Превозвачи против поставяне на колчета по пътя Русе-Бяла

Според експерти обаче това ще повиши пътната безопасност
17 окт 2022 15:57, Петя Славова
16
Превозвачи против поставяне на колчета по пътя Русе-Бяла
Снимка: БГНЕС

Колчета да бъдат поставени по линията между Русе - Бяла. Идеята е така да бъдат спрени опасните изпреварвания по платната за движение по един от най-рисковите участъци у нас. Подобен пример вече има при Кресненското дефиле.

Според привържениците на тази практика, това ще повиши значително пътната безопасност в района. Някои превозвачи, обаче, са на друго мнение.

От Националното сдружение на извънгабаритните превозвачи се притесняват, че след монтирането на колчетата, камионите им няма да имат достъп до Дунав мост.

"Това, на практика, създава една тапа за нашите транспорти, а Русе е основен входно-изходен пункт за нашия транспорт. И едно такова ограничение ще ни пречи да си вършим работата. Ще бъдем принудени да возим само малки детайли - един съвременен комбайн е 3,50 - 3,60 метра, знаете как се развива земеделието", обясни пред БНТ Младен Ганчев, съпредседател на Националното сдружение на извънгабаритните превозвачи.

"Просто някой да ми обясни как ще го превозим това нещо. Няма алтернативен маршрут на Русе-Бяла. А подобни мерки се обсъждат и за Видин- Ботевград, което ще е втора тапа - двете основни направления в Северна България ще бъдат затворени", допълни Ганчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
i'm преди 1 година
Абе стига с тия колчета, гърбици и т.н. Като искат да свалят скоростта и да махнат дрогираните и пияни шофьори от пътя, да изкарт пътна полиция на терен! И да ги изкарат от храстите! Стационарни камери, патрулки с камери, мобилни камери, много проверки на документи и полеви тестове. Това е подхода... Вместо колчета да ми редят дето след 3 месеца няма да остане едно здраво, направо да забранят изпреварването и толкова... За какво са тия колчета.. само пари да се усвояват...
15
0
 
1
 
! Отговори
Polipantev преди 1 година
Абе Влади, що не ходиш на майната си, *** с помияра!
14
1
 
2
 
! Отговори
Фак офф преди 1 година
Дреме ми за превозвачите
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо другите да страдат заради тях. Откъде накъде ще навлизат в моята лента. Да търсят алтернативи!
12
6
 
5
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Да се построи Хемус и магистрално отклонение за Русе в района на Бяла. Такова щеше да има скоро, но...Бойко падна заради Божковите протестъри, дойдоха на власт алчните некадърници от Радевите служебни правителства, от ПП и всичко приключи. Нека жертвите тежат на съвестта на Радев, Слави Трифонов, Киртака и Кокорчо, Гнома и ***.
11
10
 
2
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Чи по лесну с колчита, що ни *** напраят три лентов или магистрат. Ф софето колко катастрофи станаа, ама за цуфийци няа колчита.
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Решението е ясно -- извънгабаритни превози се товарят на влакови композиции.
9
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да разширят пътя с по едно платно или да направят места за изпреварване. Шофьорите явно се изнервят като пред тях дълго време се влачат камиони.
8
1
 
12
 
! Отговори
Miko преди 1 година
Решението е просто едно. Спазвайте закона и правилника, и ще ви е мирна главицата. Да звучи прекрасно, но защо ТРЯБВА да се нарушаваш правилата. Съзнателно нарушаваш, значи съзнателно си създаваш проблеми и не само на себе си. И бетонови колчета да сложат-няма да се реши проблема. За мен пътят от Бяла до Русе не е толкова лош.
7
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не колчета, бетонни блокове трябва. Щом ревът, значи се прави нещо правилно
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако го качат да го превозват той ще е над колчетата, така че какъв точно им е проблема?
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този път е кошмарен, винаги е бил такъв. Каквито и екстри да му накичат, все ще си остане кошмарен. Направиха кръгово, за да решат проблема, но броят на катастрофите си остана същият. Целият път от Русе до София (с изключение на магистралният участък) не става за нищо. Пътувам по него вече повече от 20 г. Единственото решение е да се построи магистрала, която изобщо не минава през Бяла. Дотогава все ще има черни новини. *** Бойко и той не направи нищо.
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да строим пътиша, ще блокираме старите. Това са новите интелекти на България. Утре ще кажат връщайте черните пътища да ограничим скоростта.
3
7
 
8
 
! Отговори
001 преди 1 година
от Просташката Партия на П***л Прокопиев спряха пътното строителство. Сега трябваше да има магистрала до Велико търново и готовност до Русе .....
2
1
 
17
 
! Отговори
А,ха преди 1 година
Без колчета им е по-лесно да убиват на пътя.
1
6
 
7
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Некадърността сред народа води до безумия. И ако един камион закъса на пътя какво следва? Некадърността на полицаи, министри и премиер да озаптят един диви джигити. После се чудят що има референдуми.