Настанен в социален дом почина, имало ли е лоши грижи?

Постъпил в болница в тежко състояние
27 фев 2023 09:55, Александър Попов
10
Настанен в социален дом почина, имало ли е лоши грижи?
Кадър: БНТ

Мъжът е починал на 23 февруари в болница "Света Марина" във Варна, а според близките му - за баща им не са били полагани достатъчно грижи в социално заведение в морския град.

Домът "Свети Георги" вече не функционира като дом за възрастни хора, а се води като социално заведение, което дава квартири под наем.

Според роднините на мъжа не са му били дадени необходимите лекарства за лечението, не са му предоставили и храна. В последните 2 месеца два пъти е постъпвал в болница. Последният път е бил с пневмония.

"Дежурният лекар в болницата е казал, че никога не е приемал човек в такова лошо състояние - с декубитална рана, със запушен катетър и много отслабнал. В епикризата е пишело, че той е със шизофрения, без лечение", разказаха синът и дъщерята на починалия мъж пред БНТ.

От дома казаха, че когато се настанят хора, през деня за тях се грижи медицинска сестра, а два пъти в седмицата идва и общопрактикуващ лекар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Варнасоциален дом
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Запознат преди 1 година
Няма как да има "лоши грижи"там, където изобщо няма грижи.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак за измислените домове с вечните им и дежурни оправдания :)
7
1
 
4
 
! Отговори
? преди 1 година
А защо на много приети в такива домове директорите им вземат имоти,къщи,земи,пари т.н. накрая бабата и дядото шизофреници.защо ги приемат,като знаят.използват ги за свои облаги.тук има две врати ,от едната влизаме от друга излизаме.но там където всеки отива има една,влизаш и не излизаш.но има истински съд...
6
1
 
6
 
! Отговори
Брадвата преди 1 година
Хм, да. Тези "заведения" поддържат живота или по-точно агонията на възрастния човек настанен в тях точно толкова, че да източат 3-4 месечни такси от роднините и след това го убиват. Не, не е пресилено и не е шега. Оставите ли роднина в частен старчески дом, след 2-3-4 месеца ще си го вземете с краката напред. Текучеството е огромно. Да се въртят едни пари, дето се вика. Поне агонията за изоставения е кратка..
5
0
 
27
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 1 година
Да пази Господ никой да не влиза на такова място..
4
0
 
16
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Социалните никога не са виновни. Нищо, че не си вършат работата. Може би още ги е страх от "КОРОНАТА" и се дистанцират "СОЦИАЛНО".
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този коптор за възрастни хора,е отражение на действителността в България. Гламавия крадлив милицифай си го нарича както иска и продължава да се гаври с възрастните хора. Дом било,ама не точно,хората сами идвали той само ги подслонявал. Това отново доказва че няма престъпление без участието на бивш, настоящ, или бъдещ милюполюцай или родата им.
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Старческите домове в България са остатък от соца. Приличат на места за доизживяване. А не на места където да се живее. Една позната след като е била за кратко в старчески дом, казва че никога не би желала да бъде гледана там. Но явно за много хора това е единствена възможност. На запад нещата не са така. У нас ако има промени нещата ще се оправят.
1
20
 
17
 
! Отговори
Лошо преди 1 година
Ама да си го бяхте гледали в къщи,не сега да се оплаквате по медиите.