Унищожават заразените птици от хасковското с. Криво поле

Фермата е засегната за трети път от заразата
Обновена: 24 окт 2022 10:58 | 24 окт 2022 10:55, Петя Славова
11
Унищожават заразените птици от хасковското с. Криво поле
Снимка: БГНЕС

Започва унищожаването на птиците по хуманен начин във фермата в хасковското село Криво поле. В нея бе установено огнище на птичи грип, съобщиха от Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Хасково.

Около 15 000 кокошки-носачки предстои да бъдат евтаназирани с въглероден диоксид, познат още като "сух лед", поясниха специалисти.

Още по темата

Огнището на Инфлуенца А бе регистрирано и потвърдено в птицевъдния обект с 19 000 пернати в края на миналата седмица, потвърди БАБХ. Фермата е засегната за трети пореден път от заразата.

Около нея са определени трикилометрова предпазна зона, в която попадат три села, и 10-километрова наблюдавана зона с 19 села. Извършва се епизоотично проучване и проследяване на движенията на домашни и други птици, яйца, продукти и странични животински продукти.

Мерките по овладяването на епизоотията се извършват по график. Днес предстои и епизоотична комисия да влезе в обекта, посочи директорът на ОДБХ д-р Стойчо Курдов. Той прогнозира, че до края на тази седмица всички необходими мерки за ликвидиране на огнището ще бъдат изпълнени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичките им измислени "грипове" при птици, *** и т.н. се прави точно с цел да се прецака животновъдството. Месото е продуктът, който доставя най-бърза и полезна за нас енергия, регенерира клетките и ни държи здраво стъпили на земята. Такива хора се контролират много трудно. Гледам ги завалиите вегани, вегетарианци - уж много щастливи, ама тънки като вейки, волята им и тя тъничка и вечно се реят из облаците, просто защото няма какво да ги заземи. Тези хора са супер удобни за контрол.
5
1
 
7
 
! Отговори
Аха преди 1 година
Унищожават още един конкурент на Иван Пилето. И цените на яйьата още ще хвъркнат. Как не ги е грях!
4
1
 
9
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Ще ги унищожат....у Кауфландя!)))
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така месото е лошо трябва да ядете буболечките на глобалистите, а и цените на месото са много ниски.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната измама целяща да унищожи бизнеса и прехраната на хората. Използват фалшивия ПСР тест, друго не е нужножда се казва. Престъпници, няма да им се разминв.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1 - Може рушвета да не е стиганл.