БНБ ще оповестява необслужваните заеми на малки банки

Ще следи и оповестява информация
12 яну 2023 18:40, Росен Стойчев
9
БНБ ще оповестява необслужваните заеми на малки банки
Снимка: БГНЕС

Банковият надзор на Българската народна банка ще следи и ще оповестява данни за необслужваните и преструктурираните експозиции на институции, класифицирани като малки и несложни институции, регистрирани на борсов пазар, но и за тези извън него.

Още по темата


Това е в съответствие с насоките, издадени от Европейския банков орган, съобщи пресцентърът на централната банка и се отнася до прилагането на технически стандарти към институциите, пише investor.bg.

Промените се прилагат от 31 декември 2022 г. и се отнасят до подходящите надзорни практики в Европейската система за финансов надзор, както и начините, по които следва да се прилага правото на Евросъюза в дадена област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: БНБзаемибанки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
0
 
! Отговори
Фаритбанк ЕООД преди 1 година
А хартиените бюлетини, които БНБ ще печата за изборите, с какъв номинал ще бъдат? 11 лева на глас или повече, заради инфлацията?
7
0
 
0
 
! Отговори
В. преди 1 година
Горе долу Англия 3.5, Европа 2.5, България 1.5 с тенденция повишаване. По добре БНБ да протака. Преди да се увеличат лихвите тук, там може вече да има стабилизация. Освен това тук е валутен борд, не се печатат пари и няма печеливши инвестиции, и няма кой да плаща високи лихви.
6
1
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Пак нещо не си доразбрал.Пример: обявява се, че банка 'АБЦ' има 11% необслужвани кредити, 20% рискови/преструктурирани и т.н.... САМ да си прецениш в нея ли ще си държиш парите. Каква тайна, какви 5 лв...нищо общо с темата.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България се наблюдава изкуствено задържане на основния лихвен процент от БНБ спрямо това, което правят ЕЦБ и другите държави в Европа, както и САЩ. Забавянето във вдигането на лихвите в България може да се обвърже със стремежа да се запази социалния мир преди изборите и да няма протести.Българските банки се готвят вече за вдигане на основния лихвен процент, направили са своите прогнози и те не са съвсем оптимистични. Очевидно е, че това ще се случи, въпросът е кога и с колко. Това със сигурност ще доведе до охлаждане на някои пазари и най-вече на пазара на недвижимите имоти и строителств
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България се наблюдава изкуствено задържане на основния лихвен процент от БНБ спрямо това, което правят Европейската централна банка и другите държави в Европа, както и САЩ. Забавянето във вдигането на лихвите в България може да се обвърже със стремежа да се запази социалния мир преди изборите и да няма протести.Българските банки се готвят вече за вдигане на основния лихвен процент, направили са своите прогнози и те не са съвсем оптимистични. Очевидно е, че това ще се случи, въпросът е кога и с колко. Това със сигурност ще доведе до охлаждане на някои пазари и най-вече на пазара на недви
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Банковия надзор" е само парлама. Ако наистина работеше, нямаше да се случи казуса с КТБ. Всички там са корумпирани. Никога няма да научим истината за банките.
2
1
 
5
 
! Отговори
Не плащат преди 1 година
Аз досега в данъчното ром не съм виждал.
1
6
 
3
 
! Отговори
Що бе преди 1 година
Разкриването на банковата тайна не се ли наказва със затвор?