Пловдивският окръжен съд охлади мечтата на Гергов за панаира в Пловдив

Събрание на общинските съветници
18 яну 2023 21:10, Росен Стойчев
15

Пловдивският окръжен съд спря вписването на увеличението на капитала на дружеството "Пълдин Туринвест", което управлява Международния панаир в Пловдив.
Още по темата
В същото време общинските съветници се събраха на извънредно заседание, за да обсъдят какви действия да предприемат по казуса. Това се случва, след като кметът Здравко Димитров обжалва вписването на варненските акции в съда, а магистратите спряха вписването до приключване на делото, съобщи Bulgaria ON AIR.

Решението на съда очаква и мажоритарният собственик Георги Гергов, който иска да увеличи собствеността си от 50 на 79%. Това става възможно, след като бизнесменът е купил акции в Панаира от община Варна, като срещу тях е предоставил свой имот в сърцето на морската столица. Варненските акции се равняват на 16 милиона лева и представляват 29 на сто от капитала на Международния панаир.

"Това, което можем да направим при последващ опит на компанията да приеме акциите на община Варна, е да упълномощим своя представител да гласува против", поясни общинският съветник Слави Георгиев.

Междувременно депутатите решиха да създадат временна комисия по установяването на пълния контрол на "Международния панаир Пловдив" АД от предприемача и почетен консул на Руската федерация в Пловдив Георги Гергов. По време на дебатите се стигна до обвинения за това кой е отговорен за прехвърлянето на дяловете на панаира през годините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
11
 
! Отговори
200 преди 1 година
200 ВЪРЛИ " КОМУНИСТИ" ОТ БКП ЗА 1 НОЩ СТАНАХА КАПИТАЛИСТИ С НАШИТЕ ПАРИ!!! ФАЛИРАХА БАНКИТЕ, ПРИСВОИХА СИ ПАРИТЕ И ПОСТРОЕНОТО ОТ НАШИТЕ РОДИТЕЛИ!!! ТОВА ЛИ ВИ Е ДЕМОКРАЦИЯТА?????? ПФУ!!
7
3
 
8
 
! Отговори
СЪМНИТЕЛНО Е преди 1 година
...КАКЪВ Е ТОЗИ ИМОТ НА ГЕРГОВ , КОЙТО СТРУВА 16 МЛН ЛВ????? МНОГО СЕ СЪМНЯВАМ ДА Е ТАКА!!! ЛЪЖАТ ВИ В ОЧИТЕ! ТОВА Е КОН ЗА КОКОШКА!!! ПРОВЕРЕТЕ ПОНЕ!
6
0
 
0
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
Все някой ще ги е видял.
5
2
 
3
 
! Отговори
Прагматик преди 1 година
Добре, цяла България я разграбиха отдавна при Жан Виденовата масова приватизация и Костовата РМД приватизация. Сега , ако този панаир остане държавен дали ще изпълнява тази си функция? Какъв е смисълът от панаир от вида от 19-ти век,се питам? Куче върху сено е община Пловдив - не го яде, но и на другите не дава. А, че щяла да го разработи... Да го взема свинарят, щом може и знае какво да го прави.Май там е като лифт кабинката в Банско, дето зелените не дават, за да изнудват за пари.
4
0
 
7
 
! Отговори
мнеее преди 1 година
До boncho синовете му и родата му изкупувт скъпи имоти по флроида за милиони долари
3
2
 
17
 
! Отговори
boncho преди 1 година
ТОЯ ТЛЪСТ СВИНАР КАК СА НЕНАЯДЕ ВЕ ...СКОРО ЩЕ СИ ГИ НОСИ В ГРОБИЩАТА ,ХАЛАЛ ДА СА МУ
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кметът нищо не е обжалвал навреме, Агенцията по вписванията отказа вписването, заради точката, която от ДБ сложиха, че общината не разрешава увеличаване на капитала. Бъдете точни.
1
3
 
20
 
! Отговори
От народа преди 1 година
Някой който е получил пари за това.слвд падането на комунизма, самите те ограбиха държавата. Това са 200 семейства, които са отговорни за падането на държавата ни. Ще ги застигне тях и техните деца, и внуци всичко това, което са направили.