ПСС: В планините падна доста сняг, има опасност от лавини

Имало е инциденти на ски пистите и загубили се туристи
Обновена: 6 фев 2023 09:32 | 6 фев 2023 09:32, Анисия Иванова
8
ПСС: В планините падна доста сняг, има опасност от лавини

Няколко инцидента на ски писти, загубили се туристи в планините и закъсали автомобили в снега - това е равносметката за изминалите два почивни дни, съобщи дежурният в Планинската спасителна служба Тервел Тотев.

"Имахме през изминалите почивни дни инциденти главно на писта и няколко издирвани в планините туристи, които са закъсали в мъгла или, за съжаление, с автомобили.

Искам специално да се обърна към любителите на офроуда да имат предвид, че ППС не извлича автомобили и ще им бъде оказана помощ, разбира се, ако са закъсали и ще бъдат придвижени до безопасно място.

През следващите няколко дни времето в планината ще бъде променливо с много ниски температури. Падна доста сняг във високите части, така че туристите трябва да съобразяват своите планове с обстановката".

Тервел Тотев добави, че опасността от падане на лавини остава висока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм чул ПСС да савзели пари за това, че са бъхтали по баирите да спасяват тоз и оня неразумен "юнак". Няма смисъл въобще от ПСС , в такова време изобщо не се ходи в планината , просто е, що да се харчат пари!
4
5
 
3
 
! Отговори
Чик чок преди 1 година
И още нещо: Който не може да преценява кога какво да прави, това също не може и не трябва да бъде нечий друг проблем. А после тези неща стават всеобщ проблем, понеже някой се мисли за "по-голям от хляба".
3
4
 
5
 
! Отговори
Чик чок преди 1 година
До Фен на Вики ДжъстисТова, че ти не можеш да схванеш, че чрез иронията точно за това призовавам, да се спазва някаква логика на действията - не е мой проблем. Аз на такива места не бих отишъл в такова време, просто е.
2
3
 
3
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
ДО 1 и 2 Така говорите, но питайте някой оцелял, който е бил зарит от снега. Тук не е място за ирония, а за спазване на правилата.
1
4
 
4
 
! Отговори
Чик чок преди 1 година
Не, няма опасност. Българинът знае по-добре и още след малко се втурва натам, не виждал сняг и планини. Какво им обяснявате на всеобхватните знаещи?