Спипаха 12 дрогирани зад волана за ден

Част от шофьорите отказват да бъдат тествани
28 дек 2022 18:36, Йоана Цонева
6
Спипаха 12 дрогирани зад волана за ден
Снимка: БГНЕС

В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени общо 8536 моторни превозни средства.

В рамките на изминалия ден са установени общо 37 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 17 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 20 - с над 1,2 на 1000, а петима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 12 души, а четирима са отказали да бъдат тествани.

Още по темата

Извършен е контрол на 10233 водачи и пътници. Съставени са 1997 фиша и 485 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

От обобщените данни: по метода "линеен контрол" са проверени 2520 МПС и 2661 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 580 фиша и 128 АУАН. Установени са шестима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и двама – с над 1,2 промила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Ферхунде преди 1 година
Положителен резултат за "амфетамини и метамфетамини" пълни глупост теста отразява и двете дори да е консумирано само едното!
3
0
 
0
 
! Отговори
До 3 преди 1 година
Брато потърси психиатрична помощ докато е време
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1:Не са ги изкарали за съжаление...оказа се,че има наистина много дърти наркомани и даже по форумите някакви на по 65 хвалят тревата.А държавата не им е виновна,че те са решили на своя глава да престъпват законите.Държавата ли им отваря устите и им сипва в гърлото?Те сами са си виновни.Ако усещат зависимост трябва да потърсят помощ.
1
4
 
3
 
! Отговори
toti преди 1 година
Връщйте Белене и полужението ще се оправи!! Тия наркомани побъркаха децата,а на пияниците да се конфискуват колите!!!