Тротинетки пратиха четирима в болница

Произшествията са станали Пловдив, Асеновград и Съединение
6 мар 2023 14:16, Нели Христова
20
Тротинетки пратиха четирима в болница
Снимка: БГНЕС

Четирима се озоваха в болница след произшествия с тротинетки в Пловдив, Асеновград и Съединение. Те са откарани с различни травми и наранявания, уточниха от полицията.

В 17 ч. в петък 16-годишен водач на тротинетка и момиче на 14 години, което се возило с него, пострадали при сблъсък с лек автомобил на кръстовище между бул. „Шести септември“ и ул.“Орловец“ в Пловдив. По предварителни данни ударът настъпил, след като индивидуалното превозно средство не спряло на стоп-лента на велоалеята, по която се движило.

По случая е образувано досъдебно производство.

Последователно в двата почивни дни поради загуба на контрол, с тротинетките си паднали 36-годишна жена в Съединение и 26-годишен младеж в Асеновград. Двете произшествия са отработени по административен ред.

С това произшествията в града и областта не спират. Млада шофьорка е в болница след катастрофа в неделя, възникнала на разклона за село Царимир на главен път Пловдив-Карлово. Сигналът е получен в РУ-Хисаря към 12 ч. Според първоначалната информация при извършване на ляв завой лек автомобил „Опел“ отнел предимството и се сблъскал с лек автомобил „БМВ“. В резултат на удара първата кола са завъртяла, а втората ударила изчакващ за престрояване лек автомобил „Мазда“ и излязла извън пътя. Под лекарско наблюдение е настанена 20-годишната жена зад волана на „Опел“-а. Взета й е кръвна проба за химически анализ. Причините и обстоятелствата около произшествието се изясняват в рамките на досъдебно производство. Предстои да бъдат оценени и материалните щети по автомобилите.

Пияна и неправоспособна млада жена пък предизвика катастрофа с материални щети в Асеновград. Около час след полунощ в петък в районното управление било съобщено, че на ул. „Ген. Дандевил“ лек автомобил „Ауди“ с блъснал последователно в паркирана „Тойота“ и метална ограда. Полицейската проверка установила, че зад волана на колата е местна жителка на 24 години – без свидетелство за правоуправление и под въздействие на алкохол почти 2 промила. Тя е задържана за едно денонощие, образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
10
 
! Отговори
Селяндур с джип преди 1 година
Тротинеткаджиите си живеят в своя пралелна вселена, в която само те са с предимство, а полицаите се правят на заспали и ни се смеят на сеира. Проблемът не е само в БГ.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се въведат книжки за управление на електрически тротинетки. Карат по всякакви места където има пътека и с висока скорост. Да направят курсове за тротинетки и да ги обучават как се кара за да си изкарват разрешително.
15
4
 
3
 
! Отговори
решение преди 1 година
Опъвайте здрава тел пред тротинетка
14
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възрастни ЗДРАВИ хора се качили на тротинетки! А инвалидите нямат пари за инвалидни колички .Една тротинетка струва колкото инвалидна количка!Нямат срам ! Вместо да си купувате тротинетки , потърсете ,купете на съсед познат, непознат инвалидна количка да могат да излизат навън !
13
1
 
25
 
! Отговори
Потърпевш преди 1 година
А за мене кой се е загрижил - нито КАТ , нито Общината след като в рамките на няколко месеца такива тротинеткаджии на три пъти ме блъскат , събарят - и то не къде да е - ами - на тротоар. Потрошиха ме - ръце , крака, кръст - не мога да се оправя. Тия диваци карат навсякъде на макс - много са нагли, такава напаст са, не признават ограничения , не зачитат пешеходци , автомобили. Като съм с колата - редовно ми изправят косата, но като пешеходец здравата ме поразкъртиха и никой не го е еня
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ауди или беемве със скорост много над разрешената - класика. После ще изкарат другият виновен, защото идва от път без предимство и не е предвидил, че идващата кола по пътя с предимство лети с неразрешена скорост и вместо след 20 секунди, колкото е според максимално разрешената скорост, долита на кръстовището след 5-10 секунди и белята става.
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Емили, жив ли си, къде си? (Да знаем да се пазим на пътя)
10
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В скандинавието го измислиха за 3 дена, след като напускаха тротинетките по магазините и улиците. Под 18 е забранено. С алкохол е забранено. Да се кара в насрещното е забранено. Максималната скорост е 19 км/ч. Ако усройството не е ограничено до толова, то подлежи на конфискация. Тук некъф 13 годишен шемет си кара, снима се, приказва нещо за иснтаграма и тик тока, а друг 14 годишен ми се хвали, как вдигал по 65-70 км/ч в града. Ем пичове! Айде да ги секнемтея!!
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бързали са за сбирка на ДБ, простено им е.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четирима?!?Нищо не е !
7
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И някой ще ми обясни ли, как аз, ако се кача на мотор, за който нямам категория и си "Фръкам" със 120 на път с ограничение от 80, ще ми вземат книжката за година, ще ми набиат 3000 лева глоби и ще гледам като теле, а ако нямам и книжка, може и да полежа 2-3 месеца ... А Емил с перуката, не само, че го прави, ами си кара между колите и ни се кара, какви сме хейтъри?
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още 10 пъти ще го кажа, ако трябва - Елементарно е решението! Под 18 само с каска и М категория, като са разрешени устройства, с максимална скорост до 19 км/ч. Чичко полицай те спира, иска ти лична - нямаш 18. Икса ти книжката - нямаш? Конфискация на тротинетката! На приятел е? Честито - ще му пратим псимо, че има право да си търси пазарната цена на тротинетката от теб!
5
6
 
21
 
! Отговори
Шефрет преди 1 година
Ще се пребият укрозащитниците
4
3
 
15
 
! Отговори
Жълта тронитетка 2 преди 1 година
От не мърда в безсъзнание, а лапетата вместо да му извадят лицето от локвата му бъркат по джобовете. И аз кво да правя хем се смея, хем ги гоня. Побегнаха с фразата "е ние да помогнем батко, а ти.." Та задигнаха му портфейла, свестихме го, даже един пичага му извади 20лв и му вика "за такси брат". Он със сцепена муцунa едвам гледа обаче скръндза и вместо да хване такси прибра парите в джоба и тръгна да си ходи пеш. Те такива ти ми работи по Българията. ;)
3
2
 
13
 
! Отговори
Жълта тронитетка 1 преди 1 година
Септември миналата година в 3 сутринта в Софето видях как на 200 метра от мен един пиян с тротинетка прави десен завой и пада по лице на жълтите павета. Лежи по очи, а около главата му локва кръв и но не мърда. Гледам едни лапета го наскачаха като болид влезнал в кокпит за смяна на гумите. И викам добри момчета помагат му. Тръгнах да се приближавам да видя дали има нужда от помощ и кво да видя...
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не съм изкарал книжка за да могат някви 15 годишни да ми карат в насрещното
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А дано и в гробетооо, то па аман от тия