Решението за високите сметки е добрата изолация

Коментар на специалисти
Обновена: 14 ное 2022 10:39 | 14 ное 2022 10:37, Росен Стойчев
34
Решението за високите сметки е добрата изолация
Снимка: БГНЕС

Ръст в търсенето на дограми и изолации заради очакваните високи сметки за енергия тази зима. Това отчитат търговците в началото на новия отоплителен сезон.

Още по темата
Според експертите добрата изолация може да ни спести между 30 и 60% от месечните фактури за ток, газ или парно, съобщи Нова.

Всяка инвестиция в изолация на апартамента ни гарантира по-ниски сметки за отопление. За да постигнем максимален ефект, трябва да обърнем внимание на всеки елемент от сградата – от пода, през стените и прозорците до покрива.

„Има повишено търсене, което е проблем за цяла Европа. Всички производители са изключително натоварени. В европейски мащаб има недостиг на такива материали, защото търсенето е сериозно. Фирмите, които изпълняват такъв тип дейности, са претоварени”, коментира инж. Йордан Николов от Българската асоциация за изолации в строителството.

„Всеки шок в цените на енергията винаги е бил съпроводен с качествен скок в строителството. Това се е наблюдавало през 70-те години, когато е бил шокът с цените на петрола. Това нещо няма начин да не се повтори и при сегашната ситуация”, смята търговецът на дограми Тодор Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Да, бе! преди 1 година
Радиаторите стават горещи и всички глидери се загряват от горе до долу само в новогодишната нощ и по изключение в някои други празнични дни и то чак вечерта. Иначе са наполовина топлички - не горещи, а другата им половина си е студена дори тогава, когато вентилът е на макс. За всичко това сигурно са виновни изолациите!
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама направо се зазидайте, та и въздух и светлина да не влизат! Така няма и въглероден отпечатък да оставяте! А сметката ще си е същата, че и по висока!
29
0
 
2
 
! Отговори
Дзъ преди 1 година
Пълна л ъ ж а!
28
0
 
1
 
! Отговори
Помня преди 1 година
До Анонимен 25 При бая ти Тошо СССР ни даваше енергоносители почти без пари , да не речем да избягаме от социалистическия рай.Разхищението беше огромно.
27
0
 
1
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Направо да св наметнем с 5 кожуха и да живеем като скотове, с европейски ценности.
26
0
 
2
 
! Отговори
ДО ГДБОП МВР преди 1 година
Растрел за ограбващите БЪлгарския народ с нагло спекулативни цени на ТОК и ГОРИВа ..СРОЧНО>>> ако не може да ги взривите ги отровете предлагат дец а чакащи РАЖДАНЕ ОТ БЪЛГФАРИ МАЙКИ>.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Определено като ви заговорят за "безплатно саниране" ви говорят за корупция. Който се съгласи да участва, участва в схемата, подкрепена от ЕС, финансирана от ЕС, няма значение. "Икономиите" от вашия ток, ще бъдат изнесени, а парите похарчени по други "проекти". Всичко за ваше/наше "добро".
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво щеш изолация и дограма слагай,когато ни изсулят на свободният пазар и електроенергията за бита стане лев киловата,решението е обесване на тия които ни обричат на студ и мизерия,!
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такааааааа, 6мес по 250лв. = 1500лв. Добра изолация и смяна на дограми 20000лв.Икономия 30% =450лв. След 10-15г. дограмата е за смяна, за изолацията не съм сигурен.Сметката не излиза.
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Решението на високите сметки е изритването от властта на евро-атлантическата тълпа и възобновяване на доставките от Газпром. При бай Тоше парното грееше на макс и прозорците ни бяха по цял ден отворени.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в Столюпиново съм виждал миналата зима да се греят на улицата закачен кабел към метална рамка на легло, нажежена до червено и това е на улицата. Нали се сещате че не плащат и 1лв ***, ама ние роби ще си плащате тройно. беее беее офце
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
решението НЕ Е топлоизолация а е по-ниска ел енергия. Прости народе, продължават да ви промиват мозъка с такива жалки статии. Роби бяхме 500г и роби си останахме, само че сега сме на ФАЩ, ЕС и на мега западните компании който ни изцеждат до стотинка като африканци. беее беее офце
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Решението е да закрием Топлофикация!
18
6
 
1
 
! Отговори
Изолацията преди 1 година
е измамата на 21век.
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наистина това е така. Имаме къща в много студен регион на 30км от София. На покрива има 30см вата- лично аз я правих. Троен стъклопакет, най-висок клас профил и обков. Къщата е с окачена фасада с 20см каменна вата. Вярвате или не 300м2 топля с не повече от 250лв. месечно на ток. Говорим за хол с 5м тавани огромен и няколко спални. За справка- апартаментът ни в София е ново строителство. Сам-самичък на последен етаж- съседи няма около нас, целият етаж е наш. Студ спрямо къщата. Студ...
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България изолацията масово се прави с 5 см стиропор....в Германия изолация под 25 см няма... те ли са глупави или ние?
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изразходваната електроенергия за отопление през зимата е около 50% от общото потребление. Само върху тези 50% може да се говори за икономия до 30% /така говореха до преди 3 години/. Очевидно след "Продължаваме промяната" възгледите на "експертите" се претърпели някои преобразувания. Вече дърдорят за намаляване между 30 и 60% от месечните фактури за ток. /Раздухано от НОВА/ - Ха-ха Хи-хи.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
решението индивидуална фотоволтаична система всичко друго е шменти капели, ама за апартамент не е много подходяща
13
6
 
6
 
! Отговори
Габровец преди 1 година
Баце га санираше всички му се смееха и подиграваха, а ега всички дойдоха на неговия!
12
0
 
7
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
А добрата изолация е въпрос на сметки.