Протестиращи блокираха ГКПП "Дунав мост" при Русе

Причина за недоволство са километричните опашки от тежкотоварни превозни средства
17 дек 2022 12:11, Петя Славова
12
Протестиращи блокираха  ГКПП "Дунав мост" при Русе
Снимка: БГНЕС

Протестиращи блокираха входа и изхода за камиони на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе.

Причина за недоволство са километричните опашки от тежкотоварни превозни средства в района на граничния пункт, които затрудняват движението на граждани по пътя Русе – Мартен и обратно.

Хората завяват, че трябва да се намери кардинално решение на проблема, тъй като разстоянието от пет-шест километра се изминава за над час, когато има задръстване от камиони. Това им пречи да отидат нормално на работа.

Единствено изходът за автомобили от България към Румъния не е блокиран.

Минавам по пет-шест пъти на ден в този участък и вече нямам нерви. От индустриална зона „Тегра“ до „Дунав мост“ са около 5 км, като понякога ми отнема час и половина, за да измина това разстояние. Причината е, че има камиони, които спират на средата на пътя и блокират движението, каза Ивайло Великов от град Мартен, който е един от протестиращите. По думите му е крайно време този проблем да бъде решен. Този проблем е от много време. Всеки ден сме в задръстване, заяви друг от протестиращите - Пламен Петков.

Сред протестиращите беше кметът на Мартен Димо Тонев. Спонтанно се събрахме. Искаме някой да ни чуе и да се придвижваме нормално. Пътят Русе – Мартен се е превърнал в паркинг за камиони. Вчера не чухме от заместник-министрите мерки, които ще решат проблема окончателно, каза Тонев.

БТА припомня, че заради проблема с трафика на камиони вчера на граничния пункт пристигнаха трима заместник-министри – на вътрешните работи, на регионалното развитие и благоустройството, и на транспорта. Решено бе да се разшири периметърът за спиране на камиони във вътрешността на страната, за да се облекчи трафикът при Русе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари