Пощите получават повишени заплати

Днес одобряват новото споразумение
Обновена: 13 фев 2023 16:42 | 13 фев 2023 16:42, Росен Стойчев
17
Пощите получават повишени заплати
Снимка: БГНЕС

Споразумение за увеличение на основните работни заплати и месечните социални плащания в „Български пощи“ ЕАД ще бъде подписано в присъствието на вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев. Това съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията.

Още по темата

Документът е резултат от постигнато договаряне на ръководството на дружеството със синдикалните организации, които са страна по Колективния трудов договор. То обхваща увеличение на основните работни заплати и ваучерите, както и програма от комплексни мерки за оптимизиране на разходите и увеличаване на приходите на търговското дружество.

Споразумението ще бъде подписано на 14 февруари в Министерството на транспорта и съобщенията.

 В края на януари Синдикална федерация на съобщенията към Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и Федерация „Съобщения“ към Конфедерация на труда (КТ) „Подкрепа“ започнаха подписка в цялата страна на работниците и служителите в „Български пощи“ за стачни действия.

След това служебният вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев заяви, че е възложил на ръководството на дружеството да предложи варианти за ръст на заплатите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: решениезаплатипощи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
6
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 1 година
Златен век - през няколко месеца увеличени заплати ,унищожени спестявания , хазната пълна ,банките с невиждани печалби .Какво да искаш ? Една войничка , разбира се !
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой друг да работи освен бедния пенсионер. Млади хора за тези заплати няма да работят. Идват работят седмица и по-малко и бягат. Старият вол си знае браздата и има волско търпение и работи безропотно.
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като не работите в Български пощи не коментирайте това което не знаете и не е на гърбът Ви. Ваучерите за храна са си все на старата сума промяна няма.
9
19
 
6
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 година
" Все за нещо ще намери да се начумери . Ту му млякото горещо , ту пък друго нещо ." Пощите осиротели , а служителите оглупели . Мързелът е зла беда , но лекът му е гладът .
8
14
 
6
 
! Отговори
Ради преди 1 година
Губещо държавно дружество с увеличени заплати на персонала.А кога ще съкратите работещите 1112 пенсионери.
7
4
 
13
 
! Отговори
В. преди 1 година
Всички ние на пощите разчитаме.
6
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи краденето им е узаконено. Никога няма да ползвам тази отживелица, минавам и в сивия сектор. Край.
5
10
 
4
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
А какво е това нящо писмото ? става ли за ядене ... :D
4
3
 
9
 
! Отговори
Хари преди 1 година
Танто за кукуригу , от 1.03.,ама тази година,пощите вдигат от 3,5% на 5% обслужването на А1,Вива,Булсат,Йатагана Йетел... е разбрахте ли?
3
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закривай
2
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От къде пари? Докага ще издържаме държавни фирми? Бачкаш за 800 лв, за да може държавниците да вземат по 1500?
1
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първото, което ми дойде на ум е за какви заслуги? Само щото протестираха? Как един път при не многото ми посещения не ме посрещнаха като хора на работното си място? След повъртане и потропване в салона току се покаже някоя сънена рошава булка и пита какво искам. Все се оказва, че съм за друга служителка, та още изчаквам да се появи и тя. Разбира се, намусена, намръщена, все едно съм и изял Фафлата и ще и губя времето.