Полицията извършва проверка за смъртта на 5 елена и 3 кошути

Случаят е от Момчилградско
10
Полицията извършва проверка за смъртта на 5 елена и 3 кошути
Снимка: БГНЕС

Проверка за причинена смърт на пет елена и три кошути е образувана в Районното управление в Момчилград, съобщават от Областната дирекция на МВР в Кърджали.

Мъртвите животни са намерени във вторник около 13:30 часа в землището на село Гургулица. При започналите незабавни действия полицейски служители установили, че кучета на 52-годишен собственик на кошара са нахапали и умъртвили животните.

Работата по изясняване на случая продължава група "Охранителна полиция" в управлението.

За БТА кметският наместник на село Гургулица Алириза Юсуф разказа, че случаят е от вчера, а кучетата са каракачанки. Кошарата се е намира в близост до микроязовир, където по думите на кметския наместник, умъртвените животни най-вероятно са слезли за вода и храна. Той допълни, че освен случаят с умъртвените елени и кошути, има много случаи на нападнати от вълци домашни животни.

"Случаите не са един и два, но засега не се е случвало вълците да влизат в селото. Нападат пашуващите животни горе на баира", разказа Алириза Юсуф. По думите му вълците най-вероятно идват от Гърция.

В посока решаване на проблема, са се включили местните ловци. Само за последните 15 дни са отстреляни три вълка, каза още кметският наместник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мюмюните са врагове на българската природа! Убиха и черния лешоят в Черноочене, египетския в Джебел, зубъра в Лудогорието.Сега елените! Искат България да заприлича на историческата им родина - само камъни, пясък и влечуги!
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помните ли как кошути падаха от небето,в пикапа на рамзи созополски.
3
2
 
11
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Във Момчилградско знаете ли че и прасе не можеш да заколиш без разрешението на велможите от ДПС? Там освен ДеПе-сарите,друг няма право да притежава каквото и да е оръжие.Всички гори,язовири ханчената и мотелчета са техни.Вие гледайте хора да не вземат да трепят масово,защото който им излезе насреща го мачкат като със валяк.Там даже и родните мутри не се въртят безпричинно.Там вилнее ДПС.
2
0
 
4
 
! Отговори
Талибан ерджолан преди 1 година
Ашколсун кьопоолар! Турската работа бетер атсинганска работа.!.
1
1
 
10
 
! Отговори
У бре преди 1 година
Никаква проверка няма! Всичко е изядено вече,имитира се дейност,и както се казваше един роман на Джеймс Хадли Чейс - "Свидетели няма да има"