България ще внася руски петрол до 2024 г

Ще изнасяме до трети държави при определени условия
12 яну 2023 18:09, Росен Стойчев
81
България ще внася руски петрол до 2024 г
Снимка: БГНЕС/EPA

До края на 2024 година България може да внася руски суров петрол и преработени продукти, обясни заместник–министърът на финансите Людмила Петкова, цитирана от БНР.

Промените трябва да влязат в сила от 5 февруари. Според тях – ако петролът е с произход друга страна – например Казахстан, но транзитно е преминал през територията на Русия, няма проблем да бъде внесен в България.

Още по темата
От "Продължаваме промяната" настояват "Лукойл" да бъде задължен да изготви план за преминаване към работа с неруски петрол до края на дерогацията.

Бюджетната комисия отхвърли текстовете, но окончателното решение ще бъде взето утре в пленарната зала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: вноспетролкоментар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
5
 
! Отговори
Чичо леля преди 1 година
Недейте писа глупости, по време на войната в Сирия някой бензиностанции които не се отнасят към Русия караха бензин зареден в Сирия от рафинерии под контрола на идил на цена 10 цента на литър , така че не всичко е толкова просто колкото си мислите, има много вносители, а турците по време на войната в сирия също пълниха с кеф цистерните по 10 цента/л
43
3
 
13
 
! Отговори
Инфлатора преди 1 година
И какво стана като станахме първи врaг на Русия? Инфлация от 20 до 200%. Заради смoтaните русофоби сега сме това дередже.
42
2
 
8
 
! Отговори
Без Русия преди 1 година
ще се возим с каруци. И не само това, но и вялата ни икономика ще ни се разбие тотално. И това важи не само за нас, но и за Геiропа
41
2
 
4
 
! Отговори
Гален преди 1 година
Един барел руски нефт е 80 лева. 1 тон значи е 500 лева. А от него се получават 500 литра бензин, 300 литра нафта и 100 литра керосин. Това се пордава за 2700 лева. Като се имат предвид разходите печалбата е около 2000 лева. Пита се в задачата, ако Лукойл преработва 5 млн тона нефт, колко годишно им е печалбата?
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Промитите мозъци тук просто не виждат истината. САЩ, Китай и Русия печелят от тази война. Единствиния губещ е ЕС.
39
1
 
4
 
! Отговори
е,и преди 1 година
ко стана ся? да отива кирчо по бели га-щи при путин и да връща изгонените руски дипломати! алеко к. е дяволски прав - да сложат магарето за народен представител ще е по умно от кирчо п.
38
2
 
2
 
! Отговори
Чичо леля преди 1 година
До дядо баба, ааа не е точно така, ако заредиш от шел плащаш билетите на натовските наемници до украина за да бъдат застреляни с куршумите от бензина купен от Лукойл , така че по добре от лукойл защото така няма да пратиш горките момчета да умрат за свободата на украина, а като цяло по добре изобщо да караш само колело, така поддържаш екологията а и дишаш чист въздух който за сега е безплатен,но скоро няма да е така
37
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Не е ли ясно? и като е най-евтин измамниците от лукойл ще не го дават евтино?
36
3
 
14
 
! Отговори
Русь преди 1 година
Коментират тук хора, които никога не са били в Русия, не познават руснаци, не познават историята, уникални невежи. Тук коментират индивиди, на коитобащите им, дедовците им и пoдкупени медии са им казали, че Русия е лоша. И сега спамят супер нeграмотнo. Сините каски ще ви oправят всичкитe. Вие всички сте едно прoмито гoмно нищо повече! ***!
35
1
 
2
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
До Има начин: Можем да внесем от много места, но руският нефт е най-евтин.
34
0
 
4
 
! Отговори
Дядо баба преди 1 година
До Чичо леля:Аз пък точно затова ще отида да заредя. И то не непременно от бензиностанция на Лукойл. У нас на която и бензиностанция да отиде човек, бензина е все от там.
33
4
 
4
 
! Отговори
Има начин преди 1 година
Национализираме нефтохима и внасяме петрол от Близкия Изток.00375
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 28 Руснака никога не е оставял българина да прави далавера на негов гръб. Нали ще ги зачисти като разбере че го мамят. Ти с мафия имал ли си работа? Единствените дето ще се облажат са тия дето трябва да подписват някакви документи за далаверата.
31
4
 
7
 
! Отговори
Чичо леля преди 1 година
Недейте да купувате от Лукойл защото поддържате СВО в украина, аз преди малко заредих 50 лв бенз от лукойл и знаете ли колко гадно ми стана като знам че тези пари ще отидат за патроните с които ще бъдат застреляни 2-3 натовски наемника
30
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите ще са спокойни до 2025 година че паричките им ще отиват за благото на агресора Русия.
29
6
 
4
 
! Отговори
Терора долу преди 1 година
Съюз със СССР (както е казал един тъпaн).
28
7
 
9
 
! Отговори
Нефта е руски преди 1 година
Ще внасяме и след 2024, ако искаме да имаме гориво, защото 80% от световните запаси на нефт са руски и само руски. И сега краварите се опитват да рaзрушат Русия, за да докопат нефта и не само него. Да успокоя всички, че преди това да стане всички *** ще идат при Дж. Вашингтон, У. Чърчил и С. Бандера
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наще корумпета ако има малко мозък в кратуните могат да направят гигантски далавери и то не за наша сметка - оставят Лукойл спокойно да си изнася горива за Сърбия и Македония, взимат си процента, а тук поддържат ниски цени. Ама надали, освен, че са крадливи те са и прости
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свед 2024 г пак ще внасяме този петрол но УНР .
25
1
 
5
 
! Отговори
Много лесно преди 1 година
До Анонимен 25: Освен американски и руски танкери има доста други. Щом е за печалба превозвачи се намират.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe