Казанлък избира 55-ата Царица Роза

Претендентките са 23 зрелостнички от града
19 май 2023 10:53, Красимир Ангелов
15

Днес ще се състои емблематичният конкурс в Казанлък "Царица на розата". Това е неговото 55-о издание, което поставя началото и на 120-ото издание на Празника на розата в Казанлък, чиято кулминация ще се състои на 2, 3 и 4 юни.

"Тази вечер ще изберем 55-ата царица на розата на Казанлък. В конкурса ще участват 23 момичета - всички те са зрелостнички. Надпреварата е патентована от община Казанлък. Избраната царица става посланик на Розовата долина. Единствено през 1977 г. не е имало избор на царица роза, тъй като тогава е било голямото земетресение в Свищов и всички събрани средства са изпратени в тяхна помощ. През 1978 г. също не е провеждан конкурс. В трите кръга момичетата се представят не само с красотата си, но и с каузите си за Казанлък", разказа кметът на Казанлък Галина Стоянова в ефира на "България сутрин".

В рамките на 1 месец кандидатките са се включили в различни инициативи, сред които засаждането на рози в града и да разкажат и научат повече за производството на розовото масло.

"В центъра на града избраната царица и подгласничките ѝ ще направят първото си представяне пред обществеността на Казанлък и гостите на града", поясни кметът пред Bulgaria ON AIR.

Стоянова съобщи, че на 2 юни двама видни казанлъчани ще бъдат обявени за почетни граждани, а вечерта ще бъде коронована и царицата на розата.

В неделния ден - 4 юни, когато е и розоберът, ще започне инициатива на туристическото дружество в града - пренасяне на олимпийски огън от Гърция от български маратонци.

"Те ще донеса огъня на силата, на спорта и здравето", отбеляза Галина Стоянова.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Казанлък е град с голяма престъпност и корупция
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Каузите на ВСИЧКИ кандидатки би трябвало да бъдат от ЕС да не забраняват производството на розово масло, както има внесен законопроект. Защото според зелените талибани дестилацията била химия и била вредна за природата. Да вземат кандидатките и да направят нещо по въпроса. От ЕС постепенно затриват един след друг всички традиционни сектори в България.
6
1
 
3
 
! Отговори
:) преди 11 месеца
Всички кандидатки си имат цъфнали майски рози :)
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нали не казвате, че недоразумението от снимката е "Царица Роза"? Винаги съм имал по-високо мнение за розите и девойките, около тях!
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Редакцията, журналята, Защо не покажете кандидатките? Сигурно защото и вие сте в шок от външния вид и демонстрацията на самочувствие у някои от тях. Това корумпе - Галинка(кметката) или да смени името на конкурса или да бъдат определени ясни и недвусмислени критерии момичета с какви физически данни могат да участват. Отделно Галинка е директно за затвора с безумната си политика и угаждане на разни местни олигарси
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 2 - Е, бягат, мои познати пък там отидоха да живеят, защото им харесал градът. Като им отида на гости, ще го видя и аз.
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хората бягат от Кащанлък заради глупостите на тая гъсчица.
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Галина Стоянова е измежду най-корумпираните стари ГЕРБ киетове. Нечистоплътна. За 10г града не мръдна на йота, само градинки и безсмислени харчове, откровено крадене по всякакви програми. Градът е пълен с улични дупки, порутени сгради, центърът е превзет от роми, казина и воня.