Животозастрашаваща ситуация: Бариера не се свали, преди да мине влак през жп прелез

Преди 7 години на същия прелез двама загинаха, след като влак помете автомобил
15 май 2023 22:40, Йоана Цонева
15

Вълна от остри реакции заля социалните мрежи след пореден публикуван клип, на който се вижда как жп прелез с неработеща сигнализация, който създава опасност за шофьори и пешеходци. Видеото показва как автоматичният прелез не работи и рампата не е пусната, докато профучава влак.

От Националната компания "Железопътна инфраструктура" заявиха, че съоръжението не е работило временно заради ремонт на релсите, съобщи Bulgaria ON AIR.

Клипът е заснет сутринта на 12 май край жп прелеза между горнооряховските села Първомайци и Правда, докато преминава влакът по линията София - Варна. Доника Димитрова  живее на метри от жп прелеза. Казва, че дневно два или три пъти по линията преминават влакове и досега не е имало неизправност с автоматичния прелез.

"Не съм видяла досега, защото виждам всеки ден тук наредена опашката - през прозореца ги виждам. Не съм забелязвала да няма бариера. Може и инцидентно да е!", предположи Доника.

Преди 7 години на същия прелез двама загинаха, след като влак помете автомобил, опитал да прекоси релсите при спуснати бариери.

От Националната компания "Железопътна инфраструктура" потвърдиха, че на 12 май в 10:42 часа автоматичният прелез не е работел заради няколкочасов ремонт на релсите. В тези случаи машинистите се предупреждават да се движат със скорост от 15 км/ч, с включена звукова сигнализация и да изчакват на прелеза, като спазват всички инструкции за безопасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Дочо преди 11 месеца
До АнонименАбе в България само ***, русофили и *** ли останахте?Това пише в закона:Чл. 51. (1) Всеки участник в движението трябва да проявява особено внимание приприближаване към железопътен прелез и преминаване през него.(2) Водачът на пътно превозно средство, когато се приближава към железопътен прелез, трябва да се движи с такава скорост, която да му позволи при необходимост да спре пред прелеза.
11
0
 
1
 
! Отговори
Дочо преди 11 месеца
До АнонименПрочети закона за ДП - Член 51, ал 1, 2, 3 и 4
10
1
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 11 месеца
Заглавието е подвеждащо.Загиналите са преминали при СПУСНАТИ бариери.Вижда се,че влакът преминава много бавно и подава звуков сигнал.В правилника пише,че вдигната бариера,не те освобождава от задължението да спреш и да се огледаш.
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Колкото и инцидентно да е, колкото и да заявяват, че съоръжението не е работило временно заради ремонт на релсите, никой не ги освобождава от задължението да информират за опасността по всички възможни начини. Къде са предупреждаващите табели, че съоръжението временно не работи заради ремонт?
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 2 - не виждаш ли, че са назначили нова скумрийка ;)
7
0
 
16
 
! Отговори
bl преди 11 месеца
Бах ти и профучаването! Този влак се движеше поне със шеста охлювска! Иначе колегите са го написали: с или без бариера и сигнализация - на прелез се с-п-и-р-а! А тези, дето са ги заснели как победоносно пресичат релсите без да се оглеждат, трябва да ги лишат от право да шофират, за да не ги лиши утре някой влак от право на живот...
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма опасност! Има шофьорска глупoст. Като не свети нито бялото нито червеното ами ще се огледаш и ако няма влак ще минеш ... Трябва да му вземат малко точки от книжката на този шофьор за незнание как се преминава прелез ...
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И чий живот точно е застрашен в тази неимоверно животозастрашаваща ситуация? Всичко е безопасно.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хаха, че то тоя влак и майка с детска количка ще го надбяга.
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Спри! Огледай се! Ослушай се! Ако не идва влак, премини.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"ПРОФУЧАВА ВЛАК" с пет километра в час! СРАМ И ПОЗОР ЛЪЖИ МАЖИ ЛЪЖИ МАЖИ ЛЪЖИ МАЖИ!
1
3
 
3
 
! Отговори
Фукня преди 11 месеца
Голяма работа, само се фукат. В Русия всеки ден на десетки прелези не се свалят бариерите.