Поскъпване на българските млечни продукти, насочваме се към вносни

Нови проверки
16 фев 2023 20:45, Росен Стойчев
38
Поскъпване на българските млечни продукти, насочваме се към вносни

Поскъпване от 50% до 80% на млечните продукти през последните месеци. Разлика в надценката има при хранителни вериги и по-малките магазини, съобщи Bulgaria ON AIR.

Боряна ежедневно купува млечни продукти, от които децата ѝ имат нужда. Споделя, че поскъпването през последните месеци вече се отразява на семейния бюджет.

Още по темата

"Те са вече умопомрачителни цените на българските, ще си купуваме вносни, които нямат нищо общо с българските, ще се справим, но в момента нямам концепция, като в момента само намалявам количеството на продуктите, които мога да си купя с парите, които имам в момента", каза Боряна.

"Търговска отстъпка от цената", такса "Логистика" на самата верига, такса "Маркетинг", такса "Промоции", такси "Маркетинг"  и така общата входна такса достига между 15% и 25% и на тези крайни цени те си слагат надценка, каквато самите те преценят", коментира директорът на единствената държавна млекопреработвателна компания - Николай Маринов.

"При съобщения за намаленията, когато се установят некоректно обявени цени, че не са предлагани в определения от закона период, тогава е нелоялна практиката, която създава предпоставка за умишлено завишени цени", обясни Истатко Томов от Комисията за защита на потребителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: млякогражданипродукти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Изкупните цени на млякото в страната НАМАЛЯВАТ с поне 10% , а някъде и с 20% този месец!!Защото се внася нискокачествено мляко от Украйна, което тамошните мандри не могат да преработят защото няма ток. Очаквам НАМАЛЕНИЕТО на цените от търгашите.А нашите фермери ще си колят кравите -кой е луд да работи на загуба?
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълен бойкот един месец никой да не влиза в големите вериги.......пазаруване в кварталните магазини...Ама не сме единни.
32
0
 
0
 
! Отговори
Глас от тъдява преди 1 година
Ементал е най-евтиното сирене което се намира на тукашните щандове последния пък като купувах нямаше и 7/кг. Испанските според качеството започват от 8.
31
1
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Скъп български кашкавал не купувам.Предпочитам немски ементал.По-евтино и по-качествено.
30
0
 
13
 
! Отговори
Истина преди 1 година
Повишаването на цените на млечните и др.продукти е много по-висока от изкупната цена на млякото,и от увеличени разходи за газ, фураж и др.( спекулативно понишени) а гтова означава че има престъпна спекула и то допусната,укривана и омаловажавона от държавата, а това ее геноцидна политика срещу народа, която само корумпирани неморални управляващи, имащи изгода могат да познолят,и то по време на криза при мин.заплата повишалина с 6 до 9% послесни 3 год. а свои големи заплати всяка год.с 30-50%
29
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз днес си купих 10 л. мляко за 20 лв. От производител. След 10 дена пак ще си купя. Вие като сте прости купувайте *** от супермаркета.
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко ще си дойде на мястото, ако се спре със статии за вдигнати цени още преди да се вдигнат.
27
2
 
19
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Пробвах да купувам уж пълномаслено мляко от производител да си правя сирене и кисело мляко.Оказа се,че добавя по 20% вода.Пожелавам му да фалира.Бойкот на всякакво Българско производство.Нека да изнасят,нали им убава стоката.
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие се насочвайте към каквото си искате, аз ще си купувам млякото от малки фермери, които го продават направо на хората.
25
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цената се определя от търсенето. Щом една стока продължава да се купува, значи цената й е пазарна.
24
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма спекула. За да има спекула, трябва да има нарушение на закон. Кой закон нарушават, ако ти продават сиренето за 100 лева килото?
23
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почти цялото производство и търговия в България се завладя от мутрите. Даже и сега когато свалихме ГЕРБ от власт, мутрите са на ключовите места в бизнеса. Така, че свиквайте с високите цени, а цените още ще растат.
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо важното е че яко ще заредят с евтини пържени х.л.е.а рки,торни червеи,щурци и скакалци.Това ще ни е евродемократичното меню
21
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За спекулата и високите цени са виновни преди всичко посредниците. Те паразитират върху гърба на производителя. Там трябва да действа държавата.
20
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само за зърнарите има яки субсидии. Но те не са случайни хора. Имат си як гръб от 12 години вече.
19
0
 
34
 
! Отговори
До16 преди 1 година
Добре да речем в животновъдството донякъде сме онеправдани,ама хайде сега обясни като как така зърнопроизводителите които получават доста добри субсидии,количеството произведено зърно е достатъчно да изхрани три Българии,ДДС при брашно,хляба и хлебните изделия е нула а цените са по високи от европейските?
18
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вносно сухо мляко,с буболечки.Това ни чака .Затриха България ,която изнасяяше милиони тонове селскостопанска продукция В ада да се пържите продажници.
17
1
 
11
 
! Отговори
Някой преди 1 година
То млечните продукти отдавна не са полезни. Аз наскоро развих лактозна непоносимост от всички ***, с които ги допълват. Поне сега не ме вълнува цената им
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо? Хора, ще убият и малкото останало производство в България. Мутрите произвеждат, мутрите внасят. За каквото и да става дума, от която и страна на бизнеса да са, винаги те печелят.
15
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Липсата на държава води до там, че тотално ще си унищожим традиционните отрасли. Вместо да се борим за високи субсидии в животновъдството, каквито получават останалите развити държави, ние се свиваме, получаваме трохи и позволяваме вносните бокл#ци да съсипят собственото ни производство. Така си изклахме и свинете, и овцете, и козите.. Преди 89-та млякото, сиренето и кашкавалът не бяха 20 вида, но бяха истински, вкусни и полезни. Сега плащаме за палмово масло и други " полезни екстри".