Високи ще се запазят цените на родните череши тази година

Сланите унищожиха голяма част от реколтата
10 май 2023 22:09, Анисия Иванова
17
Високи ще се запазят цените на родните череши тази година
Снимка: БГНЕС

Сланите унищожиха черешите. При ягодите реколтата ще е сравнително добра, каза Добри Желев, производител на ягоди и череши от димитровградското село Крепост.

Тази година паднаха дъждове преди горе долу 2- 3 седмици. Паднаха и много дебели слани. Те попариха ягодата, защото тя вече беше пукнала. Все пак ягоди ще има, но реколтата ще е по-слаба от миналата година, допълни той, цитиран от БНР.

"При черешата ще е нулева година защото беше от -4 до -6 градуса на на места и и смрази цвета. Имаше много цвят на черешата и после паднаха дебели слани и всичкото в момента е измръзнало. Почти няма да има реколта, ще берем по няколко килограма от дърво.

Хората тук са много разтревожени тази година, тя ще е нулева за черешите, даже много стопани ще излязат на минус", каза Желев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: черешислани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 11 месеца
няма да яден бълг а гръцки и турски там слани няма това не ни е проблема осн храни като млякото и хляба всеки ден цените отиват на горе веригите полудяха
12
0
 
1
 
! Отговори
никой преди 11 месеца
няма да умре ,ако не яде череши,че те да се бяха родили пак гашовците ще ги продават по 30лв-ще трябва да пълнят нечий джоб-ОБИЧАМ ВИ
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Зърнарите понеже държаха продукцията в складове в очакване на по-високи цени сега вият като чакали, че пазарът се сринал и ще продават на загуба или направо ще изхвърлят зърното. Какво стана с олиото? Остана ли цената в "предвидените" 8 лева?! Маслопреработвателите си взеха суровина от Румъния и сега олиото е около 3,5 - 4 лева. Та да не стане така и с черешите. Пазарната икономика дори в България удря пре ръчичките тарикатите, а е и време ни екато потребители да да ги слагаме на мястото им.
10
0
 
6
 
! Отговори
Всичко българско е преди 11 месеца
Най долно качество
9
0
 
6
 
! Отговори
Я ше ода до Гърция преди 11 месеца
Да си купа череши
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До За настроение Другия път взимаш оръжие ако нямаш огнестрелно взимаш друго и ги почваш наред. Също е вариант да си вземеш кучета.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Значи. Тия глупости са всяка година. За да оправдаят цената на черешите. Какво ще ги правите като никой не ги купува. Ще ги хвърлите ли. Щат не щат след месец цените им ще са 1.50-2 лв.Това.е нормално.Всичко над 2лв е спекула.
6
0
 
8
 
! Отговори
За настроение преди 11 месеца
Отивам на лозе - орехова градина. 30 цветнокожи май- *ни по дърветата. Викам им какво правите тука ? Берем орехи от някъде се провикна някой, и допълни - защо питаш - да не са твойте?!? Викам мойте са! От някъде пак няква жена се провикна - Не бой са, и за теб ще има!
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ще мина и без скъпите череши, все си измислят някакви оправдания за поскъпване на нещо.
4
2
 
14
 
! Отговори
123 преди 11 месеца
То всяка година все нещо има, я слана, я дъжд -малко, я дъжд -много, я топло било, я студено било, я трябвали да им веят с ветрило, я спа процедури трябвало за тез череши..... за 40 лв килограма! Тази година няма да им се получи обаче на пишман спекулантите! Ще си мухлясат по складовете! Ще скокнем уикенда я до Сърбия, я до Гърция .... хем разходка, хем за череши. БГ череши не ядем!
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Значи ще изгният по складовете. Аз ще скокна до Турция и Гърция за череши на нармални цени през това време. Честити фалити, престъпни прекупвачи и миз- ерни спекуланги.
2
1
 
10
 
! Отговори
Сандански преди 11 месеца
Имам си в двора череши и вишни и даже раздавам от тях.....!>.<(*_*)
1
2
 
4
 
! Отговори
Боко Т. преди 11 месеца
У Подуене имате високи заплати :)))