Община Бургас черпи с баница и вино за Нова година

Пунктът ще се намира между празничната елха и коледния базар
8
Община Бургас черпи с баница и вино за Нова година
Снимка: Pixabay

Баница и вино ще раздават на централния площад "Тройката" в Бургас в новогодишната нощ. Пунктът ще се намира между празничната елха и коледния базар, съобщиха от пресцентъра на община Бургас.
 
Баницата и виното са важни за българина. Те присъстват често на трапезата му и имат обредно значение. Затова община Бургас ще спази традицията и, както го е правила в предишни години, отново ще предложи на събралите се в новогодишната нощ на площада по парче баница и чаша вино.

Раздаването ще започне в първите минути на новата 2023 година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Бургасбаницавино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
фен(бивш) преди 1 година
ЦЯЛО ЛЯТО,НИ СКУБАХА,С ЦЕНИТЕ,НИЩО НЕ Е ДА НИ ОТРЕЖАТ,ПАРЧЕ БАНИЦА+ПЛАСТМАСОВА ЧАША,ВИНО.ДА НЕ БИ КМЕТА,ОТ НЕГОВИТЕ ПАРИ,ДА ПЛАЩА.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кметът на Бургас е пратил 3 гейчета национал-социалистчета да се разкарват из центъра и да се правят на клоуни за пред публиката! Какво падение на Буци..
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Символно. Добра идея.
3
3
 
3
 
! Отговори
Докога? преди 1 година
алчните схемаджии общинари- ще раздават баница---хахахах какъв цинизъм дами и господа,,лицемерни герберасти!
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подозирам че индианците ще се редят по няколко пъти и тая добра инициатива ще се превърне в сборище на интегрираните. Българин не вярвам да успее да се добере до баницата
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Нова година ще си спретна една прекрасна баница с домашно сирене, домашен праз и ръчно точени кори с първокласно холандско брашно. Маслото е домашно, разбира се. Но е бито машинно- имам си машина. Млякото е екологично чисто от мои животни, пасящи на свобода- плащам да ми ги гледат. Виното ми е внос от Италия- признавам си. Малка винарна на приятели. Винаги изпращат по няколко буренца реколта минимум на 5 години. Среден клас, но разкошно истинско.