Програмата за настаняване на бежанците изтича, а има нова вълна

Хотелиерите се чудят какво ще правят след 31 октомври
191
Програмата за настаняване на бежанците изтича, а има нова вълна
Снимка: БГНЕС

След усилването на обстрела в жилищни райони нова вълна с бежанци от Украйна е тръгнала към България. За това сигнализираха хотелиерите от Слънчев бряг.

"Има около 220 души. Снощи пристигнаха още 20 бежанци. Хората са от Запорожие. Разказват как живеят в подлези с децата си и едва са избягали". Това сподели пред bTV Виолета Галева, хотелиер.

Още по темата

На 31 октомври изтича програмата, по която държавата подпомага бежанците, настанявайки ги в хотели. От Министерството на туризма завиха, че се обмисля как да се процедира покрай програмата, но това зависи от актуализацията на бюджета или приемането на този за 2023 година.

„Имаме два много прости въпроси – какво правим след 31 октомври? Не знаем дали ще бъде подменена програмата. Това са много хора. При мен са 220, но имам колежка с 1300 души. Трудно е да кажеш на хората, че след два дни трябва да напуснат“, добави Галева.

53 хиляди са бежанците от Украйна, които в момента са в България.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
9
 
! Отговори
Някой преди 1 година
В България имаме право само да сме роби на мафията, на ДПС та и бежанци и чужди интереси. Общото взето пълни роби. След украйнците Германия е абсолютно същата сега. Имаме право само да сме роби на всички и да ни смажат физически и психически да робуваме и мълчим по най-унизителен начин като истински работните добри хора сме изчезващи като тиранозаври, бронтозаври и т.н. По реклами и нови филми налагат и други трендове и Украйна... Ние са време. Демокрация има за всички само те и за нас никъде.
104
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ще видите ако удължат и направят нова програма за хотелиерите колко народ ще дойде.Тези са дошли на разузнаване да видят дали ще ги приемат.Имат групи в интернет и се организират бързо.Покрай наистина малкото нуждаещите се хора ще дойдат и украинките с джуките за почивка на морето и забавления.Безплатният купон продължава.
103
0
 
25
 
! Отговори
Бе преди 1 година
нали армията им напредва неудържимо? Москва ще падне след време. Защо тогава и от кого бягат?
102
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак почнаха да идват точно като свърши сезона.Как така пристигнаха пак точно като се изпразниха хотелите.И пак по морето и на Слънчев бряг.Война имаше и лятото в Украйна ама не идваха а си тръгваха.И защо не отидат в Сунгурларе например ами на морето.За хората от наводнените села защо няма хотели.За бездомните българи също няма.
101
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората след наводненията живеят във фургони ние на тия със скъпите джипове ще им плащаме престой на морето. Айде па да вървят на ****ната си!
100
0
 
29
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Е, ще отпуснат нови средства. Ще направят програма и за джуките да им реновират. Какво да ги мислим и жалим. Зс българските деца иначе няма.
99
2
 
27
 
! Отговори
Бгг преди 1 година
А на бе какво стана с хората от наводнените Карловски села ? И тях ли настаниха по черноморието в хотели ?
98
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А откъде идват парите в ЕС. Разбира се че пак от такси. Които страните членки плащат. И не само тези такси.
97
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде да не се лъжем. Те не бягат от война, а идват да изкарат няколко месеца безплатно (за тях) по нашите курорти. При тях това е бизнес. Плащат някаква сума да ги уредят за почивка тук. Видяхме ги пролетта що за бежанци са с кученца за по 1000-2000 лв как по цял ден се разхождат в комплексите и в МОЛ-те. Хотелиерите също имат далавера от тях да скубят пари от държавата
96
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То е явно, че тече план . Започват се военни намеси и биват избивани невинни деца и хора. За чисто гео -политически цели. Естествено замаскирани, под религиозни и идеологически конфликти. Явно е че една ръка оркестрира световните събития. Каква е целта? Всички останали живи хора да бъдат затворени в затвори тип град. И цялата друга земя обезлюдена ? Хора без корени, без религия, без идентичност. Всички подчинени на дявола ака Големия " брат". Мозъчно контролирани чрез биосинтетични *** и м
95
0
 
19
 
! Отговори
Някой към 105 преди 1 година
и Германия ни превърна в бели роби за тях. Говоря и с други чужденци избягали от войни и познайте. Никой от нас никога не е ползвал тези привилегии. Останах без работа заради концентрирана дискриминация срещу мене от хора който не са в ЕС и от бюрото по труда също се отнасят с мене по този начин и мойте данъци отиват сега за украйнците. Така, че въпроса е къде да избягаме сега ние извън Европа която ни пороци по безбожен начин на европейска и християнска земя.Преминаха ми психологическа граница
94
1
 
15
 
! Отговори
морски преди 1 година
Не ги мислете хотелиерите по морето. Въпреки че са поДСтавени лица, имат предостатъчно имоти и парички. Гледайте да преминем по-леко през тежката зима!
93
2
 
32
 
! Отговори
родината ги зове преди 1 година
Защо не останат да защитават родината си, а идват в курортите на България? Те нали са големи патриоти, развяват си знамената и голите си тела по света, а бягат и нахлуват в чужди държави. Никъде не ги искат вече и ги видяха какви са навсякъде, а вие се чудите как да им угаждате. Да се върнат в Украина и да я защитават вместо да живеят на чужд гръб.
92
0
 
14
 
! Отговори
gfd преди 1 година
То поне да имахме икономика, с която с наши средства да помагаме на бежанците, а то - безкрайни държавни кредити, които ще се връщат столетия.И защо директно към хотелите в Слънчев бряг а не по хотелите в Харманли или Любимец например?
91
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Българите засегнати от наводнения - нищо! Европа тогава не показва солидарност за укр!офашистите всичко - мултикултурни ценности и двоен стандарт. Ще се превърнем в територия в която се развъждат бежанци и имигранти а ние ще имаме само право да ги храним и да плащаме данъци за кефа на Козяк! Нашите баби и дядовци изнемогват а за бежанци и имигранти под диктата на ЕС и САЩ даваме и "ду!***", важното е да сме солидарни - ние ги храним и настаняваме а САЩ ни продава скъпа газ - ай,сиктир!
90
0
 
16
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Аз ги съжалявах докато не разбрах с разговорите си с тях, че те не искат да работят и не се чувстват като хора в нужда да работят каквото и да е но да си върнат добрият жест и да заслужат храната си и да се отблагодарят да гостоприемството.В Германия има работа за тях където съм и можеше да изгоним лошите хора заради който имаме трудности и да работим с тях, но се оказа, че и те са мързеливи и неблагодарни и не допринасят за общото благо.Мойте данъци отиват за тях и не ми плащат безработица сега
89
1
 
11
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Тази зима за нас ще е важно каде приемат бьлгарските бежанци като почнат големите сметки за ток парно вода и гладьт цените растът постоянно
88
1
 
7
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Чудно защо сами не си помагат като ги приемат техни съграждани от райони в който живеят безопасно.Чудно е след Афганистан, Сирия и Украйна коя ще следващата държава в това уравнение. Не мисля, че ще е България. По един или друг начин сме нужни на всички макар, че всички ни унищожиха по-един или друг начин.Никога няма да разбера защо всички ни мразят и подценяват. Путин иска Украйна и мрази Америка, но в крайна сметка просто съсипа Европа и Русия. А Германия с политиката си пак плаща с чужди пари
87
1
 
9
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Покрайна е знамето на покрайна се вее над столична община някакьв сьветник искал да го махне и го накарали да даде отставка
86
12
 
2
 
! Отговори
Аз преди 1 година
До МдаМда, бели и образовани хора ще ги пращаш на полето и да ти чистят, само защото някакъв луд ги стреля с картечница...