Има задържан, след като кучета разкъсаха жена в Долна Оряховица

Кметът нямал правомощия да се справи с проблема
127
Има задържан, след като кучета разкъсаха жена в Долна Оряховица
Снимка: БГНЕС

Глутница кучета уби жена в град Долна Оряховица. 39-годишната жертва е била санитар в общинската болница в Горна Оряховица. Прибирала се е от работа около 07:00 часа, когато е била буквално разкъсана. Жената се е страхувала и неведнъж е имала сблъсък с животните. По случая има задържан.

Още по темата

„Разбирам гнева на хората, аз също съм гневен и натъжен от случилото се. Ние, кметовете на населените места, нямаме правомощията да се справим с този проблем. Ще инициирам в близките дни среща с кмета на общината, и ако се наложи, с министерства, с природозащитни организации, за да може проблемът да бъде решен радикално”, коментира кметът на Долна Оряховица Йордан Байчев пред Нова телевизия.

Градоначалникът посочи, че е получавал сигнали, че по улиците излизат кучета, които не се отглеждат, както трябва.

„Правил съм остри забележки на собствениците, след което животните биват прибирани. При проверки не съм ги виждал, но след това явно пак са ги изпускали. Ние разполагаме само с този инструмент - да правим забележки”, посочи още той.

Байчев коментира, че за кучетата, убили жената, при него официален сигнал не е имало. „Но хора са споделяли с мен. Аз съм идвал и съм предупреждавал собственика, когото го няма в момента, а друг човек е живеел в къщата. Именно той е задържан”, каза още кметът. Той допълни, че загиналата жена не е депозирала официално жалба, но му е споделяла за проблем с животните.

Кметът посочи, че ще опитат да помогнат на семейството на жертвата.


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Фашистката власт без съд и присъда уби кучетата, които имат своите права в закона. Без разследване на вината на всяко животно с права. Извършиха геноцид над кучешката раса, само защото са кучета. Това е като убийството на 12 хиляди евреи от Македония и Тракия от фашисткото правителство на Богдан Филов през 1943 година.
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В България да си купе и ром
96
1
 
4
 
! Отговори
Пешев преди 2 месеца
Мъртви инсититуции, получават заплати за нищо. Хората нямат стойност, като в Русия. Хвърлят ги в месомелачката на Бахмут. Така Путин показва какъв "човеколюбец" е. Носете си мачете за самоотбрана!
95
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кучетата имат права и защита от закона. Никой не смее да засегне законните права на кучетата, защото ще влезе в затвора за 3 години. Правата на животните трябва да се спазват. Имат права като животни да се хранят. Заобикалям кучетата, защото ме е страх някой на Четири лапи да не ме заснеме със смартфона, как им нарушавам правата и да ме вкара в затвора за 3 години.
94
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Щеше къде по-справедливо кучетата да бяха разкъсали кмета. Да видим тогава какви щеше да ги приказва.
93
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оставка, кмете. Писмено, устно проблема е проблем- 10 хищника- убийци с остри зъби вилнеят в Долна Оряховица-в случая с цената на един млад живот, отишъл си нелепо. А уж детското и майчиното здраве и живот са приоритет в Националната програма 2021-2030 г. Кучета ни яли нас обикновените трудови жени в България. Питам, ако беше ти се оплакала дъщеря ти или жена ти така ли щеше да подминеш проблема. Не се оправдавай, не заслужаваш прошка, а наказание за АДМИНИСТРАТИВНО БЕЗДЕЙСТВИЕ !
92
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кучкарите ще ревнат.
91
1
 
8
 
! Отговори
ot facebook преди 2 месеца
Колко колко колко колко пъти още трябва да се повтаря, та да влезне в управленските тикви, че НЯМА в Европа държава, която да е ликвидирала глутниците по улиците чрез метода "Кастрирай и върни".Единственият успешен пример в света е Сингапур - страна с която очевидно нямаме нищо общо, нито като географски дадености, нито като манталитет, нито никак.Въвеждането на "Кастрирай и върни" като задължителна законова норма, чрез приемането на малоумния ЗЗЖ в началото на 2008-*** година, беше тържество на тъпотата и голямо поражение за здравия разум."Кастрирай и върни" означава увековечаване на гл
90
2
 
18
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Крайно време е да се разреши на ловните дружинки да си тренират уменията като отстрелват подобни глутници.Така няма да се стига до подобни трагедии.
89
0
 
15
 
! Отговори
Пенсилвания преди 2 месеца
Те са ги убили ама "късно е,късно" Не кучетата, а стопаните са виновни в 99% от случаите
88
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не виждам кучелюбците да се застъпват за техните така любими животни. Иначе са много отворени и обиждат, като има новина за тормоз над животни, ама сега си мълчат.
87
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички безпризорни животни трябва да се вкарват в приют, ако не се осиновят да се приспирав и котри и кучета. Хората, които ги хранят по улиците и ги развъждат по разни кашони ,са една голяма част от самия проблем с тези животни. Единствената помощ е ако ги заведат да ги кастрират за тяхна сметка или си ги приберат в тях. Всичко останало ги прави съучастници въвв всеки един инцидент предизвикан от животни. Също контрола над породите и извеждането лез намордник трябва да е строг и да се следи.
86
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
ако убиеш куче в америка е 3 години пандиз.но ако куче убие човек го убиват с инжекция
85
2
 
17
 
! Отговори
Дзъ преди 2 месеца
При такъв инцидент в САЩ, тези животни щяха да са се възнесли в небесата отдавна - още при първото озъбване на човек. Но в нашата територия трябва жалба, входящ номер, анализ на ситуацията, оценка на риска за хабитата им, търсене на осиновители, чудене кой точно да се заеме с казуса и така 100 години. Накрая няма виновни. явно няма и ловджийски дружинки. Жалко за жената. Позор за властта!
84
0
 
27
 
! Отговори
Ужасна трагедия преди 2 месеца
По Татово време нямаше такива скитащи песове, щото ловците ги вдигаха за лов на вреден дивеч...а виетнамците ги считаха за деликатес. Сега, някви пембени, зелени ...и резултата е налице. Излиза, че човешкият живот не струва даже колкото на едно куче. А това, че жената е била здравен работник само на 39г, и да я сполети този ужас, е... направо без коментар!
83
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Заради луната ще да е
82
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ауууу
81
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Глутница койоти май
80
3
 
8
 
! Отговори
contractor преди 2 месеца
съболезнования на близките. В моя квартал някой беше пуснал предизборно 10 пумяра. Купете си къща в село с вълци и чакали, в тия села бездомни и отвързъни песове няма
79
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
а прИкриватурата все още води следствие от какво е "починала" жената !!!!!!!!!!!!