Въпреки инфлацията: Предстоящият зимен сезон - по-добър от предишния

Според Илин Димитров, първоначалните записвания са много добри
17 окт 2022 18:00, Петя Славова
13
Въпреки инфлацията: Предстоящият зимен сезон - по-добър от предишния
Снимка: БГНЕС

Предстоящият зимен сезон се очаква да е по-добър от предишния, който беше рекорден. Това съобщи днес пред медиите във Варна министърът на туризма Илин Димитров. 

Той присъства на откриването на Дълбокотехнологичен иновационен порт Варна в Икономическия университет в града.

Димитров допълни, че очакванията са на база на първоначалните данни за записвания, които са много добри. Записванията вървят много добре, надявам се да няма резки завои в гоеполитическата ситуация и да имаме хубав сезон, посочи министърът. По думите му страната ни има ръст на редица пазари, част от тях са Велкобритания, Израел, където си възстановяваме позициите много добре.

Според него записванията са добри донякъде заради добрата ни реклама, както и за това, че чуждите пазари в Западна Европа повишиха много цените си, а у нас не са толкова високи, предава БТА.

Министърът каза още, че е предложил компенсации и таван на тока и газа за бранша, но това зависи от народните представители, които трябва да гласуват бюджета. По думите му е предложено да се задържи 9 процента ДДС, което е ключово. Предложили сме това, което е било досега, а то е добро за бизнеса, каза Димитров.

Той коментира още, че за него парите за реклама на туризма трябва да бъдат няколко пъти повече от сегашните. Сега разполагаме с 18 милиона лева, а нашите съседи и конкуренти като Турция и Гърция разполагат съответно с над 511 милиона лева и 250 милиона лева. За да бъдем адекватни на пазара, ние трябва да разполагаме със средства, посочи министърът и уточни, че в момента има предложение за промяна в Закона за обществените поръчки, за да може да се рекламира директно, без да се правят обществени поръчки, но само в социални медии.

Това е така, защото трябва да се дигитализираме, над 71 процента от покупките на туристически услуги се случват през телефона и нашатна задача е да влезем в телефоните и лаптопите на европейците, заяви Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
5- ква инфлация казваш я да видим- за септември вече близо 20% НА ХРАНИ 40%- 200ЛВ- 400ЛВ СА ИЗЯДЕНИ НА МЕСЕЦ НА 1000ЛВ ДОХОД- ТОВА НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ПОЕМЕ ОТ БОГАТИТЕ, ДА НАЛИ- "НЕ СЕ ВРЪЩАЙ СИНЕ СТОЙ СИ В ЕВРОПА, ЩОТО ТУКА НЯМА ДА ИМА ПРОТЕСТИ ЗА ДА ТЕ МОЛЯТ ДА СЕ ВЪРНЕШ, СЕА ШИ ИМА ПРОТЕСТИ ДА ЧАГЪРТАМЕ ТИЯ ДЕТО ПЛАЩАХА ЛЕТНИТЕ ТАКИВА...ШИ ЧАГЪРТАМЕ СЛУГИТЕ НА ОЛИГАРСИТЕ.
9
1
 
2
 
! Отговори
Ехоо Данък ЛУКС? преди 1 година
Трябва СПЕШНО да таксуват хората с данък лукс и Хотелиерчетата за данък свръх пичалба.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
парадоксът на бг туризма: всеки сезон са по-добре от предишния, но вечно се оплакват
7
1
 
2
 
! Отговори
Да ,бе ! преди 1 година
И за кого е по-добър ??? За 5 % от населението ( богатите) ! Останалите 95н % нищо добро нито виждат , нито ги очаква !!! Очаква ги бедност, лишения и мъка ! След чмручето на Рундю - пустош и суша за България !!!!!!
6
3
 
1
 
! Отговори
Асенка Василева преди 1 година
Аз пък ще ям вурстове!
5
0
 
6
 
! Отговори
Pen преди 1 година
Е как така разбраха ,че този сезон е по-добър като той още не е започнал ?
4
2
 
2
 
! Отговори
до4 преди 1 година
До Анонимен прпскаш СЕН МОРИЦ
3
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уха, нямам търпение. Коледен шопинг и ски почивка в Италия, после малко на работа и хоп- няколко седмици почивка и дистанционна работа отново от Алпите. Кеф. Ако човек не пътува и не е на чист въздух сред природата и не спортува, за какво живее?! Ясно, че *** живее за ракията и софрата, но има и друг тип хора у нас.
2
3
 
16
 
! Отговори
Чефо преди 1 година
Ехх, пак няма да имам пари за Банско и Пампорово. Ще трябва да се примиря с Обертауерн.
1
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми то зимата ще е добра за Кирчо,Кокорчо,Боце,Плевнята и прочие, ама за нас - ?