Ревизоро: В Карловско мизерстват, а украинци са на първа линия

Частичното бедствено положение там е за предотвратяване на нови бедствия
Обновена: 30 яну 2023 10:30 | 30 яну 2023 10:30, Анисия Иванова
322

Все още е в сила частичното бедствено положение, обявено в Карловско, заради придошлите реки в селата Каравелово и Богдан.

"Ако имаше пари, за тези 6 месеца защо не изчистиха това село? Повече от половин година държавата я нямаше. Общинските съвети няма да признаят вина, надяват се като обявят извънредно положение, някой от София да отвори големия портфейл, а те да харчат за друго. Аз съм българин, не мога да си представя, че държим украинци на първа линия на морето и ги храним, а българите, които стоят в тези къщи, мизерстват повече от половин година, те работят, плащат данъци", коментира бившият министър на околната среда и водите Емил Димитров в студиото на "България сутрин".

Той уточни, че когато общините разпределят бюджетите си, без значение от коя партия са, най-малко се дават за почистването на реки. И допълни, че кметът, колкото и пари да иска за тези дейности, Общинският съвет взима решенията за бюджета.

"И 24 часа да работят - чудесата няма да се случат. Държавна фирма трябваше да отиде, хората не може да вземат функциите на държавата. Сам човек не може нищо да направи, без пари не става, а с малкия ресурс хората удържат където е най-спешно", каза Димитров.

Пред Bulgaria ON AIR кметът на община Карлово - Емил Кабаиванов, заяви, че четвърти ден се работи на място в речните корита в двете села.

"На 2 декември бяха почистени на 2,5 м дълбочина и 10 м широчина. Дъждовете сега донесоха нови земни маси, предимно пясък. С два верижни багера и самосвали свалихме около метър надолу, ще продължим докато стигнем до твърдо дъно, още метър и половина. Не става въпрос за много пари. Обявява се частично бедствено положение за предотвратяване на нови бедствия, в това няма нищо лошо, хората разбраха, че го правим, за да не се повтарят събитията", каза кметът.

Той беше категоричен, че пари има, но проектите изискват време. Изграждат се 18 км нов път и 6 км нови водопроводи. Те ще бъдат завършени до края на лятото. Работи се и по проекти за изместване на речните корита.

"Проблем има над населените места в Средна гора - да се реши експертно дали ще се изграждат някакви съоръжения или язовир, който да поеме водите и наносите", посочи Емил Кабаиванов.

И бе категоричен - няма бедстващи хора от двете села, няма семейство без подслон, да гладува, без отопление. А Министерството на енергетиката ще поеме сметките за отопление на 212 семейства, на които са предоставени климатици.

Бившият екоминистър коментира, че построяването на язовир не е най-доброто решение на проблема.

"Бързо ще се запълни, трябват прегради и редовно да се изгребва материал. Този наносен материал идва от Балкана. Трябва да се хване, в планината, да се изчисти генерално и да се спре. За дигите трябва да се отчуждят големи терени. Знае се отговорността, но няма кой да направи тези диги, тичаме след събитията", заяви Емил Димитров - Ревизоро.

Той коментира и Плана за възстановяване и устойчивост и закриването на въглищните централи. По думите му няма да има ефект, ако предоговаряме тази глава.

"Сами си унищожаваме енергетиката. При тези параметри, тези централи няма да оцелеят. Нашите ще останат, чуждите ще ги затворим, за да спазим бройката", прогнозира бившият министър на екологията.

Според него трябва да се даде възможност на въглищните централи да станат по-екологични. Но никоя банка няма да им даде финансиране, ако е ясно, че ще затворят в обозримо бъдеще.

"Сами да си бутаме столчето и да си закриваме енергетиката е предателство за държавата и към българите, които разчитат да имат по-малки сметки за ток и по-добре да живеят", завърши Ревизоро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
13
 
! Отговори
Стратежко преди 1 година
Колкото и да съберат от който и да било, вече са обещани за самолети, машини за пехотото, подводници на старо, радари и други виртуални играчки, с коите се заплаща данък спокойствие... Пък и що трябва се помага на некви *** у Карловско, а не направим петнайсти лъч на метрото ....
29
12
 
2
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Украинци, първа линия:)))що ви тормози зелките?:)))
28
7
 
26
 
! Отговори
Факт преди 1 година
САЩ 30 години управлява България и всички виждаме катастрофата.
27
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дай украинците да са виновни че бачо Кико е некадърен. Когато някой почне да прави сравнения с цел отвличане на вниманието на хората трябва да им е ясно че са му бръкнали в джоба и иска да краде. И парите на Украинците не идват от данакоплатеца а от Европейският съюз но нали трябва да се мрънка .
26
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само в Карлово ли то в цялата дъргава мизерства
25
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичките ни проблеми са сега от украинците? А само преди няколко месеца тук бяхме Швейцария? Това ли иска да каже този крадец?
24
5
 
26
 
! Отговори
Горянин преди 1 година
КИРЧО ЕЛА ПО СЛЪНЧАКА ,ЗА ДА ВИДИШ ЛУКСОЗНИТЕ АВТОМОБИЛИ С КОИТО ПЪТУВАТ УКРАИНСКИТЕ ,,БЕЖАНЦИ "",ЩЕ ТИ ПАДНЕ ШАПКАТА.
23
23
 
10
 
! Отговори
Яна преди 1 година
По-неуките българи не искат американски просперитет. Те искат безкраен руски батак и мизерия. С кадри като Ревизоро това е гарантирано. По образование хореограф, той заработва некой лев на хранилката на Дълбоката БГ държава чиято пъпна връв отива до Кремъл.
22
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че е мошеник и интересчия е ясно, но в случая е прав!
21
21
 
8
 
! Отговори
Танкист преди 1 година
Стига празни приказки а пратете на Зелето оръжие.От сутрин до вечер по телевизиите реве за оръжие.
20
11
 
21
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Гологлавест п-л-ъ-х ! Ти какво направи докато беше министър , бе ??!
19
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците похарчиха до сега стотици милиони евро само в България, а Ревизоро е дружките му ни крадат всеки ден. Те са добре дошли, а такива като него са за затвора.
18
21
 
22
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Прав е и това показва че ни управяват от вън.И не Русия а по жесток господар сащ.
17
18
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ревизоро да го пратим на фронта в Украйна да види той какво е да си на "първа линия".
16
12
 
34
 
! Отговори
Пешев преди 1 година
Не са виновни украинците че България е разграбена от Пеевски и Борисов. Хвърлили са една тлъста сумичка на Ревизоро да насъсква българите срещу украинците, но не те доведоха България до просешка тояга.
15
13
 
32
 
! Отговори
Лейтенант от запаса преди 1 година
Ех гнусна кагебистка МУТРО, ами да беше събрал 22 милиарда ДАНЪЦИ от ЛУКОЙЛ - нямаше да мизерстваме в Карловско!
14
10
 
21
 
! Отговори
Нане преди 1 година
В България от 33 години не управляват Българи, а краваршингтонски васали еничари... ===)))
13
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е много пpocт
12
10
 
7
 
! Отговори
Просто Кирчо преди 1 година
Аз украйнци тук не съм видял. А ТИ.
11
11
 
12
 
! Отговори
хехе преди 1 година
този пальо 4 години беше регионален и нищо не направи.. после украинците му виновни, че няма пари