Мъж и дете са с опасност за живота след тежкото ПТП при Прохода на републиката

Останалите пътници са с по-леки наранявания
Обновена: 13 ное 2022 13:06 | 13 ное 2022 11:20, Петя Славова
10

Шофьорът и 12-годишно момче, които пострадаха тази нощ в катастрофа между бус и ТИР в Прохода на Републиката са с опасност за живота във великотърновската болница, съобщи д-р Николай Мойнов, началник на Невро-хирургичното отделение, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Общо 9 души, от които шест деца, са пътували в буса с хасковска регистрация, който се е връщал от спортно състезание в Румъния. След полунощ, ремаркето на товарен автомобил с турска регистрация е поднесло, завъртяло се е и в него се е ударил бусът. Всички са транспортирани веднага до великотърновската болница.

Водачът на товарния автомобил е изпробван за алкохол, пробата е отрицателна. По неофициална информация, тирът се е движил с превишена скорост. По случая е образувано досъдебно производство, направен е оглед на местопроизшествието, назначени са експертизи, съобщиха от Районна прокуратура – Велико Търново

.

Още по темата

Останалите деца са в добро общо състояние. Пет от тях са настанени за наблюдение, тъй като са много стресирани, а едното се наблюдава в „Хирургия“, в случай, че се наложи интервенция. Двете жени, пътували в буса, с хасковска регистрация, са с фрактури и травми, но без опасност за живота.

След полунощ, ремаркето на товарен автомобил с турска регистрация е поднесло, завъртяло се е и в него се е ударил пътнически бус, в който са пътували трима възрастни и 6 деца. По информация на Таймс. бг. бусът се е връщал от Румъния, където децата са участвали в спортно състезание.

Всички, пътували в буса са транспортирани веднага до великотърновската болница. Водачът на товарния автомобил е изпробван за алкохол, пробата е отрицателна. По неофициална информация, тирът се е движил с превишена скорост.

На двамата водачи ще бъдат взети кръвни проби за химичен анализ.

Екипи на полицията пренасочваха леките автомобили през Прохода Шипка, а товарните изчакваха на място. Ранно сутринта бусът бе изтеглен от пътя, а движението е възстановено.

По случая е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами като има изрична заповед в тъмните часове да не се движат автобуси и бусове с деца ?! Заповедта е още от катастрофата при река Лим ! Защо се е допуснало тов ?
6
0
 
6
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Не знам кои тираджии са по нахални - румънските или турските?!? Имах едно гадже от Разград и като кажеше, че иска да ходим там направо ми се ревеше-почти 5ч.път при положение че карах Мерцедес.Предпочитах да минавам през Плевен макар и по дълго щото през В.Търново пътя е фрашкан с завои и не знаеш след кой завой ще те посрещне ТИР е платното ти.А за Русе Бяла да не говорим- що народ измря там....Направо си е гробище и то масово заради тировете.Дано оживеят пострадалите.Амин.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тира сто процента се е движил на магнит, тива - ясно. Ама дали не е с гуми за мъгла и защо тогава влиза на ограничение 30 с 60 - кой да ти каже?
4
0
 
4
 
! Отговори
haha преди 1 година
Ето, и потвъждението не закъснява, Турчина доказа, как всички до крак са тотално неграмотни колибари и въпреки това с книжки. Докато е така, а не бъдат завряни обратно в пещерите да си режат *уровете, ще продължава тази работа.
3
3
 
0
 
! Отговори
Турчина преди 1 година
До 1 - Глей си работата и бе ми давай или взимай оравата, че да не виснеш на някое дърво
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страхотна статия, копи/пейст! Дано са оправят пострадалите !
1
2
 
12
 
! Отговори
Haha преди 1 година
Нямаш право да превозваш деца през тъмната част на денонощието, освен ако не са твой. А турчина е за зандана, всички турци карат като бесни, разчитайки на полицията.