КНСБ: България да поиска преразглеждане на правилото за дълга

Предстои преразглеждане в Европа
27 мар 2023 13:25, Росен Стойчев
12
КНСБ: България да поиска преразглеждане на правилото за дълга
Снимка: БГНЕС

„Съветът по икономически и фискални въпроси към ЕС за първи път разгледа промяна на  правила за 60% дълг спрямо БВП, 3% дефицит. Предлага се задлъжнелите държави да имат възможността плавно в порядъка на няколко години да намалят отношението на дълга към БВП. България трябва да поиска преразглеждане на 3% дефицит, неговото увеличение не води до нарушаване на дългосрочната фискална перспектива пред страната ни“.

Още по темата
Това заяви Пламен Димитров, председателят на КНСБ, предаде репортер на БГНЕС.

„България е важно да заеме позиция в това преразглеждане, защото навременна фискална свобода за страните, които са били достатъчно дисциплинирани като България, трябва също да им се дадат възможности за гъвкавост. Ако на някои ще им се позволяват по-бавно да намаляват своите дългове към БВП, то тези, които са отличници, като България и Естония, които имат далеч под 60% дълг, то да имат възможност за преразглеждане на 3% дефицит“, поиска Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ще отпусне голяма дълг на България при тая инфлация ? Ако не измислят някаква измама никой няма да отпусне например един милиард лева . Най много 20 - 30 милиона при 20 % лихва да им даде някой финансов екстремист . Много е рискован този дълг та за тва ги наричам финансов екстремист .
10
0
 
3
 
! Отговори
Закривай! преди 1 година
Все безполезни институции,ненужна бюрокрация и свърталище на скъпоплатени хрантутници! Досега нищо полезно не сте свършили,следователно няма смисъл от вас!
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пелтек неедоклатен,докога ще имитираш дейност?????????Къде е организацията за протести,за повишаване на доходите,за МРЗ 50 процента от средната????????
8
0
 
5
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 година
Жалки крадци . След 10-ти ноември ограбвахте отделния човек от вноските , а в днешно време и държавната хазна .
7
2
 
4
 
! Отговори
ЕС преди 1 година
България няма право да иска , може само да дава !
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 3 - що не пробваш и ти по същата схема, за да видиш какво ще ти се случи. Изтегли заеми от където намериш и после обясни на кредиторите си за САЩ и техния дълг, дето не си го връщат. Дребната разлика между теб и чичо Сам е, че американците могат да си напечатат колкото си искат доларчета, за да си рефинансират дълговете, а ти не можеш.
5
5
 
10
 
! Отговори
българина преди 1 година
аз не искам да теглим заеми, а да си ги печатаме, по евроатлантически, солидарно и демократично. Вече и децата знаят, висок стандарт на живот се постига САМО с печат, от бачкането е за държави като нас! Япония имат200 пр дълг, но към себе си не към чужденци
4
7
 
9
 
! Отговори
долу ЕС преди 1 година
не това правило, никой не изпълнява всички правила! двойните стандарти са за нас! долу скапания ЕС.
3
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е човека! Американците имат 200% дълг. Италия, Испания и др 120%!!Ние 25 години с борд вързани от всички страни! Ха стига натягане, ще се скъса нещо в народа ни!
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези съвсем не знаят къде се намират. Как може да искаш такова нещо. Искаш да теглиш милиарди и милиарди дългове и да ги завещаеш на следващото поколение да ти плаща провалите и то на рекордни лихви.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е напълно изтряскал гарнитурите. Предлага да ни се даде свобода да си теглим заемчета на воля, да си раздаваме пари на *** и пульо, и така да отчитаме дейност, че сме си повишили доходите. Все едно аз да обиколя всички бързи кредити, да се набълбукам с дългове и после да започна да разказвам на всички как съм си повишил жизнения стандарт. Кажииии честно!!!! Хора, наистина ни управляват пълни идиооти!