За европейски заплати трябва да работим като в Европа

Това обяви Васил Велев
23 мар 2023 15:34, Росен Стойчев
151
За европейски заплати трябва да работим като в Европа
Снимка: БГНЕС

Реалността се разминава със статистиката. Това е мнението на Георги К. Първанов, член УС Българската конфедерация по заетостта, изразено в ефира на Нова Нюз.

„Извадката, която НСИ ползват за ръста на заплатите за четвъртото тримесечие на 2022 г., показва, че има не много голямо повишение в IT-сектора - 15%. Реалността е много висок ръст на заплатите, рекордно ниска безработица и доходи, които са стъпка под нивото на инфлацията", каза Георги К. Първанов.

Според Васил Велев, председател на АИКБ, заплатите изпреварват инфлацията с няколко процентни пункта. „Българската индустрия се представи много добре миналата година.

Още по темата
За да имаме заплати като в Европа, трябва да работим като в Европа”, каза той и показа графика, според която ръстът на заплатите в индустрията у нас е най-голям.

По думите на Първанов през миналата година много работодатели са ползвали допълнителни придобивки – ваучери за храна, за фитнес, покриване на транспортни разходи, раздаване на бонуси и комисионни, допълнително пенсионно осигуряване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
15
 
! Отговори
Гурбетчия преди 1 година
Шегаджия, нали затова ходя да работя в Европа, и с мойта килийна диплома, там взимам колкото BG доктор или инджинер.
85
2
 
22
 
! Отговори
$$$€€€ провалил се преди 1 година
За да получите европейска заплата , трябва 1 Работодателя да намали личната си печалба от 70% на 20% и останалото да го раздава на служителите.2. Да се въведе тарифна ставка с всички професии за да се взимат правилно данъци3 Голям контрол от НАП и икономическата полицияТОВА И НЯКОЙ ДРУГИ ПРАВИЛА НЕ СА ИЗГОДНИ ЗА ( политици и мошеници) РАБОТОДАТЕЛИ Да не ни говорят че не можем да работим Както те лъжат че ти плащат така ти лъжеш че работиш.Това е голата истина
84
3
 
18
 
! Отговори
крети преди 1 година
Повярвах ти , ще си напусна работата в Европа и ще се върна да се наслаждавам на ордите биещи пенсионери, те са помагачи на държавата, всеки мъртъв пенсионер по малко разходи за държавата.
83
0
 
23
 
! Отговори
Велев преди 1 година
Абе юруди, трябва да си увеличите КПД-то на производителност,как иначе да си купя Майбах за 500 000 евраки. Какво не ви е ясно в изказването?
82
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с това определение че българите са мързеливи ако бяха нямаше да бягат да работят на Запад Българският труд тук у нас е неоценен от такива като тоя дето се скатава да внася осигуровки на това което доплаща под масата и подле вика българите мързеливи Кой е тарикатът тоз дето работи или тоз дето плаща
81
0
 
28
 
! Отговори
Ванката преди 1 година
Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, Велев!
80
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По времето на социализма ни учеха да не крадем да не лъжем да помагаме на хората в беда. Точно това учение сега при капитализма ни играе лоша шега. При капитализма не крадеш ли не лъжеш ли у мираш в мизерия и глад. Затова започваме като този на снимката да крадем да лъжем и да изнудваме.
79
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата в лицето на ушатият Радев и неговите подопечни служебни кабинети раздадоха през 2022 година 13 милиарда лева държавна субсидия на бизнеса,тоест наши пари,редно е да видим отчет,кои са най големите получатели на тия средства,колко пари получи в частност холдинг "Стара Планина" и фирмите гравитиращи около него,където изпълнителен директор и един от мажоритарните собственици е червеното бичме-крадец,лицето Васил Георгиев Велев??????
78
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя имали един ден трудов стаж и като какъв е работил? Щото аз съм работил 35 години в Кремиковци като Пещар и сега взимам пенсия като за общ работник.
77
0
 
27
 
! Отговори
Дърт преди 1 година
Девиза на родните "работодатели": Хайде да работиш, че трябва да ЯМ!
76
0
 
45
 
! Отговори
Този преди 1 година
е живо доказателство, че пари не се изкарват с работа - а с крадене.
75
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом продаваш на евро цени продукция произведена по европейски стандарт от европейци и печелиш като европеец СИ ДЛЪЖЕН И ДА ПЛАЩАШ ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ ! Ясно ли ти е другарю БКП иззедник мръ-сен долен бо-к-лук
74
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде пак дъвката за производителността! Велев, за да има производителност трябва да се инвестира в средства за производство, ноу хау и в човешкия фонд! Такива няма! Има "инвестиции" в нови, скъпи коли и любовници и неглижиране на служителите, съобразно първия закон на БГ пишманбизнесмена - "За твоето място чакат други"!
73
22
 
9
 
! Отговори
Стойчев преди 1 година
В Русия са 140 милиона и от тях 139 милиона са с външни тоалетни /септични ями/. Русия е "върха" на цивилизацията!
72
0
 
19
 
! Отговори
Дедо Чочко преди 1 година
А как работят в парламента,никоя медия не прави анализ.Защо ли нашите депутати(дупедавци)не покажат как се прави или ще кажем--те правителство не могат направи камо ли друго.Но щом е за пари саN1.
71
1
 
24
 
! Отговори
Лили Барута преди 1 година
Само в Германия,бездомните са над 40,000 а безработните над 3,000,000 а това кречетало дрънка велики глупости
70
1
 
31
 
! Отговори
Мара преди 1 година
Хората се чудят откъде е първия милион на Велев. Аз ще ви кажа. Първият милион на Велев е с произход Държавна "сигурност" и Кремъл/Москва (КГБ)
69
35
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стига сте мрънкали. Никой не ви е длъжен да ви вдига заплатите. Пари взимат хората, които са положили старание да увеличат стойността си. Останалите мрънкачи - помните ли когато се смеехте на "зубрачите" и им се подигравахте? Сега май вече не ви е смешно, а?
68
1
 
40
 
! Отговори
Бонго преди 1 година
Велев е "бизнесмен" като Банев: "приватизация" на държавни фабрики, желязото за скрап, събаряш всичко и си купуваш Ролс Ройс да покажеш че си "голямата работа".
67
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не, че не работят хората и не че няма пари, нали ако увеличат заплатата ще намалеят печалбите. Защо да плащам 2000лв като мога да му дам 800лв, малък град сме няма къде да иде. А с разликата от 1200лв по бързо ще си купя G класа. Това е само пример, който за жалост е реалност, повечето работодатели така мислят.За тях работниците ги ограбват с техните заплати