Търсенето на имоти продължава да е мащабно

Много собственици задържат своите имоти
23 май 2023 23:05, Росен Стойчев
36

Търсенето на имоти у нас продължава да надвишава предлагането. Това коментираха в ефира на предаването "Директно" Снежана Стойчева, управител на Imoti.net и Галина Максимова, управител на агенция за недвижими имоти.

Според тях тенденцията е налице от миналата година, но продължава да се задълбочава.

Към момента голяма част от собствениците задържат имотите си, без да ги обявяват за продажба, за да запазят парите си от инфлацията, притеснени от политическата и икономическата обстановка в страната, споделя Стойчева.

Още по темата

По нейни думи към момента е трудно да бъдат направени прогнози за развитието на имотния пазар, тъй като върху него влияние оказват множество фактори, съобщи Bulgaria ON AIR.

Според Максимова при настоящата ситуация на пазара, за купувачите е най-добре и най-полезно да работят с един брокер, а не с много агенции, защото това доверие, предполага и ексклузивитет при офертите.

"Това е в полза както на самия клиент, така и на агенцията, защото тя полага максимално усилия, разпространява го широко и така знаем, че работим да реализираме сделката и клиентът да е доволен. Когато нямаме ексклузив, клиентът се обръща към много агенции и той никога няма да получи тази услуга, както само в една агенция. Негово право е да се довери и да избере с коя агенция ще работи", поясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Симо преди 10 месеца
Като ми стане боксониера в Обеля 1 милион ще я продам.Да не ми се обаждат агенции
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От леличката разбрах,че нямат работа и предпочитат ексклозивни договори ,за да могат да вземат комисион на всяка цена.Пари им трябват,пари,ама няма *** да им ги дават
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До черниаЕла да ти продам 100 м2 в Лозенец за 500к :) Веднага ти мятам ключовете
27
5
 
5
 
! Отговори
Селянина преди 10 месеца
Разменям две луковици от рядкото лале Semper Augustus за мезонет или къща в приличен квартал на София. Очаквам предложения!
26
12
 
5
 
! Отговори
черниа преди 10 месеца
Реалната цена на нормален апартамент в София е 400-500 000 евро. За някой квартали може да се намери нещо дори по 3000 евро/кв.м, но това е по скоро е изключение. Който иска нормален апартамент, да си приготви поне 5-7000 евро. Това са реалностите!
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
в DE цената на жил.имот е 3500-4000евро на кв.м.,цената на ново строителство вече не се изписва,минава 800 000 евро,за 100кв.м жилище с общи части.
24
11
 
5
 
! Отговори
Програмист преди 10 месеца
Чудесна новина!На евтини сметки и хубави жени всеки се натиска.Нека станат още по-скъпо, за да няма случайни купувачи .Вече имам 3 ап., идва реда на къща с басейн.
23
5
 
7
 
! Отговори
Непукизъм преди 10 месеца
До програмистите купуваБрат учи и ти, и купувай....седнал си тука да мрънкащ само
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Задържат своите имоти" т.е. продажбите не вървят. Ами нека си ги държат.. никой нищо не е занесъл на "ония свят". При двойни цени спрямо Ковид кризата няма как да бъде госпожици и господинчовци брокери. По-добре учете и си намерете истинска работа :)
21
2
 
5
 
! Отговори
до 24 преди 10 месеца
До Анонимендържава няма - НАРОДА *** и си докараха държавата до тук - това е положението !
20
7
 
8
 
! Отговори
защото преди 10 месеца
Който е имал , пак ще има. Другите няма да имат. В провинцията ще поскъпват имотите. За София - не знам и не ме интересува. Факти.
19
5
 
11
 
! Отговори
до 21 преди 10 месеца
защото им искат мн пари ! не може за панелка от преди 50 години да искаш по 1500 евро на квадрат или стари къщи които са за тотален ремонт да искаш по 200-300 хил евро ! това е прекалено и го няма никъде по света. на някои места край София ти искат по 400-500 за къща по луксозна ....прекалено много е !
18
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо тогава едни и същи обяви за имоти стоят с години в сайтовете за недвижими имоти?
17
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абсолютно! Сега е момента за апартамента! Между другото брокерите които познавам от две години вият от глад. Отслабнаха, гледат лошо, карат си старите коли. Защо така?
16
2
 
14
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 10 месеца
соц-а се разпадна цените СТАНАХА 10 трни на всичко ! народа това си искаше и това си заслужи !
15
10
 
10
 
! Отговори
Истина преди 10 месеца
Всички помещения в голям град които седят празни трябва да плащат данък 20 пъти повече от стандартния. Дори трябва да има срок за сторителните фирми, след определен период ако не са завършили обекта, и те да плащат на всички помещения също 20 пъти по-висок данък.
14
2
 
21
 
! Отговори
фд преди 10 месеца
Ай ще видим колко е голямо търсенето, като излязат новите данни от регистрите по вписванията. Лихвите по заемите като се вдигнат двойно, сигурно ще кажат че и търсенето е скочило двойно.
13
3
 
17
 
! Отговори
до 12 преди 10 месеца
лошото е че номера им минава защото у БГ е пълно с *** който тегялт кредити по 100 000 хил евро и нагоре да си купят " мечтаният" дом ...
12
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Държава в която от години няма редовно правителство,няма здравеопазване,образование,пътища,културният живот в градовете е сведен до това да посещаваш чалготека.Ако за това ще плащам хиляди евра за кв.м.Не Благодаря!
11
26
 
7
 
! Отговори
програмистите купува преди 10 месеца
Истината е ,че програмистите купуват като невидели. Имат високи заплати , и дават по два три апартамента под наем. И така обикновен човек не може да си купи жилище. Трябват ДАНЪЦИ за програмисти. Ако не иземат имотите на програмистите в полза на народа няма да се оправим.