Мъж се удави нелепо в язовир Батак, ледът се пропукал

Той бил със сина си на риболов
16 яну 2023 16:26, Йоана Цонева
39
Мъж се удави нелепо в язовир Батак, ледът се пропукал
Снимка: БГНЕС

Рибар се удави във водите на язовир Батак, съобщава БНР.

47-годишният мъж от село Драгиново, заедно със своя 23-годишен син и техен 21-годишен приятел от решили да отидат на риболов в язовира. Те пренебрегнали мерките за безопасност.

Бащата и синът започнали да ловят риба върху заледената повърхност на един от краищата на водоема. Ледът обаче се пропукал и те паднали в ледените води на язовира.

Намиращият се на сушата техен съселянин отишъл да потърси помощ и спрял микробус, в който пътували баща и син от Ракитово. Те с помощта на въже издърпали 23-годишния мъж от водата, но не успели да извадят и бащата.

На място пристигнали екипи на полицията и пожарната. С помощта на водолази тялото на рибаря било открито и извадено на сушата.

По случая е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Язовира на който е станала трагедията е Малък Беглик.На Батак няма лед. Редактирайте си статията
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А как изобщо е имало лед при тези температури?
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Също и в язовир "Искър" до София винаги е опасно къпането и там в този водоем.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И в язовир "Доспат" е забранено къпането. Опасно е да се плува в язовирите ни, защото има и течения от стената на язовира. Всеки ден ги изпускат големите ни язовири и тогава е опасно.
26
0
 
5
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Е има ли поне за какво да се ходи по леда?Леда има особености и ако не ги познаваш вероятността да се пробие е много голяма.За да ходиш сигурно по него трябва да е прозрачен еднотипен и дебел поне 10см.Носене на жилетка е задължително,но при пропадане няма как да се качиш на леда без помощ.Риска този дето помага да влезе и той във водата е много голям.Все пак живота в България не струва нищо и няма никакъв проблем.
25
0
 
8
 
! Отговори
lol преди 1 година
Българинът не обича правилата. Някой ще вземе да го помисли за балък, ако ги спазва. Масово се пренебрегват всякакви мерки и условия за безопасност. За първи път, миналата година дойде един от ВиК и преди да влезе в кладенеца си сложи въже и каска, ей богу, остави ме в точка.
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едни пишат на Малък Беглик, други пишат на Батак, отиди разбери къде е ? Но защо са влезли на леда, като времето е топло и леда не стабилен? Иначе на лед с дебелина 5 см., човек няма проблем, а по 15см. може да се движи и автомобил.Където има растителност, пак е много крехък!
23
5
 
6
 
! Отговори
S8 чип 300км/ч сажди преди 1 година
Това да ходиш на замръзнал язовир е като да караш BMW. Риска от трагедия се увеличава многократно.
22
1
 
13
 
! Отговори
до номер двайсе и пе преди 1 година
до 25 - трудно може да катастрофираш, ако спазваш правилата за движение по пътищата. А ако все пак, случайно нещо извънредно се случи, и вземеш да катастрофираш, ако си спазвал правилата за движение, пострадал човек няма да има. А ако има, ще е прецедент. Това е факт. Пробвайте за разнообразие да карате по правилата някой път и се уверете сами. Изключително безопасно е. Правилата са писани с много кръв. Не с мастило. За това така.
21
0
 
14
 
! Отговори
Безотговорно преди 1 година
Това да се разхождаш по замръзнал водоем е нещо подобно на това да пресичаш магистрала.. или да шофираш с превишена скорост. Може да ти се размине, ама може и да не ти... Мир на душата на човека, но за Бога, не правете така.
20
0
 
12
 
! Отговори
Безразсъден човек преди 1 година
Човек на риска. Стъпил на леда сиромаа .. с какъв акъл бе приятел? Да почива в мир.. съболезнования на семейството.
19
5
 
7
 
! Отговори
Ех животее! преди 1 година
Не знаеш кога ще дойде за тебе оная с косата. За това се радвай на всеки миг и си носи новите дрехи. Аз го спазвам това и допълнително си добавям разкош в живота, като злоупотребявам с алкохол, наркотици и леки жени. Не знам кога ще дойде и за мене, за това бързам да живея добре.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На никой не му пука за нищо и после олеле. Ами има правила които като ги нарушиш си играеш на руска рулетка. Всеки някакво самоуправство си решава да прави, като един комшия който щял да сложи колчета на улицата пред входа, защото спирали коли. Кой си ти та да регулираш какво става на улицата.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Има стандартГоре на 1500мнв колко мислиш, че са?
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другаде пише, че на малък беглик.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Писано му да се удави. Значи нема да го утепе камион.
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То топло ве. Какъв лед.
13
8
 
4
 
! Отговори
Има стандарт преди 1 година
Леда е безопасен за ходене и риболов на дупка когато нощните температури са под нулата, дневните температури са не повече от 5 градуса и леда с дебелина минимум 10 сантиметра дебел. А над 30см може да се минава с лек автомобил до 2 тона. Но трябва да се внимава при навлизането от брега защото там леда е най тънък и може колата да затъне! По принцип в България мисля че е забранено да се влиза с превозни средства във водоемите дори и да има условия за това.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тотал Батак е в тази държава малцина спазват каквито и да е правила и въобще мислят за последствията.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двама *** станаха един.