МВР хвана 32-ма пийнали водачи за ден

10 души са засечени зад волана след употреба на дрога
21 май 2023 17:50, Анисия Иванова
13
МВР хвана 32-ма пийнали водачи за ден
Снимка: БГНЕС

В рамките на изминалия ден са установени общо 32 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 12 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 20 - с над 1,2 на 1000, а четирима са отказали тестване, съобщиха от МВР. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 10 водачи, трима са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни по метода "линеен контрол" са проверени 1491 МПС и 1830 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 397 фиша и 66 АУАН. Установени са двама, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и един - с над 1,2 промила.

8049 моторни превозни средства са проверени в рамките на специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 10 317 водачи и пътници. Съставени са 2105 фиша и 522 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: алкохолМВРшофьори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Според груби изчисления след толкова много хванати пияни и дрогитани по улици булеварди и магистрали трябваше да си карам сам както в 1995 година.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Моля редакцията не премахвайте моето оплакване от тези момичета. Едното момиче с черната коса е изключително опасно и арогантно. Стахувам се за живота си аз съм над шестдесет годишна възраст. До сега само случайни хора ми помогнаха. Имам нужда от помощ но нямам доверие. Моля ви не ми премахвайте оплакването. В голяма беда съм едва се прибрах тая вечер.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вече няколко пъти го писах но помощ няма от никъде. Преследвана съм от висока млада жена с черна коса и нейната русолява невзрачна приятелка. Това става в района на Триъгълника във Велико Търново по улица "Илия Янулов " между магазн Стиви и улица " Оборище" и МОЛ В. Търново. Думи нямам да ви опиша колко е арогантна чернооката по висока жена с черна коса . Зимата ходеше с черно плюшено яке и с черна качулка. Страхувам с за живота си .
7
0
 
1
 
! Отговори
Ivan преди 11 месеца
КОЛКО ПИЯНИ ЧЕНГЕТА ХВАНАХТЕ ДНЕС?!Ааааа,тестовете за тях са фалшиви,забравихме мантрата,sorry!Хайде ,идете се снимайте със собствените си камери(които ние плащаме),БЕЗОБРАЗНИЦИ!!!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако направят истинска провела само от мвр ще изкарат стотина пияни и дрогирани за страната няма да коментирам
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Представи си да им се вземат колите на пияните и дрогираните ,това ще е върха
4
0
 
6
 
! Отговори
Въпрос преди 11 месеца
Вече има ли забрана да се хващат пийнали и дрогирани МВРейци че вече нищо не се чува след оня скандал дето Меверету го потули?Няма каращ и непил мевереец!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Та то в което и да е рушветчийно управление има повече пияни и друсани,при това са на работа. Тестовете го доказаха,но корумпетата врякнаха че много грешни и неточни били ,на хора показвали,при ушев грешали,от стрес и лекарства. Стават не за смях,а за посмешище.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Фалшивите тестове за полицаи продължават да се използват в репресия на гражданите
1
1
 
3
 
! Отговори
Ай чао преди 11 месеца
Старши Инспектор Емил Димитров от Бобов дол кога, а Угринов от Перник ами той трезвен не кара!