Повишени заплати и скъпи чадъри на морето

Очакванията за сезона
2 май 2023 09:48, Росен Стойчев
32
Повишени заплати и скъпи чадъри на морето
Снимка: БГНЕС

Според концесионера на плаж Крайморие Николай Димитров, ако времето е по-благосклонно, сезонът може да започне още през май. "Плажната ивица е подравнена, започваме пресяване, почистване и обезпаразитяване. Ако времето е хубаво, първите чадъри мога да наредя за ден-два. Ако видя струпвания на хора, ще извикам и спасителите по-рано от договорения 1 юни", заяви той. И допълни, че заплатите също ще бъдат повишени, съобщи Нова.

Още по темата


По думите му таванът на цените  е бил за чадър е 10 лева. "Сега най-вероятно ще ги увелича и аз. Никой не е задължен да ползва чадър и шезлонг, има и свободна зона и безстопанствени плажове. Ще предложим по-старите договори с по-ниски цени да се осъвременят", подчерта Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: плажочакватуристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
5
 
! Отговори
Чужденец преди 1 година
Живеа много време извън Бг но такави глупави "пазарни" отношения както в Бг не съм виждал никъде... Плажа или е държавен или частен. Ако е държавен тогава държавата трябва да поеме всички разходи по подръжката... Държавата не е предприемач или фирма . Държавата Бг може да изиска от хотелиерите да плащат "данък плаж" но до там. Иначе или държавно или частно... Така е по света
28
0
 
8
 
! Отговори
D преди 1 година
И малкото останали туристи тук ще забегнат към Гърция. Увеличете ги двойно най-добре, за да е сигурно че и един човек няма да остане.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В БГ всичко е трагикомедия - плажа се дава на концесия на хора които трябва да подържат плажа и да плащат на държавата... Добере де ами като държавате е в тоя бизнес тогава да освободи хората от данъци. Не мое такова грабителство ...БГ е изрисуван от европейски художник като кен..еф. За мен има само една причина - платените ке..нефи в Бг... Не разбирам и общините и държавата защо предпочитат гражданите / туристите които нямат нужните левчета, да засерат и общината и държавата... ???
26
0
 
10
 
! Отговори
БОЙКОТ преди 1 година
На мутрите, концесионерите и всичката друга сг..н по морето.
25
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен свободна зона има и други държави! Докога ще плащаме за плаж с фасове?
24
2
 
8
 
! Отговори
Красива гледка преди 1 година
Е накацалите като гъби по безлюдния плаж...Също като абстрактен проект на Кристо Явашев!
23
4
 
31
 
! Отговори
Абе друго си е преди 1 година
да почиваш на нашето море. Дойде бразилец и ти продаде млечен кочан, дойде бабанка и ти вземе 20лв за шезлонг, влезеш във водата и кафява медуза те погали по челото, идеш на ресторант и хапнеш 2 кюфтера с 1 домат за 27лв. Какво не ви харесва незнам...
22
0
 
20
 
! Отговори
az преди 1 година
Добре че, нема да ходя там. Иначе можеше и да ми дреме.
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, има различни начини за почивка, но морето е уникално полезно за здравето. Нормалният човек, ако може, почива и на море и някъде другаде в рамките на една година - обикновено веднъж на море и два пъти на други места.
20
0
 
32
 
! Отговори
БЪДИ ПАТРИОТ !!! преди 1 година
Българино !!! Отивай на нашто море да плащаш по 20лв шезлонг, 10лв чадър, 15лв фрапе, 15лв паркинг, 20лв празен стол, 20лв въздух, 10лв кафе, 15лв салата и към 100лв за лекарства за стомашно натравяне и кожни обриви.
19
5
 
18
 
! Отговори
Турист преди 1 година
Печенето като риба на скара не е единственият начин за почивка през лятото. Има толкова много алтернативи и то на по-тихи и спокойни места. Например селски туризъм, екскурзионно летуване (всеки ден на различно място), има пакети за почивка из страните на Централна Европа (Чехия, Полша, Германия, Австрия) с включен чартър или автобус. Дори и вече станалата банална Гърция също е вариант, и там освен плажове и море има и друго какво да се види.
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подготвят отдалеч дрането за да свиквате и да не ви се струва, че нещо не е наред. Така се прави.
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миналата година в Поморие си заснех плажна табела: "Чадър - 5 лв, шезлонг - 5 лв, чадър + шезлонг - 25 лв". Е с тази аритметика концесионерите ще отчитат все по-слаби и по-слаби сезони!
16
1
 
25
 
! Отговори
Бизнес по български преди 1 година
Надуват яко цените,а качеството под всякаква критика.После реват,че сезона е слаб и държавата трябвало да им помага.Всички искаме парите на българските летовници да не изтичат към Турция и Гърция,а да се завъртят в българската икономика.Държавата да погледне туризма и от тази страна,а не раздавайки пари на калпак да съсипва собствената си икономика.На какво основание в България е по-скъпо от Гърция?
15
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма нормален българин, който да почива на българското море.
14
0
 
22
 
! Отговори
Българин преди 1 година
На морето сигурно ще вали. За това са им тези чадъри на концесионерите. Нека да си ги разгъват, сгъват и прибирам, за на ем ги открадне някой.
13
2
 
18
 
! Отговори
СС преди 1 година
Очакванията ми за сезона в Гърция са чудни,за 20-та поредна година нямам никакво намерение да посещавам бетономорието.
12
1
 
31
 
! Отговори
Свети влас преди 1 година
Сутрин край морето е прелест. Плажът ухае на пералня и миялна. Тук там се забелязват носени от водата кафяви зони неуспели да се разпаднат след нощното им нагнетяване. Няколко яхти излизат една след друга от марината на братя пъпешови. Правят по едно микро кръгче в морето. Освобождават контейнерите си от пълнежа и олекнали щастливо се завръщат зад габионите. Около осем започват да пристигат тумбите. Аптекарите и спешните кабинети са щастливи. Много.
11
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Концесиите не са ли по договор за години,специално за чадърите,не ми е ясно как се е увеличил разхода ако сумата за концесия е една,и съща!Тия чадъри и шезлонги с,нафта и бензин ли ги пълнят та стават по скъпи!?
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ги плаща тия чадъри?! Винаги си нося едно чадърче или сенник, който се разпъва като малка палатка за 30 секунди, а и стоя на барчето основно. За какво е тоя чадър?!