Цените не могат да се повишават до безкрай

Това обяви представител на Българската асоциация на заведенията
22 мар 2023 09:09, Росен Стойчев
52

Правителството определи репението за намаляване на ДДС от 20 на 9% като временно. Ако се върнем по назад във времето, можем да видим, че дебатът за ресторантьорския сектор започна още през 2007 г. по времето на Саркози. Приемат ставка от 5,5% преди 11 години., след допълнителни промени тя става 10 на сто. Повече от половината държави в ЕС използват намалена ставка за сектор ресторантьорство, хотелиерство, за фитнесите и козметичните салони.
Още по темата
Това заяви Павлин Петров от Българската асоциация на заведенията (БАЗ) в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Върнали сме тези 250 млн. лв. от намаленото ДДС, като дори сме внесли 72 млн. лв. повече под формата на осигуровки. Внесохме и по-висок данък печалба", категоричен бе той.

"Цените не могат да се увеличават до безкрай, където и да е. Покупателната способност на населението в момента има предел. Ако ги повишим допълнително, няма да имаме посетители - не можем да си го позволим. Всичко поскъпна, няма как да не се увеличат и цените при нас", подчерта той.

Сивият сектор ще се намали с над 30%, ако ДДС остане 9%, обобщи представителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Англичанин от Бг - каква замразена пица бе, дори на другия край на света пак оставате просто едни клoшари с претенции! "Англичанин" бил, хаха - единственото, което знае, е цените на замразените пици и на промоциите в макдоналдс!
17
0
 
4
 
! Отговори
В. преди 1 година
Могат и още как. Теглите кредити, раздавате пари, качвате инфлацията и повишавате дълга докато ви го изискат.
16
1
 
7
 
! Отговори
Лидл и Билла преди 1 година
Могат...Могат !
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
рева на рестораньорите и заведенията няма край - никой не ги е спрял да работят, даже им намалиха ддс, и много други отстъпки им правят, а те с какво допринасят - само цоцат праи на бългаския данъкоплатец, на мене що не ми намалят ддс-то
14
3
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ Е РАЙ преди 1 година
Най-доброто място в ЕС, а и на голяма част от планетата, в момента Е БЪЛГАРИЯ! Нормално общество! Няма нигерийци, може да ходиш спокойно по улицата и да се возиш на градски транспорт нормално! Няма ежедневни убийства по улиците и в училищата! Няма тежка тирания и бронирани полицаи да бият хората, защото протестират срещу безумни закони! Няма травecтит шоута да четат приказки на децата в детската градина! Не се интересувате какво става по света, затова не може да оцените какъв рай имаме!
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия докога ще реват - 50 % са долни мошеници и измамници, с вмирисана храна, аведения, фалшив алкохол и продажба на дрога
12
0
 
6
 
! Отговори
Наивник! преди 1 година
Могат и още как! Справка 96-97 година Бг...
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що да не могат? Глейте ся как могат: 1.Кокорчо ще изтегли още още един хубав кредит; 2.ще го усвоят едни хора, след това тия хора имат достатъчно добра покупателна способност, за да обясняват, че са умнокрасиви и затова имат пари, и да се повишат цените още; 3.цените ще се повишат, разбира се, защото като има кой да ги плаща що пък не; 4.като свършат парите, Кокорчо пак ще изтегли кредит. И така кръгът се затваря и цените се повишават до безкрай.
10
2
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ БСП ДПС ПП ДБ преди 1 година
Тези групи партий ни разказах играта ГЕРБ БСП ДПС ПП ДБ.Всичко се контролира от тях и закони и всички ключове фирмите са тяхни.Нещата експоладираха. Имаме по високи цени от някой други държави в източна европа.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Могат, могат.
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
щом имаме пари за парапети и климатици, имаме и 40 лв за сирене
7
1
 
0
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
Супер новина 😂
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги могат още.
5
0
 
22
 
! Отговори
Fool преди 1 година
И 1% да им направят ДДС пак няма да плащат нито осигуровките на цяло нито данъците. Затова за долните ресторантьори само проверки и глоби трябват!
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
щом имаме пари да издържаме целия украински народ, имаме и 8 лв за краставици
3
0
 
14
 
! Отговори
"бизнесменО&quo преди 1 година
Ааааа.....могат,могаааат!
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
българина е богат и търпелив, ще плаща
1
4
 
14
 
! Отговори
как не може преди 1 година
ППДБ - Продължаваме Поскъпването До Безкрай