В Пампорово доволни – има осезаем ръст на туристи от Балканите

Курортът с план за бъдещето - да бъде бутиков, луксозен и скъп курорт
13 яну 2023 15:49, Красимир Ангелов
18
В Пампорово доволни – има осезаем ръст на туристи от Балканите
Снимка: БГНЕС

В Пампорово се наблюдава осезаем ръст от балканските пазари през последните три месеца, включително на туристи от Румъния, Молдова, Македония и Сърбия. Това заяви изпълнителният директор на „Пампорово“ АД Мариан Беляков на проведената в курорта среща с представители на асоциацията на турските туристически оператори TÜRSAB.

Турските гости посетиха Пампорово в четвъртък вечерта в рамките на информационен тур.

Плановете за развитието на планинския курорт не залагат в посока на тотална масовост, тъй като регионът разполага с около осем-девет хиляди хотелски легла. Искаме след 5-6 години Пампорово да бъде бутиков, луксозен и скъп курорт, посочи Мариан Беляков.

Според него ски услугата не бива да бъде разглеждана като нещо евтино. През последните 10 години в Пампорово бяха инвестирани изключително големи средства в подобрение на ски зоната, легловата база и цялостната инфраструктура, подчерта директорът на "Пампорово" АД.

Той представи като част от предстоящите инвестиции планираната подмяна на лифта от "Малина" до вр. Снежанка. Лифтът, към който водят ключови за ски зоната писти, ще бъде заменен с нов, шестседалков с възможно най-модерна технология.

Българските туристи са с най-висок относителен дял сред клиентите в Пампорово, а на второ място е британският пазар, посочиха от „Пампорово“ АД. Турският пазар е приблизително на пето-шесто място, а според Мариан Беляков туристите от югоизточната съседка биха били много повече, ако не се изискват визи или се облекчи визовият режим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бутиков курорт с 5 писти.Наистина е бутиков.Осбено се смях на ръста на туристи с 2 отворени писти.Всяко село в Австрия има повече писти от Пампорово.Не говоря за големите им курорти където седмици можеш да караш без да повториш писта.
16
0
 
0
 
! Отговори
Турист преди 1 година
Има поне пет места където *** от хотелите се изливат в гората. Включително от хотел Перелик. Радвам се че отсега нататък *** ще са бутикови.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне стратегията им е правилна, дано да съумеят да я изпълнят
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Европа като чуят за нещо луксозно и бутиково от България и се скъсват да се смеят.
13
0
 
5
 
! Отговори
все балканци преди 1 година
туристи дето вдигат врява особено румънеще
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е,че са доволни:)
11
2
 
9
 
! Отговори
Бургас преди 1 година
Еха.. топ туристи - македонци, сърби, румънци и молдовци. Даже и турците ни "посетили". Ура... Вече няма да сме на последно място на Балканите.
10
4
 
0
 
! Отговори
Dif преди 1 година
..makedonci il surbi da ne idvat ...Ne sa dobre doshli
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали Македонците и Сърбите ни мразили?
8
2
 
3
 
! Отговори
БалканТурист преди 1 година
Моят личен план за бъдещето е да ям шоколад и да изхождам диаманти.Засега съм на 50% успешен.
7
2
 
12
 
! Отговори
Скиор преди 1 година
Бутков?Първо искам да кажа, че природата в Пампорово е наистина уникална. Много красота, хубави иглолистни гори, разнообразие на флора и фауна. Тук от мен имат 10 точки, но това все пак е творение на природата.Има и една зелена писта, която е много приятна за каране, но 90% карат там и когато има повече туристи въобще забравете. Останалите или не работят или не се обработват добре, понеже след 12 часа стават на бабуни. Инфраструктура липсва, качество в хотела няма, за паркиране да не говорим..
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
луксозен, скъп и бутиков курорт Пампорово, хахаха. Хубав виц!
5
1
 
15
 
! Отговори
Бай Течо преди 1 година
Ха Ха! С трапове по улиците? И пясък вместо чистене на снега? Забравете!
4
3
 
9
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Друго място с голям потенциал е ски зона около връх Ком. Там снегът вали и по-ниско, близо е до София, но Цеко няма интерес така че нищо няма да стане на останалите места.
3
1
 
12
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До Анонимен Триседалков е, но не е това проблема. Просто планината е голяма по площ и може да се увеличи зоната ако лифтът се построи надолу по дерето към пътя и се направи нов към Мечи връх. Явно не ги притеснява липсата на сняг, защото успяха да отворят най- много писти за разлика от Цеко. Минералната вода не оправя нещата...иначе Велинград да е станал най-известния ски курорт у нас към вр. Голяма Сюткя - има и наклон и минерална вода и какво ли не, но на никой не му се инвестира!
2
0
 
10
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Лифтът на Малина ако се пусне леко в скиорско ляво може да стигне до пътя и значително да удължи пистите. Просеката не е проблем защото там не е парк. Ще имате възможнот и да увеличите строежите, което разбира се не е добра идея. Той е само на 28 години така че може да помислите за лифт към Мечи връх за да свържете зоните и да направите нова между Широка Лъка и Орфеев връх. Това ще бъде най-якият ски курорт на балканите , а не бутиков, за който никой освен българите не знае.
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четири седалковия лифт ще бъде заменен с шест седалков.И това било модернизация.БОЖЕ,слез си прибера версиите.