Киберполицаи спряха кабеларка в Пловдив и Варна

Услугите към клиентите са възстановени, съобщи собственикът
21 юни 2023 19:16, Анисия Иванова
14
Киберполицаи спряха кабеларка в Пловдив и Варна
Снимка: МВР

Киберполицаи спряха незаконно разпространение на телевизионно съдържание в Пловдив и Варна. Акцията на ГДБОП е извършена съвместно с Европол.

Операцията е в рамките на досъдебно производство, образувано през 2020 г. за извършено престъпление  под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив.

Спряно е предоставянето на незаконна кабелна телевизия от доставчик на интернет услуги на територията на Пловдивска област и във Варна.

Според събраните доказателства кабелният оператор е препредавал повече от три години до крайните си клиенти телевизионни програми, без да има необходимите права за излъчване и без да уведоми за тази си дейност контролните държавни органи, както изисква законът.

Предмет на доказване е също системното нарушаване от оператора на правата върху обекти на авторското и сродните му права. Иззети са документи и дигитални устройства, чрез които се е осъществявало незаконното препредаване.

Около 14,30 днес от доставчика на интернет и телевизията се извиниха на сайта си за пълната или частична липса на услуги. Според официалното съобщение конкурентна фирма саботира работата им, което води до липса на услуги. Те заявяват, че проблемът ще бъде отстранен в най-кратки срокове.

Малко по- късно в интервю за БНР собственикът на оператора Иван Гологанов потвърди, че акцията е по сигнал на конкурент и че е иззета телефонната централа на фирмата, на която клиентите могат да потърсят актуална информация. По думите му услугите към абонатите за телевизия и интернет са възстановени на 99%. Той заяви, че ще търси правата си по съдебен ред.

Освен в Пловдив и Варна операторът има клиенти в Асеновград и селата от региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 10 месеца
айтито-брокер вече е и кетарис. ти да видиш
6
2
 
0
 
! Отговори
До 5 преди 10 месеца
Но да бъда честен с теб ... Да даваш от себе си за без пари е ГРЕШКА! Хората са зли и не го залужават.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До До 3 - И макар, програмист да е едно от "званият ми", оснвоно съм предпремач. Можеш и китарист да ми викаш - 3 години така си вадих парите.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 5 - Значи, трябваше МАСИВНО, нечестно и ЗЛОВЕЩО, да омаловажиш моя труд, САМО И САМО, да се излезеш "силен". Дори не съм програмист по професия, по-скоро е странично хоби, което захванах в XI клас. И какво? Пак се провали в даването на отговр, на въпростите ми? Какво те засяга ТЕБ? И какво общо има това с ТЕМАТА?
3
1
 
6
 
! Отговори
КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ преди 10 месеца
В Благоевград кабелна телевизия работи като читалище!! ЧИТАЛИЩЕ????? Истина е и не се шегувам... Даже осъди общината да му плати субсидия за това.. Как не се намери един който да му разпрови миризливите л....на и да установи, че продава пиратски телевизионни канали без да плаща за това, събрал е отнякъде стари книги и ги е обявил за библиотека..нямамдуми....сам си копае през уикенда и си полага кабели под тротоарната настилка...когато общинарите почиват..И това нещо в 21 век!!!
2
5
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 10 месеца
ти колко неща си създал които са ползвани безплатно от някой друг? ..нека да позная..
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"незаконна кабелна телевизия" - Свобадата на словото си я набийте ...