Ерменков: Вместо да печелим от транзит, ние купуваме руски газ от Турция

Въпросът с ТЕЦ-овете трябва да се предоговори, смята депутатът
61

"И на Консултативния съвет казах, че въпросът с ТЕЦ-овете трябва да се предоговори, защото загубите, ако се затворят централите, ще бъдат за около 3,5 млрд. евро. Това, което ще получим от Плана за възстановяване и устойчивост по отношение на енергетиката, е 10%, което е около 1,2 млрд. до 1,5 млрд. евро. ГЕРБ се замота с този План за възстановяване. След това "Продължаваме промяната" направиха един план, за който ние научихме от вестниците", каза депутатът от БСП Таско Ерменков в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му и двете страни си имат своите вини.

"А колкото до газа - това, което се случва в момента, е, че вместо да транзитираме газ за Турция, Гърция, вместо да печелим от транзит, ние ще внасяме от Турция, ще внасяме от Гърция, ще си купуваме газ от "Боташ". И в крайна сметка ще купим руски газ. Всички тези суапови сделки, които правим, те са възможни само защото руски газ продължава да тече за Унгария и Турция", добави Ерменков в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Ние сега, загледани откъде внасяме газ, какво правим, забравяме, че най-сигурният начин да имаш доставки на газ на достъпна цена е да имаш собствен добив. Питам - какво стана с блок "Хан Аспарух", където се говореше, че там ще бъде всичко?! Някой питал ли е тези фирми, които са там, какво са направили, докъде са го докарали? 2019 година е подписан договор между Министерството на енергетиката и една американско-австрийска фирма за проучване на газ по класическия начин в Северозападна България, 3 години оттогава, но все още не са започнали проучванията", подчерта народният представител.

Според него ресурсите на Пети и Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" изтичат. И отсече, че няма как да се състави правителство с третия мандат, ако няма тежки компромиси.

Очаквайте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Таско, Таско далавераджия червен и все ненаяден
31
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
95% гласувяхТЕ за това. Какво ревете? Яжте банани!
30
3
 
11
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Герб спря южен поток за да купуваме газ от авврите им дпс турция де
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да транзитираме руски газ за Турция и Гърция, вместо да построим "Южен поток" и да печелим от влияние и транзит, ние ще внасяме от Турция, ще внасяме от Гърция, ще си купуваме руски газ от "Боташ". Грее ни единствено мисълта, че не сме единствените кукундели. Виж еесовските страни, виж Наглобритания, която спря да купува руски газ от Русия и започна да купува руски газ от Индия на двойна цена.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбрахте ли какво стана?Турските тpoлове се правиха на украинофили и правиха укро пропаганда да ни накарат да откажем евтината газ,за да купуваме пак руска с надценка от Турция.После те най-много настояваха да даваме оръжие,за да останем беззащитни.Сега си правят сметките България да ставала турска...И всичко това с любезното съдействие на сащисаните.Гръм да ги удари!!!
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция е спасението,сключен е договора вече за 1 млр.куб. такаче бащата на Турция АТАТЮРК е прав България ще бъде пак Турска но не с война а с политика и дипломация.
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съд за еднокнижника Б.Б. , който превърна "Балкански Поток" в "Турски Поток"! Съд и за другия нац. предател К.П. , който лъга за 4 пъти по- ефтин американски газ. Къде са му танкерите??? За какво имаме прокуратура??? Какво им е на Германия, Франция, Унгария и другите, дето си купуват руски газ директно от Русия, та ние трябва да храним посредници??? Толкова ли сме богати? Кога най- накрая в България ще започнат промени, и как, при положение, че управляват национални предатели???
25
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За другаря Ерменков всичко е много лесно, закачваме се завинаги за Русия и продължаваме да и слугуваме както досега. Все едно нищо не се е случило. Русия е нормална приятелска държава, не е нападнала Украйна, Русия ни мисли само доброто, Русия не шпионира България и не създава паравоенни групи у нас, Русия е съвършенството към което трябва да се стреми България. Ерменковщината продължава вярно да служи на интересите на Русия, а България кучетата са я яли. Какво тук значи някаква си България.
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТъПаско, ГЕРБ не се е замотал с плана , внесе го на време в парламента ама олитата на пук не искаха да го разгледат, променят и изпратят за одобрение, защото са оли го френи. Томислав Дончев отиде в парламента , но горепосочените не искаха да го чуят. От ПП (Пълни Профани) според мен умишлено не го внесоха, за да теглят заеми, които се крадат лесно, защото парите от плана се харчат за определени неща и за тях се правят проверки. Ако се установи несъответствие връщаме парите и скандала е на лице.
23
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко щяхме да печелим и щеше ли печалбата да покрива лихвите
22
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Таско да си завре главата в *** на руската тъща и да не се показва.
21
3
 
4
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Нито ти вярвам , нито те слушам !
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде беше до сега!Защо сега проговори, когато през България капка транзитен газ не може да мине заради политики и се губят много пари, идващи от преминаването на газ през наша територия! Е Турция зае ключова позиция! Защо шистов газ да се вади и да се унищожава почвата и водата, когато има евтин тръбен газ!БСП беше в правителството, защо не се спря прекратяването на внос на тръбен газ? Все руски газ купуваме тръбен или втечнен, от прекупвачи или директно! Ако АЕЦ и ТЕЦ се спрат, край с България!
19
9
 
4
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 1 година
Проблемът на българина не е в това, че е ***, прозст и злобен като българин, а че се мисли за тарикат от галактичен размер. Затова е прекарван през кой дойде и кой си отиде умният красавец.
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
няма значение важно е хамериканосите да печелят...ако трябва и АЕЦа ще разглобим само и само да ползваме тяхно гориво ако трябва ще им купуваме втечнената газ на десеторна цена само и само хамериканосите да са добре...ще им купуваме хартиените самолети само и само да просперират хамериканските корпорации
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До11, на това дередже сме защото коммунягите не са сдавали властта никога в БГ. Доказателство е таско и такива като теб. Виж Полша, Чехия, Словакия и си задай въпроса как са толкова напред? А бяхме равни на старта 89та, ама едните избраха демократи и лустрация, а ние пак коммунетата от БКП и 0 лустрация.
16
7
 
6
 
! Отговори
Любопитно преди 1 година
Интересно каква надница дават от руското посолство на тези от петата им колона, че така настървено защитават руските им интереси?
15
3
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Едно вицегубернаторче на България,преди няколко години спря строежа на АЕЦ Белене и газопровода Южен поток,като ни убеждаваше,че в Белене има ЕДИН ГЬОЛ,а газопровода е неизгоден за България.Така се отървахме от главоболията какво ще правим печалбата от транзитни такси,и евтин ток от новата АЕЦ.Вечна слава на Козяк,и на родните предатели-чукундури.
14
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каско Армейков е класически аватар на Юмручковата разкрачка между болшевизъм и "натовски комунизъм" - послушен мъдър мадурко с едноцифрен IQ. Все напред и все надолу, към бездните на още по-крушово-правешка мизерия и КРАВЕШКИ ВЪЗТОРГ от ***-путинската ПРОПАГАНДА!
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нали бяхте в коалиция с Промяната, така ни променихте, че ще трябва години да се оправим. Оставка