Започват да дават пенсиите от 9 май

Това обявиха от държавата
Обновена: 2 май 2023 11:41 | 2 май 2023 11:30, Росен Стойчев
15
Започват да дават пенсиите от 9 май
Снимка: БГНЕС

Държавата започва изплащането на пенсиите от девети май, съобщи БНТ.

По правилник изплащането на пенсиите започва на 7-мо число, но тъй като се пада в неделя, а в понеделник е официален почивен ден, пенсионерите, които получават сумите си по банков път, ще получат пенсиите си едва на 9 май.

Още по темата


Останалите граждани, които получават пенсиите си в банковите клонове, ще могат да ги посетят от 9-о до 22-ро число, като предварително ще са разлепени графици на плащанията.

Обезщетенията за безработица ще се плащат на 15 май, а майчинските за отглеждане на дете до 2-годишна възраст - на 4 май.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: институтрешениепенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Дора преди 11 месеца
В ЦКБ парите за пенсии са били достъпни за теглене още вчера - на 06.05., но в ДСК още ги няма по сметки.
13
0
 
3
 
! Отговори
Дядо Соци преди 11 месеца
До Факт 9 Идеята ти е добра, но целта е да нямаме пари да отидем на парада на Червения площад.
12
0
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 11 месеца
Ами така. Деня на победата трябва да се уважи.Парад няма да има , но пенсии ще има.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Алоо..... Той Бог затова на такива ялови като теб не дава деца. Ше *** сами и ше се осмърдят. Като замирише селото ше ги намерят и погребат
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Случвало се е ДСК да изплаща по-рано от обявената дата пенсии. От дядо го знам, при него идваше по-рано пенсията, става въпрос за превеждане по сметка, а баба от ппощенска банка си чакаше обявената дата за да и преведат парите. Абе, като ги слушаш, само пенсионерите мислят и все за тях говорят политиците, а на практика.......
9
1
 
11
 
! Отговори
Факт преди 11 месеца
Да, да, големи тарикати. 750-800 милиона лева за 48 часа могат да дадат добра печалба ... Защо не ги пуснат с два дни по-рано, на 5 май???
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В други цивилизовани страни ако датата за плащане съвпадне с празник обикновено се изплаща преди него, но както казах в други цивилизовани страни.
7
6
 
2
 
! Отговори
Алооо! преди 11 месеца
До Анонимен+""Стига с тези внуци.Вие с вашите пенсии ги възпитавате да не работят.Затова ,навърши ли пълнолетие,не учи ли,вън от "гнездото".Да се оправят сами.Така е по света.Само за Коледа се събират за да се преброят и толкоз.И чакат отваряне на завещанието.Ако е вписан,добре.А от там идва и уважението.До последно не знаеш дали си вътре.
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пенсионерите ше разберат от Гергьовден. И за хлеб пари немат.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Печатарската машина ли се повреди в мазето на ц. Банка? С тия нашите пенсии едва връзваме половината месец а сега на 10 май ше ни дават пенсиите. Че те половината баби и дедовци ше дадат фира от глад бе а покрай тях и безработните им деца и внуци които чакат на тяхната пенсия.
4
1
 
4
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 месеца
Технологично, трябва време на печатарите
3
1
 
22
 
! Отговори
Защо преди 11 месеца
Пак ние пенсионерите трябва да чакаме.ония горе,не работят,заплатата върви,заплати вземат като за 40 пенсионери на месец,и им се изплащат на точната дата.аз пенсионера какво да правя.е скоро ще останете без нас,но идва и вашия ред,старост,болест и т.н.
2
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ами, да ги бяха изплатили в петък, все със закъснение го правят. Точно по Гергьовден ще оставят хората без пари. Ама, де да беше за пръв път.
1
1
 
24
 
! Отговори
нее преди 11 месеца
Добре че нямате още два -три дни официални празници. Както във филма "Баща ми бояджията", едни ще празнуват и пируват, други ще броят стотинките...