Някои храни в България са по-скъпи дори от тези в Люксембург

Сравнение на някои основни продукти
8 фев 2023 11:42, Росен Стойчев
189
Някои храни в България са по-скъпи дори от тези в Люксембург
Снимка: БГНЕС

Цените на някои храни в България надминаха дори тези в Люксембург или иначе казано в магазините на най-бедната страна в Европейския съюз, каквато е България, е по-скъпо отколкото в най-богатата страна в Европейския съюз - Люксембург, съобщи БНТ.

Още по темата
Ако брашното у нас може да бъде намерено за 3,29 лв., то там цената му без промоция е 2,13 лв.

Захарта, която тук е около 2,60 лв., там е 1,85 лв.

Това са само една малка част от сравнението между България и Люксембург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
0
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Българите са богати, затова е така. Казвам го съвсем сериозно. Хора, които мълчат, не протестират и пълнят колички в хипермаркетите, все едно за последно ще ядат и не се интересуват от цените, значи са богати. Хора, които не са спрели па пълнят колите и да карат, независимо от цената на горивата, са богати!
154
0
 
25
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Че е скъпо скъпо е . Спор няма... Ама дано никой не отваря темата за КАЧЕСТВОТО на тая скъпа храна че мнозина ще тръгнат с брадвите и сопите по магазините ..... А дам пример. Шотландско уиски купено в София и същата марка уиски купено в Единбург ИМАТ РАЗЛИЧЕН ВКУС.Или белгийски шоколад купен от Брюксел няма нищо общо като вкус с такъв купен в България.Накратко : Не само са раздути цените ами и ядете най-долнокачествения възможен внос.... Но никой не протестира. Българина е послушен и наведен .
153
1
 
13
 
! Отговори
До174 преди 1 година
Факт ли е че България е страната с най ниските доходи в ЕС,последната година факт ли е че цените на хранителните стоки във България са с едни от най високите цени в Европа,за какво тогава блеееш глупостиии?
152
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това за най-бедна държава е изключително български комплекс за малоценност. Факта е, че средно българите могат да си позволят приблизително толкова, колкото и средните европейци. Ако сравним по брой на личните жилища, брой на автомобилите и колко ходим по екскурзии в чужбина, изобщо не сме толкова зле. А бедни и такива които се лишават има навсякъде.
151
2
 
13
 
! Отговори
Citizen преди 1 година
Моя позната след повече от 15г.навън се прибра в България, къде от носталгия къде от вяра че живота вече е по добър. Това беше миналото лято. Ентусиазмът и се изпари много много бързо. Особено с цените и разочарованието от много неща Няма да изкара и година в БГ. Пролетта отново стяга куфарите и обратно.
150
1
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Промяната на Рундю е факт :)))))))))))))))))))))))))))))
149
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми не купувайте бе
148
2
 
18
 
! Отговори
Хайл преди 1 година
156,ти знаеш ли колко ти е стерилно млякото в кутията от магазина-много е стерилно защото НЯМА МЛЯКО ВЪТРЕ. млякото ти в кутията има годност 2 месеца защото е СУХО МЛЯКО ПРОИЗВЕДЕНО В ХИМИЧЕСКИЯ ЗАВОД НА BASF Лудвигсхафен с добавено палмово масло за масленост. От такива прости хора като теб печелят отровителите от лидъл, кауфланд и била
147
2
 
7
 
! Отговори
гербабите миряни преди 1 година
пак да ги преизберат и цените ще паднат и здравеопазването ще надмине швейцарското
146
2
 
19
 
! Отговори
Хайл преди 1 година
Трябва да се изгонят от България "веригите" "лидъл, кауфланд и била" тези "вериги" ТРОВЯТ БЪЛГАРИНА СЪС НЕКАЧЕСТВЕНИ ХРАНИ. ЗАМРАЗЕНИ МЕСА ОТ ПО НА 30 ГОДИНИ СЕ РАЗМРАЗЯВАТ В БЪЛГАРИЯ И СЕ ПРОДАВАТ КАТО "ПРЕСНИ". НЕ Е НОРМАЛНО "ОХЛАДЕН"!!!!!! ЗАЕК ОТ ФРАНЦИЯ ДА ДОЙДЕ ДО БЪЛГАРИЯ ЗА 4 ДНИ И ДА ИМА" ГОДНОСТ" ОЩЕ 5!!!!! КАТО ЗА 4 ДНИ МЕСОТО СЕ РАЗВАЛЯ. БИХ КАЧИЛ И СНИМКИ НА НЕМСКА БРОШУРА НА ЛИДЪЛ ЗА ГРЪЦКИ ВИНА И КАТО ТЕРИТОРИЯ НА ГЪРЦИЯ Е ОГРАДЕНА БЪЛГАРИЯ...*** МРЪСНИ
145
1
 
23
 
! Отговори
До-Прави впечатление преди 1 година
Предполагам си грамотен можеш да видиш например в големи търговски вериги тук и в Европа на какви цени се предлагат стоките?Та не е само впечатление а си е живата истина,през последната година най бедната страна в ЕС плаща едни от най скъпите цени за хранителните продукти в Европа!
144
13
 
8
 
! Отговори
Прави впечатление, преди 1 година
че напоследък по всички сайтове се започна една кампания"как по цяла Европа било в пъти по-ефтино, само тука скъпо". Не зная кому е угодно това и какво се цели, но явно е целенасочено! Според 1пост за някакво олио от Ямбол във Франция го продавали за 1.8лв,а тук било 5лв. Е питам ,тогава закво ми е да го продавам във Франция , като тук без разход за транспорт ще го продавам за 5лв?! И е от тоя сорт небивалици. Нещата са прости, трябва работа и производство, а не празни приказки и ще се получи!8
143
2
 
19
 
! Отговори
До162-Q преди 1 година
Абе нямам нищо против ушатият,само където по времето на неговото управление(служебни кабинети и кокорчовци)България раздаде един милиард лева за украинците и още едни десет милиарда лева като"помощи"за бизнеса,който пък за отплата взе че ни смъкна безконтролно кожата от гърба с повишение на цени на стоки и услуги!
142
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми като живеем на Мачо Пикчу тъй ши е.
141
2
 
3
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Де се е чуло и видЕло *** шушон да знае как да печели! От такъв само ХАРЧЕНЕ и заеми може да се очаква, а на всичкото отгоре си и ИЗТРЕБИТЕЛ... явно знаеш само как да рушиш и унищожаваш , а ако трябва да се спасиш винаги ще можеш да катапултира, нали и това са те научили добре във военната авиация?! За разлика от това при гражданската авиация няма такъв лукс! РАДЕЕЕЕФ, ***, злобен, отмъстителен, НЕКАДЪРЕН изтребител!
140
11
 
4
 
! Отговори
Q преди 1 година
До 161 Каквото имаш Ти лично против Радев,щото не си дебиллл ,че а не разбираш,че Радев няма нищо обща с цените или си...?Или си от отбора на гербарджийте ,който смучат от дойната крава като ефрейторчета натегачи,а?
139
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдаа,това най вече е следствие на един самозабравил се фелдфебел(Радев)който докара безвластието и хаоса във България последните две години!
138
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не мисли за народа това е проблема
137
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сайта НАТО. Ти самият разбираш ли колко точно си се изразил? Да, плащаме за заводска стерилна херметична опаковка. Но това, което е в нея, не е това, което си мислиш, а само прилича.
136
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми с тия *** в парламента ще е така, ама питам се до кога ще ги търпим или сме тотално зомбирани.