БДЖ след пожара: Забелязан е пламък във втори вагон

Пътниците са били свалени от влака възможно най-бързо
4 ное 2022 10:33, Петя Славова
21

При пожара, който стана във влака София-Варна край Каспичан, леко е пострадал единият от машинистите. Според управителя на БДЖ Пътнически превози" инж. Христо Иванов, инцидентът е неприятен, но е назначена комисия  първа категория, която да разследва причините за запалването.

"Засега не можем да кажем точната причина. Забелязан е пламък във втория вагон, малко след тръгване от гара Каспичан", уточни той за "България сутрин".

Още по темата
По думите му е направено всичко възможно по най-бързия начин пътниците да бъдат свалени от влака и да са на безопасно разстояние.

"Машинистът е действал адекватно и по най-бързия начин е разкачил машината от композицията, като машината е от най-новите. Пожарът много бързо е обхванал първия и втория вагон, те са изгорели. За пътниците е извикан автобус, не е имало паника", допълни инж. Иванов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той сподели, че във влака има пожарогасители, но огънят се е разраснал много бързо.

"Било е безпредметно използването на пожарогасители, тъй като вагоните са пламнали много бързо. Преди всяко пътуване се прави проверка на техническото състояние на целия подвижен състав. Вагоните са били в техническа изправност. Един от машинистите е пострадал, пръстът му е бил притиснат в момента на разкачване на локомотива от вагоните, но състоянието му е добро", поясни управителят на БДЖ - "Пътнически превози".

Той е категоричен, че се контролират всички ремонти, които се извършват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Борисов, Пеевски и Доган съсипаха Левски София. После съсипаха България. А сега май искат да съсипят и БДЖ окончателно. Последни издихания на руската империя на злото и българската империя на онанизъма.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И сто пъти да се случат подобни случки, пак няма да има жестока и правилна реакция. Срам! Срам Срам!!! Колко хора трябва да измрат от пожари в тези праисторически таралясници бе??? Колко?????
16
0
 
1
 
! Отговори
Japan преди 1 година
Вагоните не са от бензин че да се самозапалят и пламнат толкова бързо. Сложете камери във всеки вагон онлайн. Пътниците се знаят персонално, имат билети, запазени места, във сървърите на БДЖ имат инфо. Умишлен палеж не е ли възможен ?
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да зная кой е виновен? И има ли виновни. Кой ще поеме отговорност за инцидента.Ромите или българите
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласувахме изпращане на оръжия за Украйна и вендага почнаха атентатите. Руската агентура не спи.
13
2
 
2
 
! Отговори
До 13 преди 1 година
В момента има билети до Валенсия, Аликанте и Барселона за за по 14 евро остатъка се доплащат от държавата!! Но ти като злобен българин си готов на всякакви внушения и лъжи
12
4
 
5
 
! Отговори
Старият машинист преди 1 година
До #4 В Испания====Те и Ферари и Порше вдигат по 300 км/ч, но не всеки ги кара. Супер-експресите струват много скъпо и изискват ЖП трасета, обособени както са пътните магистрали- с прави участъци и плавни завои, ограда покрай трасето и без пресичане на едно ниво с други пътища. Това струва много пари.
11
4
 
4
 
! Отговори
Пламен преди 1 година
Какви влакове?! Де пари?!Ей сега ще си поръчаме и платим още 8 картинки на хвърчащите американски тенекии - БОМБАРДИРОВАЧИ, и като дойдат след 25-30години, ще видите вий... кон боб яде ли
10
2
 
3
 
! Отговори
Roller coaster преди 1 година
БДЖ е като лунапарк, пътуването е винаги интересно и забавно, но не се препоръчва за хора със слаби нерви.
9
7
 
8
 
! Отговори
Дървен Шоп преди 1 година
БДЖ трябва да се закрие ! Вагоните и купетата са за ретро филми и филми на ужасите ! Ако пътувате с влак в България е поросто кошмар !
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До В Испания 4 - АМи зао не оправим работата?
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много добре знаем причините - политикката беше, да се съсипе БДЖ, за да може няколко големи превозвача и доставчика, да захапят бизнеса. Смачкаха БДЖ - оставиха го да се разпадне, да кара с 40-50 годишни вагни, да затъне в дългове, в опит да се приватизира, а някак си "случайно", надъниха енди такива яки закони, че освен ако не си фирма за милиони с връзки, забрави да правиш редовни превози от град за град или доставки.
6
2
 
1
 
! Отговори
сина преди 1 година
не съм забелязал пламък, но видях страшен пожар в 2 вагона! А вие забелязвате само пламъци, а аз виждам голям пожар - въпрос на интерпретация и как дявола чете евангелието..
5
1
 
1
 
! Отговори
dr. Haus преди 1 година
*** сигурно пак си е хвърлил фаса на седалката.
4
0
 
10
 
! Отговори
В Испания преди 1 година
Влаковете вдигат по 310км/ч, на другия край на Европа в Панеленото гето горят
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Забелязан е пламък във втори вагон" - Абе салфетка ли е горяла в него или целия вагон? То значи че и първи вагон е горял пълноценно по това време, щом и двата са изгорели много бързо!
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги досега е ставало така - огънят се разнася много бързо при пожар във влак. Тогава има ли нужда от тия пожарогасители там?
1
2
 
14
 
! Отговори
Реклама преди 1 година
Пътувайте с БДЖ! С нас вие сте ПЪТНИЦИ..