Ограничават движението на коли над 12 т. по "Тракия" заради почивните дни

Днес това ще важи от 12 ч. до 20 ч., а в събота - 29 април, от 8 ч. до 14 ч.
28 апр 2023 11:54, Йоана Цонева
4
Ограничават движението на коли над 12 т. по "Тракия" заради почивните дни
Снимка: БГНЕС

Днес и в събота за улеснение на трафика в пиковите часове се ограничава движението на коли над 12 т между 5-ти и 23-ти км на АМ "Тракия" в посока Бургас.

Днес това ще важи от 12 ч. до 20 ч., а в събота - 29 април, от 8 ч. до 14 ч. се ограничава движението за тежкотоварни автомобили над 12 т в участъка от 5-ти до 23-ти км на АМ "Тракия" в посока Бургас. Временната организация е поради очаквания интензивен трафик за почивните дни около 1 май.

В момента движението по мостовото съоръжение при 20-ти км в посока Бургас се осъществява само в изпреварващата лента. Съоръжението се нуждае от авариен ремонт и трафикът е ограничен в активната и аварийната лента за извършването на подготвителни работи за предстоящ ремонт на пътната плоча на селскостопанския подлез при км 20+500 на автомагистралата.

За тежкотоварния трафик е осигурен обходен маршрут по път I-8 София - Пловдив. Моторните превозни средства над 12 тона ще се отбиват при 5-ти км в посока Бургас на АМ "Тракия" по пътната връзка с първокласния път и ще се връщат на магистралата през пътен възел "Вакарел" - при 23-ти км на АМ "Тракия".

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябваше да е над 4 тона... Сега тировете ще са по-малки, но повече. А те имат навик да се изпреварват с ниска скорост, засичайки цялата бърза колона. Тоест с това "ограничение" малко ще се увеличи скоростта в дясната лента и с доста ще се увеличи засичането на леките автомобили в лявата.
2
0
 
1
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Беж, ceлeнuuuu!
1
0
 
2
 
! Отговори
contractor преди 1 година
Сърби ме да изкарам товарната кола тоя уикенд.