Арестуваха мъж, влачил кучета със скутер, убил 8 малки кученца

Образувано е досъдебно производство
23 яну 2023 17:00, Нели Христова
42
Арестуваха мъж, влачил кучета със скутер, убил 8 малки кученца
Снимка: Facebook

Полицията в Силистра задържа 59-годишен, причинил смърт на животни, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Разследването започнало в неделя след подаден сигнал на тел. 112 за мъж, който близо до село Айдемир влачел с електрически скутер вързано с въже тяло на куче.

Установена е самоличността на извършителя, но той не бил открит на адреса му в селото. Вечерта зоозащитници сигнализирали в полицията за открити в дере в местността "Кълнежа" трупове на възрастно куче и на осем малки животни, вързани в чувал.

Около 9:00 ч. тази сутрин заподозреният е задържан за срок до 24 часа. Изяснява се съпричастността на друг 44-годишен мъж по случая.

Образувано е досъдебно производство, разследването продължава.

Даниела Найденова от неформална група за защита на бездомните животни каза за БТА, че сигналите за нараняване на животни са зачестили. Обикновено обаче става въпрос за агресия или нараняване, а случаите на умъртвяване са сравнително рядко.

В социалните мрежи бяха публикувани подробности по случая, кадри и видео на извършеното зверство. Според тах до зверството се  стигнало след като кучето, което наскоро родило осем малки, посегнало на едно яйце на кокошките в манастира "Покров богородичен " до село Айдемир.

"И по ирония този убиец се казвал...Ангел, помощник в манастира " Покров богородичен " до село Айдемир", съобщава Надежка Найденова във Фейсбук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Стилен преди 1 година
До Бай Илийчоей Бай Илийчо..... Хората от злобата и яда си стават все по-зли, и по-зли...Агресията към беззащитни нарасва - животни, деца, възрастни хора.... И лавинообразно още повече агресивност се отключва. Някои неща никак не са ти ясни! Така си дрънкаш.Не забравяй,че ненаказно зло няма и не остава - просто е въпрос на време да се случи. Учудваме се защо все повече се увеличават катастрофите, случаите на насилствена смърт... Има закон за вселенската карма - кръвта с кръв се заплаща
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога Кирчо ще бъде арестуван ча развлече Украини и развлачи България
21
8
 
11
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Голема раута! Таа от защитата на дживотните от не иде в еднъ кланица да види от кадя иде мясото? Ората мрът щот няаат пари за ликарства,и ровът по кошовете ся за кучаата жа мислим ! Язе вчера купиф на един дедо ликарства от няаа пари горкия ! А у наше селу няаа улични кучета от ги тровим ! Тъй де няаа тонът сърните по горътъ?
20
8
 
10
 
! Отговори
Марсел Попов преди 1 година
Варвари сте ! 5 милиона сте а всеки ден подобни зверства! Как пък в 80 милионна Франция не се намери и един като вас ?!
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като стана въпрос за САЩ и Канада - там в парковете е строго забранено дори да се хранят дивите животни с цел да не увеличава тяхнат популация. Който храни прици или катерици подлежи на голяма глоба.
18
11
 
6
 
! Отговори
Абу Хурейра разказва преди 1 година
Поп. После Исляма бил жесток. Според един хадис, разказан от Абу Хурейра ра една жена, която продавала тялото си веднъж видяла жадно куче и му дала вода. Заради тази си постъпка, тя ще излезе от огъня и ще влезе в Дженнета. Това е нашата хубава вяра и такъв е нашия пример. Аллах да напъти всеки към правата вяра ин ша Аллах.
17
3
 
18
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Всички коментари в този пост са отвратителни. Да трябва да се реши проблема. Трябва бездомните кучета да се разчистят веднъж за винаги от улицата. Трябва обаче и хората, които ги изхвърлят на улицата да бъдат по затворите, както и тези които не спазват изискванията за безопасно разхождане на домашни любимци. Само с караници и обиди нищо не става.
16
0
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
100русофил
15
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голем прас сега за едни кучета да вдигаме толкова пътардия.Те по селата възрастните хора живеят като кучета даже и по зле.
14
0
 
8
 
! Отговори
До до 6 преди 1 година
Аз пък да те светна, че от години във всяко РПУ има зоополиция. Със специални заповеди са назначени полицаи, които да разследват престъпления срещу животни.
13
2
 
14
 
! Отговори
До 12 преди 1 година
Не знам доколко е въпрос на психически проблем и комплекси, но със сигурност е липса на съзнание, липса на човечност и много примитивна мозъчна дейност, която е на ниво единствено да можеш да се движиш, храниш и сееерееееш. Т.е. такъв индивид в еволюцията е на по-ниско ниво от кучето.
12
8
 
14
 
! Отговори
Богомила преди 1 година
***. Дано него го влачат така. Ако не хората, Бог да го влачи така. Проклет да е!
11
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление агресията по нашите ширини придобива огромни размери. Насилието над по-слабите показва единствено дълбоки психически отклонения и комплекси!
10
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"За една нация може да съдиш по това как се отнася с животните." ---------------------------------------- Ти лапе НПО-шко платено бил ли си дори един ден в САЩ, Канада? Куче, което е на улицата без стопанин се хваща моментално. Ако няма кой да го "осинови", се "евтаназира" безболезнено. Такава е процедурата. По тия плюсчета, които си биете сами по команда е ясно, че това е платена акция. Не одобрявам насилието над животни, но още повече не одобрявам такива хайлази като вас.
9
8
 
12
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Пълен комплексар! Жалко ,че няма затвор за такива..
8
6
 
11
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Само да те светна,това че България е една от малкото Държави без Зоополиция. Като във Великобритания първо е започнала да работи зоополицията и чак след известно време е създадена и нормалната полиция.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анониментака и ще стане!!! и манастира ще се закрие !
6
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За една нация може да съдиш по това как се отнася с животните. Оскотелият беден функционално неграмотен българин е ясен. Някакъв долу ходил бил в казарма и затова бил много смел. По-нисък от тревата страхливец, който не смее да се бори за достойно заплащане, ама иначе голям бияч.
5
30
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо им няма на животинките. Популацията на безстопанствените животни е добре да се регулира. По селата масово се изхвърлят в реките новородени котета и кученца. Ако се шумеше около всеки случай,ще трябва още един съд и полиция, само с това да се занимават.
4
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се знае колко милиони прибират тия НПО-та за безмислената си дейност, все повече намирирсва, че от верме на време плащат на некой италиянец да утрепе 2-3 песа по особено жесток начин, за да си оправдаят съществуването.