Скъп бал очаква абитуриентите

Нови интереси от момичетата
7 май 2023 17:09, Росен Стойчев
26
Скъп бал очаква абитуриентите
Снимка: БГНЕС

Семейството на Румина Ангелова се занимава с официални облекла вече повече от две десетилетия. Тя буквално е израснала в магазина за рокли и костюми и е виждала почти всичко.

„Тази година сред момичетата определено се търси нещо по-нестандартно, по-различно. Искат да разчупят стереотипа, който е бил досега синьо и бордо. Търсят се по-смели цветове, като жълто и оранжево”, каза тя.

Още по темата

Оказва се, че най-евтиният вариант за официална рокля и обувки за бала започва от 400 лв. Сметката обаче може и лесно да набъбне. Въпреки че при мъжете елементите са повече, цената е по-ниска, съобщи Нова.

При момичетата пари ще трябва да се отделят и за прическа и грим. За второто цените варират между 50 и 200 лв. Но това може и да се окаже двойно. „Желателно е да се направи пробен грим, но той пак си е същата цена”, смята майсторът гримьор Светлана Христова.

Ако абитуриентът няма особени претенции, може да се облече за около 600 лв., а при дамите крайната цена на бала ще бъде средно с 250 лв. повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И кога ще спре тая никому ненужна глупост? Родителите си мерят егото. Кой е по по най.
18
3
 
7
 
! Отговори
Хм преди 11 месеца
След бала се прибрах с градския транспорт и се наспах у дома, не ми се ходеше на море за два дни да им гледам алкохолните изцепки. След десет години надебелях и помолих майка да подари костюма на един Ман от племето гали, който всеки ден минаваше по улицата в село. Сега имам още един гардероб с костюми, ризи и почти нови якета, които са за подарък на други Ман от племето гали. Дрехите не правят човека, с някои изключения,само покриват голотата...
17
2
 
8
 
! Отговори
Хм преди 11 месеца
1994-95 година бях в последния клас и родителите ми ме разкарваха с колата до различни градове. Целта беше да си купя костюм, обувки, риза... Аз спокойно отказвах скъпите, а те настояха, че непременно трябва да бъде скъпо... Доказах им, че грешат. Сам си купих от родния град всичко. Лъскав черен габардин костюм, кремава риза, бордо вратовръзка, черни обувки, една позлатена щипка за вратовръзка, цигари, въпреки че не пуша. Помня че прегракнах от викане. Голяма глупост е балът
16
3
 
13
 
! Отговори
Просто така ли пишеш преди 11 месеца
До Анонимен 17 Помислете как точно ще ги давате на "сираците". Ако ги дарите на социален дом или купите с тези пари дарения за такъв дом, и в двата случая по-голямата част от дареното ще бъде присвоено от персонала на това социално заведение. Ако все пак намерите начин да дадете някакви неща в ръцете на питомците, имате ли представа колко от тях са деца на нищоправци, вегетиращи на социални помощи? Или някой тук агитира зрелостниците да дарят залуду парите, откъснати от залъка на родителите им?
15
10
 
6
 
! Отговори
Пощръкляхте от злоба преди 11 месеца
Вижте какво става по чужбина, и там има такива балове. Нашите не са изключение по отношение на вълненията, харчовете, пищността - когато човек може да си я позволи, кичозността - при онези, които нямат вкус и няма кой да ги научи. Даже в чужбина понякога стават и много по-големи изцепки. На никого не пречат нашите хлапетата, само през нощта може да ви стреснат като броят до 12, и какво? Вие не сте ли били абитуриенти?
14
3
 
11
 
! Отговори
Да де, ама ... преди 11 месеца
Излиза, че облеклото на абитуриент/ка/ може да се вмести в една минимална заплата. Дори и през соца това не беше възможно, да не говорим пък, че тогава и изборът на тоалети, обувки, чанти и мъжки костюми не може да се мери със сегашното изобилие от хубави модели. А пък който желае, да харчи и десетки хиляди левове за одежди от свръхлуксозните западни бутици, парите са си негови. Това е предимството на днешното време - възможности има, ти си прецени какво е по джоба ти.
13
4
 
18
 
! Отговори
ПРОГРАМИСТ преди 11 месеца
къв бал ве хахахаха пропдналата нация някои и до 12 немогат да броят още, забъркват са.. хаха
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
не е редно да се качват кила след бала, костюмите не стават
11
4
 
14
 
! Отговори
ПРОГРАМИСТ преди 11 месеца
важно е да има бело и алкохол за бъдещите сервитьорки и общаци на обекти
10
3
 
12
 
! Отговори
Чичо преди 11 месеца
Абе не е точно само при женорята това с прическите. Синът ми искаше за абитурентския да ходи да му правят специална прическа да растителността в гащите (имало и така услуга) и да си боядисал Инструмента в жълто (ученически им простотии). Отказах го набързо - казах му, че разходите ще му ги покрия аз, но костюма и обувките ще трябва да си ги купи сам! Както и че няма да му дам мерцедеса, а ще се наложи да ползва 30+ годишната Аскона на дядо си.
9
2
 
19
 
! Отговори
аз преди 11 месеца
Я да направиме една сметка. Рокля - 7-800 лв , костюм 2-300лвБалончета с райски газ - 30 лвКокаинче - 120-150 лвБушмилсче - 100-150 лв.цигарки - 2 кутии по 6 лв - 12 лвтакси евентуално - 30 лвДемек за момче около 600-700 лв, за момиче околко 1500лв. После на пазара на труда!
8
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Само в *** показност,пошлост,деградиралост чалгария
7
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
скъпи парцалки, много чалга, малко бело и демонстрация на гола плът... След бала - айде на пазара. Кифлите се впускат в търсене на богати мъже, а момчетата - в начин как да избягат от България
6
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
След бала отново ще са с анцузи.
5
1
 
16
 
! Отговори
Пепи преди 11 месеца
Абе берачи, ама натокани
4
0
 
26
 
! Отговори
бързи кредити преди 11 месеца
за Скъп бал очакват бащите на абитуриентите
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
По-добре да се разчупи едеотизъма
2
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да се чете "Родителите на абитуриентите ще бъдат ощавени, по традиция"
1
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бъдещи сервитьори,чистачи берачи на ягоди в чужбина