Украинци в Слънчев бряг излизат на протест

Днес приключва програмата за подпомагане
Обновена: 31 окт 2022 18:11 | 31 окт 2022 12:24, Нели Христова
304
Украинци в Слънчев бряг излизат на протест
Снимка: БГНЕС

Над 11 500 са украинските бежанци настанени в хотели и държавни бази по Южното Черноморие, съобщи NOVA. Днес приключва Програмата за хуманитарно подпомагане на украинските граждани с предоставена временна закрила. Голям протест в центъра на Слънчев бряг се организира за утре. Той ще се проведе, ако се стигне до хуманитарна криза.

Над 11 500 са украинските бежанци настанени в хотели и държавни бази по Южното Черноморие. Очаква се Националният оперативен щаб да вземе решение дали програмата ще бъде удължена или ще бъде прекратена.

А в Слънчев бряг започна проверка на хотелите за преброяване на украински бежанци.

Междуведомствена комисия от представители на икономическа полиция, Районното полицейско управление в Несебър, Националната агенция за приходите и Агенцията за закрила на детето извършва проверка на хотели, в които са настанени украински бежанци. Проверките се извършват на случаен принцип каза хотелиерът Красимир Белорежки. В 4 негови хотела в Слънчев бряг има настанени 800 украински граждани.

Още за протеста на украинските бежанци вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
2
 
46
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 1 година
Драги политици няма ли хотели в Карловско ,че пратихте засегнатите от наводнението във фургони и отопление за своя сметка , а туристите от Украйна в Слънчака за наша сметка . Може би трябва карловци да се запишат като Украйнци
221
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ааа, изЯсни се, спонтанно протестират бежанците, щото не искат да ги местят в държавните бази. Някои били там и не им харесали условията. Ами, прави са, отдя накъдя ще им нарушават лукса. Едно е хотел на морето, друго неква там държавна база.
220
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сбъркано - Точно така е, всичко е сбъркано. Не само с бежанците, то на калпак са и нашите помощи, щото трябва да се озорят и да поработят тия в парламента, та да определят енергийно бедните, пенсиите да огледат и още куп неща. Ама, от кЪв зор, като си вземат увеличените заплатки за да се дръндят едни други по цял ден и да им слушаме глупавите опорки и оправдания по телевизиите.
219
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аа искат да ги храним и да ги топлим без пари ,а ние работещите българи да спим на студено ,защото не можем да си платим сметката за ток.имало ли басейн и спа в хотела питали.
218
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да се махат от тук мързеливи навлеци ходете си при вашия неонацист зеленски нека ви храни
217
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рибата мирише от главата! А лакомията е грях и една от десетте божи заповеди ! Лакомия за туристи! Е ви сега туристи! Хахаха
216
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е то затова ни е такъв туристическия бизнес! Зимата бежанци и бездомни,лятото английски пияндури....! Е кой нормален ще дойде?
215
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия наште бизнесмени,ако са умни да вкарат и сирийците на хотел ,що пари ще изкарат! А па нас да ни цакат и доят летото!
214
0
 
18
 
! Отговори
azz преди 1 година
А къде на снимките са тия с майбасите...? Те протестират ли?
213
0
 
41
 
! Отговори
Миро преди 1 година
Няма чужденци в други държави които изнудват дадена държава да ги издържа които 90 процента от Украинците карат коли за 200 000лв. Ние БЪЛГАРИТЕ станахме по големи бежанци в собствената си държава от Украинците това е безумно Предлагам и ние всички БЪЛГАРИ да се вдигнем на протести и си търсим правата Събудете се Няма време
212
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я някоя телевизия да отиде в Берлин,да покаже как са настанени там бежанците и да сравни хотелите на Слънчев бряг,с бившите казарми където ги настаняват немците!
211
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе тия хора трябва да работят и да се изнесат под наем по села и градове,трябва ако имат деца да ги водят на училище, трябва им личен лекар,пак казвам да си търсят работа! Хотелиерската мафия гледа да им плати някой за празните хотели и нищо друго не ги интересува! Няма ли кой да каже стоп на това безмислие?!
210
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Покажете плаката "Искам прос българин да *** храни"65151
209
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чемодан, вокзал, Киев
208
3
 
45
 
! Отговори
мак преди 1 година
Защо протестират? Да не би помощта за тях им се струва малка? Или хотелите не им харесват, или се страхуват от преместване в по-лоши условия? Или че ще трябва да работят, защото програмата свършва? Да спретваш протести в държава, която с нищо не ти е длъжна, но все пак те прие и хрантути е връх на наглост и безочие.
207
2
 
32
 
! Отговори
САЩисани преди 1 година
Горките хорица, защо братята англичани не ги на товарят на Круизи и да ги приемат🍀 толкова празни дворци мухлясват безлюдни!
206
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бря! Ще протестират! Я бързо ВЪН! Или в Елхово при другите "бежанци". На мене Украйна кога ми е плащала курорта??? Същите като нашите гнусторианци са: "Трябва да дадете, Длъжни сте да дадете..." Айде къш да протестирате на друго място...
205
4
 
24
 
! Отговори
хотелиерите взимат преди 1 година
парите от ЕС за подпомагане на украинските бежанци, иначе зимата хотелите им няма да работят, никой не идва на курорт при тях. Власт имащите уреждат всичко, за да приберат печалбите от настаняването на бежанците. Тук пада голяма сделка с парите на ЕС. Тези нещастни хора с децата и старците не са виновни за беднотията и мизерията в България. Търсете нагоре кой обира България и не обвинявайте тези, които бягат от войната. Навсякъде война може да се случи.
204
0
 
45
 
! Отговори
Сбъркано преди 1 година
Самата схема за отпускане (плащане) на помощи е сбъркана! Можеше просто след като се регистрира като бежанец да получава помощи в рамките на 6-9 месеца докато си стъпят на краката. А като се дават пари на калпак без каквито и да е задължения...много ясно. И аз искам да ми плащат да живея на хотел, цял живот ако може... Прости хора,, прости управляващи, прости закони!
203
2
 
35
 
! Отговори
няма име преди 1 година
Бандеровци имате си държава упиздвайте си у вас