Прекратиха издирването на Пламен Христов в Пирин

Той изчезна в района на връх Вихрен преди пет дни
31 дек 2022 16:22, Александър Попов
20
Прекратиха издирването на Пламен Христов в Пирин
Снимка: ПСС

Планинската спасителна служба при Българския червен кръст прекратява издирването на изчезналия турист в района на връх Вихрен, съобщават от ПСС на страницата си във Facebook.

В продължение на 5 дни планинските спасители от отрядите в Банско и Сандански направиха всичко възможно в трудни и опасни условия да претърсят огромен по площ труднодостъпен планински район от двете страни на върха.

В издирването на 69-годишния Пламен Христов, освен голям човешки ресурс, бяха включени и съвременни технически средства и методи, за съжаление без резултат.

След анализ на извършените действия и в координация с ръководителите на отрядите в Банско и Сандански, ПСС при БЧК взе решение да прекрати акцията.

До момента единственият вариант, който не е използван, е облитане и оглед на района от въздухоплавателно средство със специализирана техника, с каквото ПСС при БЧК не разполага, а и няма финансов ресурс за осигуряването му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Безпристрастен преди 1 година
Ще припомня култовия антиваксърски израз от много близкото ни минало: "Всеки сам си преценя". Т.е. всеки сам в най-голяма степен си е отговорен за живота си. Няма как да тръгнеш в планината сам посред зима с нагласата, че има Спасителна служба, то е все едно да караш с 200 по третокласен път и да разчиташ на Пътното управление да не е забравило някаква дупка.
11
16
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи може да дадем 500 милиона на нацистите, но пари за медицински хеликоптерни псс няма
10
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До момента единственият вариант, който не е използван, е облитане и оглед на района от въздухоплавателно средство със специализирана техника, с каквото ПСС при БЧК не разполага, а и няма финансов ресурс за осигуряването му. . . . . ИНАЧЕ ВСИЧКО БИЛО НАПРАВЕНО, АМА БЕЗ НАЙ ВАЖНОТО! ПАЗИ БОЖЕ ОТ ТАКИВА СПАСИТЕЛИ!
9
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано ви затврят сайта ... защото последната година изглупяхте повече
8
1
 
35
 
! Отговори
от КАРЛОВО преди 1 година
някъде 40 години обикалях централен балкан и то по най дивите места. Винаги сам, никога не се обърках или попаднах в критична ситуация. Спазвах строги правила > картата е в главата ми, с прекрасни дрехи и обувки с дебели подметки, с бинокъл, пистолет и хубав нож и със сух спирт за палене на огън. Спален чувал и палатка и най-важното > НИКОГА НЕ РИСКУВАХ КРАКАТА СИ > ТЕ ТРЯБВА ДА СА ВИНАГИ ЗДРАВИ ИНАЧЕ ....,
7
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
начи Сашко с тати Нотариус го търсихме 9 дни ,а този сиромах кучета го яли Демокрация ли е, европейки ценности ли може би струва ми се ,че българина е алчен и затова знае печелившата кауза
6
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
8, Лукойл всяка година изрядно си е плащал данъците, но не на България, а на Нидерландия, където е регистрирана дъщерната му компания, владееща Нефтохима.
5
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На този посмъртно да му връчат жълта книжка и Дарвин . Народът го е казал -"Сам човек само по нужда". Как ще тръгнеш декември месец САМ в гората !? Предполагам застраховката ще плати разходите или как ?
4
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако беше аутист щеше да издържи две седмици там на боровинки, но не е и сигурно е замръзнал.
3
22
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1, що да купуват за спасяването на българи? Нали дадоха почти половин милиард за бендеро-нацисткия киевски режим.
2
28
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
де е радев да вдигне юмруче и да въкликне че няма да се спира търсенето докато не го намерят като онуй 0лиг0френче с което ни лъгаха че оцеляло 9 дена без вода, храна и на минусови темпрератури с по фланелка?
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми баш алпинисти много