Затварят заведения в началото на сезона в Каварна

Бизнесмени ще излязат на протест
11 юни 2023 17:27, Нели Христова
17
Затварят заведения в началото на сезона в Каварна
Снимка: БГНЕС

Бизнесмени от Каварна излизат на протест в понеделник - 12 юни, заради действията на общината, с които редица заведения затварят или изобщо не са започнали работа.

От местната браншова организация на ресторантьорите посочват, че вече са съборени част от съоръженията на "Роял Бей" и ресторант "Дукова къща". "Артклуб Ретро" не работи заради липсата на категоризация, бар "Горгона" също няма да отвори това лято.

А за 12 юни от общината пуснали обява, че ще съборят и бистро "Стария мост", въпреки че не се спазени сроковете по цялата процедура. Бизнесът негодува, че докато това се случва, в същото време в отчета на общината пишело, че всеки, който е заявил услуга като издаване на разрешение за преместваем обект, за ползване на общински терен, удостоверение за категоризация, или друга, в установените срокове получил необходимия документ. За това разминаване цената плащали жителите и гостите на Каварна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
6
 
! Отговори
До mery преди 10 месеца
Не градът, държавата запада, защото ние не се научихме да спазваме закона и да си ПЛАЩАМЕ! Тук става въпрос за обект с разрешително за 20 м2 площ на мястато на който незаконно са изникнали 200м2. За всичко това в общината не влиза нито стотинка (кой плаща за незаконен обект, след кято няма нормативно основание за това?) И това е белия кахър на държавата. По морето е пълно с незаконно изградени обекти (някои със знанието и през затворените очи на местната управа), от които се изкарват милиони.
16
3
 
6
 
! Отговори
mery преди 10 месеца
Само да попитам кметицата на Каварна къде ще се изхранват гостите на града отседнали близо до морето, като нямате добре развит градски транспорт? Почиващите близо до морето трябва да пътуват до града с автомобилите си за една вечеря и да не си позволят алкохол, защото после прибирайки се на спускането към хотелите ги очакват служителите на КАТ с дрегера. Рунънците не ги мисля, защото те са отседнали в скъпарския хотел Ол инклузив. От година на година градът ви запада.
15
5
 
10
 
! Отговори
трънтор преди 10 месеца
Събаряй! Щом е незаконно и има решение на последна съдебна инстанция - да се спазва законът! Крайно време е държавността да надделее! А тия дето са дали тези разрешителни да не се крият като мишоци ами да си поемат отговорността, а не да излизат на "протести" в полза на беззаконието.
14
10
 
3
 
! Отговори
Справедлив преди 10 месеца
Браво на кметицата. Стига с тези заведения. Нека се инвестира в производство а не в търговия. Народа се изкалпазани до такава степен,че вече не може да се нарече народ.
13
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мутрите строили незаконни заведения, работят и печелят пари без документи и сега, когато някой тръгне да прилага закона, почва неистов рев. И за какво ще протестират?! Може ли и аз да дойда на плажа да слова една шатра някъде и да продавам кебапчета и бира цяло лято?! Сигурно ще ме изгонят още първия ден. А тия сигурно са стояли години
12
6
 
23
 
! Отговори
Гошо преди 10 месеца
И в какво ще се изрази" протеста" на тия "бизнесмени"
11
8
 
9
 
! Отговори
Теди преди 10 месеца
ХАЙДЕ ИЗБИЙТЕ НИ УМОРЕТЕ ОТ ГЛАД , КОЙТО МОЖЕТЕ
10
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бизнесът негодува . . . За какъв бизнес говорим, за такъв, който плаща данъци, плаща заплати и застраховки както на заплата, а не с пликче под маса ли? Такива не ни и не ми трябват!
9
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Жителите и гостите на КРАВАрна щяли да изгубят от неотварвнето на две-три,или колкото да са там,смешни "заведения" .
8
4
 
28
 
! Отговори
Факт преди 10 месеца
Общинарите искат нещо шумолящо с голяма стойност в хартиен плик... Тогава за три минути ще имат всички документи за заведенията.
7
3
 
23
 
! Отговори
до 5 преди 10 месеца
А за какво ни е РИОСВ?!Да се закрие това непотребно учреждение и да уволнят всички кияци там!Кого да контролират,щом затварят заведенията?
6
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пак ли планова икономика ще се прави?!
5
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Който не си плаща и не е отговорил на изискванията на РИОСВ да затваря. Стига сте пускали да работят на аванта разни навеси с 10 маси и след посещение да се ос.. еш или да ти се обостри гастрита след като са ти съдрали кожата със сметката.
4
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това си е социализъм и диктатура.Значи ще дойде някой да инвестира парите си,за да отвори едно капанче и от общината няма да му разрешат,така лии?!И това е най-елементарна инвестиция,какво остава за други по-големи.Чакайте да дойдат инвеститори,чакайте....Ще дойдат ама друг път!!!!
3
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какви са тия хамбари на брега бе ? Това завод ли е или трябва да минава за хотел ? Екстериор индъстриъл лофт ?
2
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тази кметица русофилка съсипа Каварна. Сега вместо рок музика само казачоци.
1
10
 
31
 
! Отговори
Пепи преди 10 месеца
Бутай .