Частично бедствено положение в Етрополе след проливни дъждове

Нивото на реките там остава високо, днес се очакват още валежи
15 юни 2023 07:50, Елка Василева
53
Частично бедствено положение в Етрополе след проливни дъждове
Снимка: архив, БГНЕС

След проливните дъждове в Етрополе нивото на водата в реките на града остава много високо.

В късните часове на вчерашния ден беше обявено частично бедствено положение, след като реките Малък Искър, Ябланица и Вранещица излязоха от коритата си и наводниха къщи и улици.

Още по темата
Няма данни за пострадали или бедстващи хора, заяви пред БНТ земестник-кметът на града Росица Христова.

"Няма пострадали хора, но е сложна обстановката. Всички реки на територията на общината излязоха извън коритата си. Късно снощи един от големите мостове пред помпената станция е паднал, има десетки наводнени къщи в града и селата", каза Христова.

Кризисният щаб в града продължава работа, тъй като и днес се очакват интензивни валежи. Предстои да бъдат описани щетите и да се изясни от какво имат нужда засегнатите от бедствието хора.

"Хората споделиха, че такова нещо скоро не са виждали. Това се случи поради обилните двучасови валежи на територията на община Етрополе. Чувало се е бучене, водата е преливала отвсякъде и хората се надяват да не се повтори отново", каза заместник-кметът.

Христова е категорична, че всички речни корита са изчистени и дъждът е единствената причина за наводнението. Вчера на помощ са се притекли екипи на пожарната, като е изпомпана водата от пречиствателната станция и засегнатите домове.

В Етрополе има две системи за предупреждение и властите веднага имат възможност да реагират, посочи още Росица Христова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Частично ли?
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Такава държава , такива управници !
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Етрополе НЯ-*** пречиствателна станция , за каквато иде дума . Моля покакажете , ако има такава . Преди години започнаха строеж на такава , но след като си присвоиха парите за ПРОЕКТИРАНЕ / лесните пари на готово / , последва , ЗА-МРЪ-ЗЯ-ВА-НЕ , както става навсякъде в България . Сега гледаме поредният ''паметник'' , който не върши никаква работа , защото е само бетонно плашило ....Това е голям РЕЗИЛ , в тоя век да ти тече вода в чешмите , само за ПОЛИВАНЕ на градините , за друго не стаА .
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Общински ТАРИКАТЛЪЦИ , и ФЪФ Етрополе , защо !?Ами защото в чешмите тече негодна вода , вода за поливане , а за пиене и миене не става , ДОРИ КОГАТО НЕ ВАЛИ , А КОГАТО ВАЛИ Е ---БОЗА . Това е положението , който идва в Етрополе на екскурзия , ДА СИ НОСИ ВОДА , дори и когато не вали !!!МЕРСИ , много ПО-здрави на общинските чантаджии !
33
0
 
1
 
! Отговори
Кочо преди 10 месеца
До ДО 19- Действителните катаклизми още не са започнали.
32
0
 
5
 
! Отговори
уточнение преди 10 месеца
С парите които даряваме на укропитеците по волята на краварите ,можем да възстановим Берковица и карловските села за седмица!Но страната ни се управлява от прислужници на краварския посланик и наглите евроджендъри.
31
1
 
2
 
! Отговори
та така преди 10 месеца
тоя народ така и не разбра че реките не са сметище , че коритата трябва да се поддържат . всички обвиняват държавата , добре но ако самите те спазват правилата едва ли ше има бедствени ситуации .
30
1
 
1
 
! Отговори
За хомосексуаристите преди 10 месеца
От ДС предстои да стаи ужасен също
29
1
 
4
 
! Отговори
Животът в БГ преди 10 месеца
Е ужасен
28
1
 
3
 
! Отговори
Не по скоро преди 10 месеца
Водата отнесе бикините на комунистическия хомосескуалист Гошо Тарабата
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Водътъ отнесе банските на Хан Аспарух
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Скоро и в София ще стане.
25
5
 
5
 
! Отговори
Eвроатлантик преди 10 месеца
Какво общо има Украйна с Етрополе *** ушев ***?По скоро областните *** на Рундьо които подадоха колективно оставки с цел да съботират правителството но и държавата не са си свъшили работата да обезопасят своите раиони има незаконна сеч навсякъде.Но вие проруските *** сте антибългари нормално е за вас.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 15 - А и със част от тези пари, се избиват ХОРА. Там на североизток
23
0
 
9
 
! Отговори
бай Ставри преди 10 месеца
Откритият рудник Елаците и микро язовира до него , който събира водата от оголените склонове, откъдето тръгва реката Малък Искър, това е причината за наводнението на Етрополе. Така зверски да се копае планината несъмнено ще доведе до наводнение когато има обилен валеж там.
22
2
 
6
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 10 месеца
Това нищо не е. При мене какви потопи имаше. Ехеееее...
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Борисов и Доган изсякоха и изнесоха гората
20
6
 
11
 
! Отговори
ДО 19- преди 10 месеца
Какви шахти и тръби при такъв дебит бе мушморок !? Ти помниш ли,беше ли роден когато бетонното корито на Лерловската река преля и бул,,.Евлоги и Христо Георгиеви" изчезна под вода !....Срещу такъв валеж ,нищо не помага,виждаме подобни потопи в цял свят!
19
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Каптализма е бедствие сам по себе си. Реве когато вали, реве и когато не вали. За пари. През соца хората бяха истински и ревяха само когато наистина има тъжна причина.
18
5
 
4
 
! Отговори
До18-Прав си преди 10 месеца
В цял свят виждаме какви потопи стават виждаме го непрекъснато !Само у нас са вперили очи в реките и търсят истината само там а не в дебита на валежите !