Голям ръст на пътуващите от летище Пловдив

Повишени приходи
16 ное 2022 19:20, Росен Стойчев
7
Голям ръст на пътуващите от летище Пловдив
Снимка: БГНЕС

Ръст от 270% на пътникопотока отчита летище Пловдив за последните шест месеца в сравнение с предходния период. Това обяви Дойчин Ангелов, председател на съвета на директорите на аеропорта, съобщи БНТ.

Увеличават се и приходите от търговски обекти в салона за пътници, а съвсем скоро ще бъде подписан договор за нова редовна линия до Турция.

Още по темата


Данните бяха изнесени от Ангелов, който днес пред медиите изрази своето несъгласие с промяната на критериите при избор на ново ръководство на пловдивското летище.

Заради отпадането на хуманитарния профил в критерия "образователен ценз", той не е допуснат до участие в конкурса, който се провежда в момента.

Дойчин Ангелов вече е внесъл жалба до административния съд в Пловдив по този повод.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Пловдивлетищепътници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Ако летище Пловдив заработи редовно без "ту спрат-ту го отворят" може би ще стане прилично натоварено. Трябва постоянство и сигурност...та това е в центъра на страната ни,желаещи има много....
4
0
 
2
 
! Отговори
Финансовите отчети преди 1 година
До ЛЕТИЩЕ ПЛОВДИВСъгласен съм с Вашите констатации, те са публични.
3
0
 
2
 
! Отговори
ЛЕТИЩЕ ПЛОВДИВ преди 1 година
До юни месец 2021 г. полетите бяха спряни поради пондемията. От октомври 2021 г. започна да оперира нов превозвач с три линии, като преговорите са водени още от 2019г., а стария превозвач обяви нова линия, като нейното договаряне е станало още през 2020 година. През последните две години нищо не се случва положително.
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората бягат от жалкия фигурант и ШАЙКАТА му
1
5
 
12
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Естествено. Да се пуснат още линии, това летище трябва та стане пълноценно международно летище. Има капацитет за такова. Софките та не се притесняват, няма да им отнемем пътниците. Само че у добре тя се оправят автогарата, наречена летище.