Търсят се площадки за новите хеликоптери

Започва обсъждане по темата
1 мар 2023 11:38, Росен Стойчев
12
Търсят се площадки за новите хеликоптери

"Вчера имаше среща в Министерството на транспорта, идеята е да се обяви обществена поръчка.
Още по темата
Това е процес, който изисква подготовка от около 2 седмици. След това предстои преминаване през изборна комисия, избор на победител, а накрая процес на обжалване.

Взимаме хеликоптерите на лизинг, като сключваме договор за обществена поръчка. Целта е те да пристигнат у нас преди заложените в Плана за възстановяване и устойчивост", коментира ръководителят на държавния авиационен оператор Златко Златев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По негови думи операторът ще дойде със свой хеликоптер и сертифицирани екипажи, а Министерството на здравеопазването ще трябва да се погрижи за персонал, като започне подготовка за неговото обучение.

"За голямо съжаление, нямаме бази. Логиката е да има един вертолет за 1 млн. население, в София ще има два вертолета", уточни Златков.

"Невинаги има площадки за кацане. Трябва да се вземе решение дали ще има кацане на земята, дали може на покрива на сградата", обяви Златев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Колю преди 1 година
В двора на Александровска болница ще освободите място. Пълно е с колиби които не се ползват. Във ВМА София би трябвало да има , защо се правите на луди и пак ще правите поръчки безсмислени, да точите пари.
8
0
 
8
 
! Отговори
О, хайде преди 1 година
Хирургичният блок в Русе (започнат през соца и след дълго чакане завършен през 90-те) има хеликоптерна площадка на покрива. Това е далеч от София. Сигурно и други болници имат. Новата сграда на Пещерско в Пловдив сэщо е с предвидена площадка за кацане. Не се правете на ощипани, давайте машините, площадките да са кусура.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Могат да кацат в Банкя в двора на Тиквoчa
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре е да имаме спасителни вертолети, но да няма само медицински. Трябват и други против пожари и за евакуация, може би само за полицейски не сме в нужда за сега.
5
1
 
6
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 година
До Сата НАТО 2 Първо петте моста над Дунав и тунела под Шипка. Не може всичко на веднъж.Приоритети трябват.
4
3
 
2
 
! Отговори
Давам идеи преди 1 година
Има една подпорна стена, един "златен век" водната кула в перник с графитите на американската фондация, пресушения басейн на Прокопиев в Созопол,на покрива на някой от шестте апартамента на цвъцко,на Nexo къде си купи офис сграда в строеж от компания на Заки Маджид...и да не забравим данъчната декларация на депутата Христо, там също вероятно се крие терен, както и при членовете на СЕМ с феминистките срещички под егидата на vmware видиш ли
3
2
 
5
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Балтона още не е купен , те търсят къде да зашият копчетата.Болница Лозенец си има хеликоптерна площадка. За другите на покривите.
2
3
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Пълни глупости са това, поредното крадене без никакъв ефект. Като линията до Скопие и летището в Русе. Ще умрат десет пъти повече хора, отколкото ще се спасят.
1
4
 
9
 
! Отговори
ИВАН преди 1 година
В БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ ТОВА ГО ИМА ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ, В БУГАРИСТАН ОЩЕ ГО МИСЛЯТ!