Повишение на продажбите на имоти в Несебър

Връх за последните петнадесет години
7 май 2023 23:52, Росен Стойчев
32
Повишение на продажбите на имоти в Несебър
Снимка: БГНЕС

Растеж на продажбите на недвижими имоти в община Несебър през миналата година. Докато другите области в страната регистрираха по-слаб интерес към сделките, то в черноморската община отбелязаха рекорд за последните 15 години. Всеки ден през 2022 г. са продавани 27 имота, което прави над 10 000 сделки, съобщи Нова.

„Несебър е съчетание на градска инфраструктура и има всичко необходимо за живот. Хората, които идват да живеят тук, имат удобства като училище, болница, детски градини, много магазини и живеят целогодишно. От една страна, това е курортен град, но от друга - пълноценен целогодишен град за добър живот”, обясни брокерът Любов Гордеева.

Ръстът е с 37% в сравнение с предходната година.

Още по темата
„Имаше сериозен бум при търсенето на имоти с цел инвестиция. Купуваха се двустайни апартаменти. Ценовият диапазон беше от 30 до 50 000 евро. Основните купувачи бяха българи, които купуваха с цел инвестиция. Имаше сделки и за студия, като ценовият диапазон беше между 20 и 40 000 евро.Това привлича клиентите към малките населени места, защото цените са доста ниски, сравнено с другите градове. Инвестицията в недвижим имот е много добра”, допълни брокерът Елена Тончева.  

„Миналата година цените на имотите бяха между 600 и 800 евро на квадрат. В момента цените са около 1000 евро на квадрат. Имаме доста сериозен ръст на цените - над 30%, спрямо миналата година”, посочи Тончева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: несебъримотитърсене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
1524 са сделките в гр. Несебър за първото тримесечие на 2023. 1438 са сделките за първото тримесечие на 2022. Тоест ръста на годишна база е едва 6 процента. И това е единственият град в които има ръст. Навсякъде в България има спад на сделките а в София спад на цените с 2.5 пр
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До АнонименРадва, Несебър, св. влас и елените са в една община община Несебър! Ако на едното място е зле, това значи че и на другото е така. Да не говорим, че вече всички са практически свързани и няма граница между тях.
22
0
 
1
 
! Отговори
да живей Труда преди 11 месеца
22, в Стария Несебър незаконните надстройки (етажи) са близо 300. Отделно брой разширенията, пристройките незаконни... Бре, много са тези въпросителни сгради.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Клептокрация
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ужасно е, какво се случва с Равда ... Не знам, как опазиха Несебър, особено стария град, в който пак има едни "върпосителни сгради", да не стане съото, но се радвам много.
19
2
 
3
 
! Отговори
Не баш ... преди 11 месеца
До Анонимен 13 - Абе не знам. Работих мега гадна корпоративна работа, с мега гадни типчета. Да, пари МНОГО, ама ... Попринцип съм доста дясно ориентиран, ама тея момчета си бяха чисти фашаги. После се нагледах и на "свободните умове" - видях пвоече изтрещяли LGBTQ хипита на помощи, отколктоо някакви гурута с възвишано духовно знание. А и като заговорихме за "духовно" - 85% твърди атеисти в моята група. Дори се опалкваха, че сватбите на родат била в църква/синагога ... Иначи всички са на йога.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Е? - "Жилища" е прекалено силна дума.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 19 - На 20 км. от Варна е едно, в Месемврия е друго.
16
0
 
9
 
! Отговори
Несебърлия преди 11 месеца
Това е платена дописка.....публикациика....Интересно ми е къде е болницата в Несебър. Има едно училище и който иска детето му да научи нещо го праща в Бургас. Магазини за ***, тениски и китайски магнитчета има. Хранителни - монопол на три магазина с женско име. Местата за паркиране се определят от "Маратонката", безразборното строителство от "Пицата и сие ". Лятото е два месеца и половина....а после...ПЛАТЕНО, ПОДВЕЖДАЩО.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Айде стига сте лъгали, а на мене за тухлена къща с 3,5 декара двор на 20 км от Варна ми дават 5000 лева но не на квадрат а общо за всичко , всеки ден ми звънят разни брокери без да искам!!! Така че стига сте лъгали с тези цени. Може да минат само на украйнците дето не знаят колко е цената и им крадете парите!
14
2
 
8
 
! Отговори
Е? преди 11 месеца
Несебър задмина Бургас като брой жилища ,факт! Огромна агломерация са със Влас,Сл.Бряг и Равда..
13
1
 
4
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 11 месеца
До До 10 11 Да ти повярваме , ама как да стане ? Трудно е .
12
1
 
18
 
! Отговори
Балонест преди 11 месеца
След статията оставам с впечатлението, че най-малко имоти се продават именно в Несебър. Някъде се мярна думата инфраструктура, в Несебър, моляя? Паркоместа, моляяя? От кога този сайт се ползва за реклама, а не за новини и то реални, от ежедневието?
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всичко хубаво, но след един живот в чужбина си даваш сметка че няма за какво да се връщаш в България само заради носталгията. Ходиш си един път на две години, виждаш какви са хората и ти се отщява
10
2
 
15
 
! Отговори
0808 преди 11 месеца
До 1 - Да, няма лоша реклама. Но е морално да се сложи надпис - Платена статия.Човешката алчност ще погуби света...
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"От Холандия и Германия няма да дойдат !!" - Защото са във Франция или Испания.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Богатите купуват съседни къщи в Стария Несебър и уедряват имота. Много несебърци продава" - Хубава фантазийка имаш ...
7
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Трябва да си мниоо мръдна, за да дадеш 100 000 лева за "двустаен" в "Несебър". Съжалявам, но трябва да го кажа - Ако ти трябват 10 минути с кола, когато няма трафик, за да стигнеш до Стария град, изобшо не си в Несебър. Тея, дето говорят за "живот" са украйнци, бягащи от ужасите на войната ... Което в техбия случай е разбираемо, а другитеса жрокерчета, дето лъжат хората.
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
украинци
5
3
 
20
 
! Отговори
Имотчо преди 11 месеца
Аз ще чакам 1 кв. метър да стане 5000 евро, за да не ощетявам собствениците сега хахахахахах :-)))))