Защо хората в Карловско още не са получили нищо от даренията?

Кметът на Карлово обеща, че всички ще получат средства
15 ное 2022 10:23, Петя Славова
38

Вече два месеца откакто жителите на пострадалите села в Карловско са без дом, а се оказа, че хората не са получили никакви средства от събраните дарения. Това обяви вчера Ани Иванова от Инициативата за възстановяване на Каравелово.

Според кмета на Карлово Емил Кабаиванов, за да стигне до тях финансовата помощ, трябва да бъдат извършени няколко неща: "Направихме последен оглед на всички пострадали имоти, за да няма съмнение, че някой имот е пропуснат. В понеделник вече имахме окончателния протокол на Обществения съвет, а утре ще имаме извънредно заседание на Общинския съвет, на което да бъдат разпределени средствата, получени до момента. Те са в размер на над 1,7 млн. лв. До стотинка ще отидат при пострадалите. Това увери той в ефира на "България сутрин".

Още по темата

По думите му след гласуването на Общинския съвет областният управител има 14-дневен срок да прегледа решенията, след което средствата ще бъдат изпратени в банковите сметки на собствениците на имоти.

Той поясни, че пострадалите имоти са разделени в 4 групи според тежестта на разрушенията - всяка от тях ще получи помощ в различен размер.

"Няма по-публично и по-законово разпределение на средствата от това, което правят държавата и общината. Ако има някаква несигурност, тя е в други, които са събирали средства", категоричен бе Кабаиванов пред Bulgaria ON AIR.

Градоначалникът коментира и ситуацията с дървата в града.

"Разговарях с министъра на земеделието и той потвърди, че ще ни помогнат със специализирани резачи да разпределим на по 5 кубика дървения материал, изваден от реките. 150 човека са получили по 5 кубика дърва безплатно. Още толкова трябва да получат помощ. Общият брой на пострадалите имоти е 394, а целият дървен материал, който остане, ще бъде раздаден на останалата част от населението", обясни Кабаиванов.

Кметът подчерта, че селата са почистени, водоснабдяването и електроенергията са възстановени, дърва има, а помощите ще бъдат раздадени съвсем скоро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един въпрос,който задавам с голямо закъснение след природното бедствие: защо жителите на карловските села като секат дървета не си прибират клоните,включително големите такива? Ако ги бяха прибирали, по пътя на водата нямаше да възникнат язове,които при голяма вода се късат и водата с бясна скорост се устремява напред/надолу.
29
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
граждански контрол на даренията какви фондации какви кметове какви 5 лева
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо хората в Карловско още не са получили нищо от даренията?"- ами щото не са укри
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В петък нашите убавци набързо решиха единадесет хиляди навлека да продължат безплатно своята почивка по хотелите още три месеца по хотелите!
26
0
 
13
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Защо ли? Защото нямат украински паспорт.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
защото сте офце, беее беее. Роби! търпите всичко което ви се сервира, всичко, даже един протест не можете да направите а ходите да играете хоро когато протестирате. Това е адско тъпо, протест ли е или празник? *** народ какво да правиш
24
6
 
5
 
! Отговори
do 26 преди 1 година
Звучи ми нормално...на мен държавата 1 лев не ми е дала през живота - ако не броим безплатното образование средата на 90-те...нормалните хора се оправят сами . 640 милиона и да нямаше за украинците, нашите хора пак нямаше да видят 1 стотинка..айде отивай за социални помощи ,да си купиш хляб *** :) Като те интересува много можеш да пратиш пари или да им помогнеш на място, кво ми се правиш на велик онлайн ...) тия хора роднини нямат ли ?
23
5
 
13
 
! Отговори
До бай цъървул преди 1 година
Досега 640 милиона лева"помощи"за навлеците и 333 семейства пострадали от бедствието получили по 375 лева еднократно,как ти звучи бе цъъървул?
22
10
 
5
 
! Отговори
бай онзи преди 1 година
мен пък ме е срам от селяндурските коментари пак обвиняващи украинците...и да ги нямаше ,пак нямаше да стигнат парите до хората ...ама пак се гледа в чуждата паница ..пак за великото наводнение ...видях поне 10 удавени кучета , които са били вързани на синджир ...не ми дреме за собствениците им, да живеят под някой мост, ако искат ...Роднини нямат ли тези хора ? за застраховката е ясно ,ама реват много винаги ...айде цъкай минуса *** ..ако не бяха "укрите" щяха да са в Шератон всички тия :)
21
2
 
9
 
! Отговори
Anonimen преди 1 година
Защото вече са в нечий джоб
20
4
 
12
 
! Отговори
............ преди 1 година
Защото не са Украйнци. Те си живеят в разрухата и помощ от "държавата" НЯМА. Но виж "бежанците" са в хотели при това за сметка на държавата!!!!
19
6
 
21
 
! Отговори
България преди 1 година
Никога не бих се срамувал, че съм българин и се гордея, но сега ме е срам да за това като гледам всичките тези бежанци с милион претенции да си живеят по хотели и бази с подсигурена храна и топлина а нашите сънародници да бедстват и да спят по фургони и без никакви облаги. Как да не ме е срам сега като и аз като останалите сънародници позволяваме да се случва тази подигравка с българите за сметка на пиявиците от Украйна.Вървете си в Украйна!!! НЕ СТЕ ЖЕЛАНИ В БЪЛГАРИЯ!
18
5
 
10
 
! Отговори
Финансист преди 1 година
Не са получили, защото кметът им е от коалицията ГЕРБ минус СДС. А пък вожда им е Бойко Борисов, който охраняваше приятеля си Тодор Живков. Написано по друг начин, България е фалирала държава, след 12 г. управление на тиквата от Банкя.
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С безплатните работи винаги се получава така, за едни има за други няма. Ако им бяха сложили цена по 30лв на кубик щеше да има за всички от пострадалите хора.
16
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе важното е че сме солидарни евроатлантици и настанихме Укрите по хотелите,а пък нашите хора куучета ги яли!!
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КМЕТСТВОТО НЯМА БЮДЖЕТ ЗА НАВОДНЕНИЯТА! ТОВА Е ОТ ДЪРЖАВАТА! ДА ВИ ПРИПОМНА КОРАБА ВЕРА СУ!ЕЕЕЕ НАЛИ ПРЕЗИДЕНТ УПРАВЛЯВА! КАДЪРЕН!ОТ КАКТО РАДЕВ УПРАВЛЯВА С СЛУЖЕБНИ ПРАВИТЕЛСТВА /ТОВА НА ПРОМЯНАТА Е СЪЩО ОТ РАДЕВИЯТ ЕЛИТЕН ОТБОР/КАК СТЕ? НАВСЯКЪДЕ Е ПОГРОМ, НО ГРИПЕНИТЕ ИДВАТ! ЗА ТЕЗИ ГРИПЕНИ СЪСИПА ДЪРЖАВАТА! ГОЛЯМ ИНАТ ИЛИ КОМИСИОННАТА Е ГОЛЯМА
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укропитеците защо не са разделени на чтири групи според пол, възможности, настаняване в бежански лагер, фургон, държавна база и петзвезден хотел?
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От кмет седесар пари не чакайте !
12
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не бих се изненадал, ако средствата са отишли за укропитеците или са окрадени от кмета.
11
10
 
24
 
! Отговори
а така преди 1 година
Една фуражка ни обясняваше вчера по телевизията, че пенсиите и бизнеса можело да почакат, защото непременно трябвало да ощастливим Украйна с оръжия. Това ни било приоритет. Така, че хората в Карловско нека си чакат от умрел писмо.