БАБХ извърши проверка на близо 2500 магазина и заведения за седмица

Ще бъдат унищожени 732,4 кг храни от животински и неживотински произход
4 апр 2023 15:00, Йоана Цонева
10
БАБХ извърши проверка на близо 2500 магазина и заведения за седмица
Снимка: БГНЕС

Миналата седмица, по време на официалния контрол в цялата страна, Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извърши общо 2484 проверки в обекти за търговия на дребно и заведения за обществено хранене. Проверките са по планов контрол, по сигнали и жалби, и тематични.

Издадени са общо 23 акта за административно нарушение и 112 предписания. Преустановена е дейността на един обект на територията на ОДБХ София град за извършване на търговска дейност с храни без регистрация, съгласно изискванията на Закона за храните.

Още по темата
Инспекторите от отделите „Контрол на храни“ към Областните дирекции по безопасност на храните възбраниха и насочиха за унищожаване 732,4 килограма храни от животински и неживотински произход, 142 литра рафинирано слънчогледово масло, както и 60 броя кокоши яйца.

Основните констатирани несъответствия са предлагане на храни с изтекъл срок на годност, без документи за произход и без етикетировка, неправилно съхранени, несъответствия по сграден фонд, незадоволително хигиенно състояние, както и нерегистрирани по Закона за храните работещи обекти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Весел преди 1 година
БАБХ е безполезна о-ция
8
0
 
0
 
! Отговори
БрееБах преди 1 година
мъааму , ся вече ши стани рабутта
7
0
 
3
 
! Отговори
Сашо преди 1 година
2500 обекта и хванали 732,4 кг. и 142 л. олио и забележете ШЕСТДЕСЕТ ЯЙЦА....Божичко мили, да се смея ли, да плача ли ?!И защо ще се унищожава ? или по-добре, направете изследвания в европейска лаборатория, направете комисия за унищожаването им, направете скрит търг с начална цена 150 000 евро, които спечели му пратете НАП,ДАНС,МВР и пожарна и отново да се пишат статии за вас, че се борите с корупцията !БОРЦИ ЗА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ !ХВАЛА !!!
6
0
 
1
 
! Отговори
благодаря преди 1 година
6ам6
5
0
 
1
 
! Отговори
не преди 1 година
не трябва
4
0
 
10
 
! Отговори
Име преди 1 година
На фона на 2500 обекта, 730 килограма са си два или три палета. Ако това са нарушенията, то това си е бълха от цялото. Но за съжаление е много повече, но където трябва очите се затварят, джбовете се пълнят ако трябва и т.н.
3
1
 
5
 
! Отговори
Министъра ги преди 1 година
прати да намаляват цените, а те правят всичко, за да ги увеличат хахах
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кво?
1
2
 
7
 
! Отговори
Ей тия БАБХ преди 1 година
и те се хвърлиха да унищожават храни, за да се създава изкуствен дефицит, спекула и помпане на цените. Браво-с