Ще има ли напрежение при откриването на македонския клуб днес?

Очаква се и протест на ВМРО
30 окт 2022 08:58, Александър Попов
57
Ще има ли напрежение при откриването на македонския клуб днес?
Снимка: БГНЕС

Днес в Благоевград се очаква да бъде открит македонски културен център с името "Никола Вапцаров". Този акт се прие от местната власт като провокация, роднините на поета също протестираха срещу използването на името му.

На откриването му се очаква да присъства лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, чиято риторика е доста остра.

В същото време се очаква и протест на ВМРО пред паметника на Гоце Делчев в центъра на града.

Пред клуба от ранните часове на неделя дежури екип от местното полицейско управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Някой се мъчи да запали балканите. Както запалиха Украйна. Чудя се дали са същите хора или техните опоненти?
35
0
 
5
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Няма бе, няма да се напрягаме сега, както ни е неделно.
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От ВМРО също са под въздействие на сатанистите,но не го осъзнават.Ако виждат Путин като монголоиден и бълнуват за несъществуващи от преди 30 г. неща значи докато са били друсани са ги хипнотизирали без тяхно съгласие.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е.Първо беше България,но на митингите там имаше едни подозрителни,които на демони си приличаха.Да видим тук дали ще се появят.Не мисля,че Македония си го връща.Те даже не знаеха,че тук ще се отваря.Някакво частно лице от Канада е зад всичко.Това е дело на сатанистите,които се опитват да разпалят войни в бившите соц държави,за да унищожат семката на комунистите.Те са болни.Наркотиците са им унищожили мозъка.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой от Канада иска да се пробва да разпали война между Македония и България.Те в Канада имаха и някакъв план там с ковид ако помните.Пък да не забравяме Кирчо от къде дойде и как беше готов на война...Въобще големия спор започна след посещението на Кирчо там.Преди това никога не са ни наричали фашисти.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашисти.Гнусни фашисти.Нашите и техните от ВМРО.ЕС трябва да забрани тази организация.
30
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Северномакедонците знаят, че са българи, но понеже в Югославия са им промили мозъка в продължения на десетилетия с терор и насилия и те вече са така преобърнати, че уж са някаква отделна нация. Между другото нация без никаква история. Във всички исторически книги на всички съществуващи езици пише, че македонците са си чисти българи. И те го знаят. Няма какво да с лъжем. Имат си там за вътрешна употреба някакви "професори" дето пишат и говорят за "македонската история", но това е само в РСМ.
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ааа, не... Какъв "македонски културен център"?... Ще отворят Северномакедонски културен център... То все едно да отворят Севернокорейски културен център... Промити мозъци...
28
3
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Като се замисля точно с помощта на комунистическите *** създадоха Македония. Вапцаров се вписва, но Георги Димитров е идеалното име за този център.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Факт е че Коминтерна признава "македонска нация" не македонска народност.Нация има където има държавност. Народността е въпрос на съзнание на база произход, език ,култура и т.н.
26
1
 
7
 
! Отговори
22 преди 1 година
Г-н Кмете, нали казахте, че не е издаване разрешение от кметството за откриване на такъв клуб? Какво стана?Кой даде сградата под наем? Кой даде разрешение за съмнителни организации да откриват клубове?КОЙ И СРЕЩУ КАКВО ПРОДАДЕ И ИМЕТО И ПАМЕТТА "ВАПЦАРОВ"
25
2
 
5
 
! Отговори
Македонска Логика преди 1 година
Българите са фашисти що са били с Германия, и ние искаме в съюз с Германия , обаче на македонския клуб ще го кръстим на един терорист работил за Москва ...а де
24
2
 
7
 
! Отговори
Глупости преди 1 година
НА КОГО МУ ПУКА ЗА ТИЯ ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБОВЕ...ХАХАХАААА....само на дъртите партийни дирници..!
23
1
 
6
 
! Отговори
Мара Бунева преди 1 година
Това е провокция и всеки протест ще е успех за безродните сърбомани. Те това търсят -- да се оплакват как ,,бугарите" им нарушават правата, а искат същото за сънародниците им в РСМ. Затова са възможни две успешни стратегии: или пълно игнориране и никакъв интерес, или пък обратното -- масово да се записваме и да участваме в работата на този клуб, като защитаваме българския му характер. Второто е за предпочитане, защото така ще стане ясно, че сме един народ. А сръбските мекерета няма и да се чуят.
22
1
 
1
 
! Отговори
Емил босилеград преди 1 година
Няма ништо страшно само мицко ще се прибере без *** глава
21
2
 
1
 
! Отговори
Емил босилеград преди 1 година
Няма откриване иначе бой до коска на тоя мицко
20
2
 
6
 
! Отговори
както преди 1 година
има добруджанци, така има и македонци. Но едните и другите са българи. Разликата в названията идва от географската област от която са. Не са различни нации.
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мая Вапцарова цял живот изгражда себе си на гърба на Вапцаров. Изключително некоректна жена, без никакъв свян след 10 ноември 1989 Г. смени започна да използва фамилията на съпруга си и се обяви за репресирана от соца. В нейните среди я познават като лъжкиня и използвачка. Що се отнася дали са българи или македонци, принадлежността се определя според накъдето духа вятърът.
18
1
 
4
 
! Отговори
то няма преди 1 година
България след руската окупация, вие македония търсите
17
1
 
2
 
! Отговори
аде стига с тез преди 1 година
Русия и БКП отдавна ги подариха на Сърбия и до там беше с македония а след 9ти 44та и с българия