Училището в с. Копривлен взе заем за отопление на класните стаи

Плащането е двойно повече от миналата година
4 ное 2022 09:21, Петя Славова
18
Училището в с. Копривлен взе заем за отопление на класните стаи
Снимка: БГНЕС

Остават много въпросителните около въпроса как ще се отопляват класните стаи през зимния период. Заради все по-задълбочаващата се криза с отоплението директорът на основно училище "Никола Вапцаров" в село Копривлен е снабдил учебното заведение със 70 кубика дърва, които ще плаща напред във времето.

"Подсигурено е отоплението за тази зима. С плащането има малък проблем, тъй като парите не достигат. Надяваме се доставчикът да ни изчака, за същите кубици миналата година платих два пъти по-малко", заяви пред БНТ Александър Белчев, директор на ОУ "Никола Вапцаров" в село Копривлен.

Той успокои децата и родителите, че няма да има дървена ваканция.

"Няма да минаваме на дистанционно обучение", допълни г-жа Терзиева, учителка по български език в училището и допълни, че има притеснения относно финансирането на такива малки училища като тяхното, защото бюджетът им е малък заради малкия брой ученици.

"Нашият бюджет не стига за всичко. Искаме да подобрим материалната база, спортните площадки", заяви Терзиева. Според нея така разпределен бюджетът за училищата не е справедлив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
От селото преди 1 година
Не се карайте тоя директор открадна парите от бюджета пенсионер е и заплата зима и пенсия назначил е и жена си и синът и снахат източи цялото училище голям кърлеж е сега се жали за още
12
0
 
13
 
! Отговори
джендър от ес преди 1 година
Взели заем - голяма работа. Трябва да сме солидарни с украйна, да настаним украинските герои в хотели 5 звезди. Какво ни занимавате с някакви си български деца, в българско село. Нито е европейско, нито е евротлантическо
11
0
 
4
 
! Отговори
Българско село преди 1 година
До Асандо Гоце Делчев. По пътя за граничния пункт Илинден -Ексохи
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А онея дръъвници с оръжия се занимават.
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами няма пари. Дадохме ги на украинските майки с деца да могат да си продължат нормалния живот в добри условия. Оправяйте се.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Секакви ненормалници се радват дека ората немали пари и седели на студено. То они *** винаги са били улави и немат никой у главата. Не се радвайте, асъстрадавайте. Ама дека у *** състрадание. Они са камъни, а не ора. Ама нищо сега у Украйна че ядат оловото и че гинат като буболечки.
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само във БГ може да се случи това едно държавно учреждение да остане длъжник към държавата или към някоя банка. Нямам думи. Ние ако не може да осигурим нормална среда за образувание за къкво бъдеще говорим за нашите деца. Срам и позор.
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Училищата са на свободния пазар за тока, плащат ДДС, плащат такса смет, все едно са фабрика и го правят, защото няма единсвестен, дето да тропне с крак и да каже "стига". Какво обществено благо намирате в това?
5
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правителството ни доказа че интересите на евроджендерите и зелето с токчета са по важни от нашите деца.
4
0
 
24
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Продажниците от нелегитимният парламент предпочитат да раздават пари за някакви емигрранти, отколкото да помагат на българите. Всъщност дали предпочитат или не е спорен въпрос, просто така им е наредено и те послушно го правят за да може да се доказват кой е по-голяма поdмeтка. Парите, които се дават за безплатно спане в хотели и безплатна храна за не-българи могат да стигнат за отоплението на всички българчета за години напред.
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, пари за оръжие за Украйна да й го подаряваме се гласуваха! Пари за украинки в 5 звездни топ курорти също! Но училищата за българчетата ще взимат кредити за отопление! Браво! Само така. Щом гласувате за тия дето мислят повече за Украйна, ами мислете за българите вие. Каквото си избрахте, това и получихте!
2
10
 
1
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Къдя е туй село Копривлен у Каспичан ли :)))
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пазарна икономика, какво да се прави. Спокон- ще се отвори частно училиче, което ще е по-добро!!!